هشدار پلیس هند نسبت به افزایش جرایم سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پلیس مبارزه با جرایم سایبری حیدرآباد در هند، به مردم به ویژه دانشجویان و تحصیلکردههای کم حقوق نسبت به گرفتار شدن در دام باندهای سازمانیافته مجرمان سایبری که آنها را متقاعد میکنند تا حسابهای بانکی خود را در ازای دریافت پول، اجاره و از این حسابها برای جمعآوری پول از قربانیان کلاهبرداری سایبری استفاده کنند، هشدار داد.
این هشدار پس از آن صادر شد که پلیس جرایم سایبری حیدرآباد زنی از ماهاراشترا را به اتهام ارائه حساب بانکی و سایر مدارک خود به یک باند کلاهبردار سایبری دستگیر کرد که با استفاده از آن چندین نفر در پوشش سرمایهگذاری آنلاین فریب خوردند.
آلفیا شایک (Alfiya Shaik)، 21 ساله، دانشجویی از منطقه واردا در ماهاراشترا، مامایی عمومی پرستاری را در یک کالج پرستاری محلی در ماهاراشترا دنبال میکند، زیرا بخشی از شغل نیمه وقت او آگهیهایی را در حسابهای مختلف رسانههای اجتماعی منتشر کرده بود. او در رسانههای اجتماعی با فردی به نام راجویر (Rajveer) آشنا و دوست شد و ظاهراً نقشه خود را برای کسب درآمد آسان با فریب دادن مردم در پوشش سرمایهگذاری آنلاین به اشتراک گذاشت.
به گفته پلیس هند، راجویر از او خواست تا حسابهای بانکی را برای انجام تراکنشهای متقلبانه ارائه دهد و قول پرداخت 3000 روپیه را داد. آلفیا چندین حساب بانکی باز و دوستانش را مجبور به انجام همین کار کرد و آنها را در ازای پول به راجویر اجاره داد. راجویر کارتهای خودپرداز را جمعآوری کرد و پولی را که بهوسیله قربانی اهل ساینکپوری در سکوندرآباد به حسابش واریز شده بود، برداشت. این باند اخیراً یک زن اهل ساینکپوری را با مبلغ 18.2 میلیون روپیه فریب داده است.
یک مقام پلیس مبارزه با جرایم سایبری در حیدرآباد گفت :
«نیجریهایها کمالگرا بودند و حسابهای بانکی هندیها را در بانکهای محلی باز میکردند و برای هر تراکنش به آنها کمیسیون میپرداختند. به ویژه بیکاران، افراد کم حقوق و دانشجویان هدف قرار گرفتهاند. این حسابها برای فعالیتهای مجرمانه استفاده میشوند.»
قبل از این دستگیری، پلیس حیدرآباد افراد زیادی را از اوتار پرادش، بیهار، مادهیا پرادش، دهلی و ماهاراشترا به دلیل کمک به کلاهبرداران با حسابهای بانکی دستگیر کرد.
در پرونده کلاهبرداری بانک ماهش، بازپرسان مبلغ 100 میلیون روپیه کشف کردند. 11.48 کرور به حسابهای بانکی مختلف کشور واریز شد. اکانتها متعلق به افراد عادی بود که با کمیسیون فریب خورده بودند. تعداد کمی از افراد حیدرآباد در این پرونده دستگیر شدند. این پول به 115 حساب بانکی بانکهای مختلف منتقل شد. این پول در ادامه به 398 حساب بانکی منتقل و از 938 دستگاه خودپرداز در سراسر کشور برداشت شد.
آناند (C V Anand)، کمیسیونر پلیس حیدرآباد اخیراً اظهار داشت که اولین گزارش اطلاعاتی (FIR) در حیدرآباد مربوط به جرایم سایبری است و ثابت میکند که کلاهبرداران سایبری همیشه در حال جستجو و به دنبال نفوذ به حساب بانکی شما به هر شکل ممکن هستند.