هشدار گوگل: افبیآی میخواهد همه رایانههای جهان را هک کند
به گزارش خبرگزاری روسی راشاتودی، ریچارد سالگادو (Richard Salgado)، مدیر اجرایی قانون و امنیت اطلاعات شرکت گوگل می گوید: "در حال حاضر تلاش برای بازنویسی مقررات فدرال، توسط دولت کدگذاری شده است و با عنوان قانون 41 شناخته میشود. تصویب این قانون، باعث افزایش نگرانیهای بسیار پیچیده در قانون اساسی و ژئوپولیتیک خواهد شد و نباید در کنگره به تصویب برسد."
گوگل در بیانیه خود هشدار داد در صورتی که وزارت دادگستری آمریکا رأی به تصویب چنین قانونی بدهد، افبیآی مجاز به هک کردن سرورها بدون در نظر گرفتن موقعیت ژئوپولیتیکی خود خواهد شد، در نتیجه دولت آمریکا به مقدار بیپایانی از دادههای شخصی کاربران در سراسر جهان دسترسی پیدا میکند.
گوگل در ادامه توضیح میدهد: "تهاجم پنهان به حریم خصوصی، ممکن است در هر نقطه از جهان رخ دهد. این نگرانی یک تئوری نیست، بلکه در حال انجام است. ماهیت فناوری امروز به گونهای است که به راحتی به دولت آمریکا اجازه میدهد تا طی یک حکم صادر شده تحت یک اصلاحیه پیشنهادی، به جاسوسی در خارج از ایالات متحده بپردازد."
این موضوع نگرانی جدی را برای گروههای دیدهبان حقوق بشر به وجود آورده است. اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا یکی از این گروهها است و پس از افشاگریهای ادوارد اسنودن، کاملا نسبت به دولت بی اعتماد شده است.
کریستوفر سوقویان (Christopher Soghoian)، کارشناس ارشد امنیتی ACLU در مصاحبهای با خبرگزاری گاردین گفت: "دولت رویههای نگرانکننده و محرمانهای را برای هک کردن رایانهها دنبال میکند. استفاده از بدافزارهای مخرب یکی از آنها است." وی در ادامه افزود: "این پیشنهاد درواقع میتواند یک تغییر عمده و اساسی را در سطح جهان به دنبال داشته باشد و بهتر است که توسط کنگره موردتوجه قرار گیرد."
بیانیه گوگل در حالی منتشر میشود که این غول جستجوگر، در سال 2013 و بر اساس حکم یکی از دادگاههای آمریکا، به همکاری با افبیآی متهم شده است. در این حکم آمده است گوگل باید اطلاعاتی را در اختیار افبیآی قرار دهد که پلیس فدرال آمریکا از آن برای مقاصد اطلاعاتی بهرهبرداری کند.