هشدار سازمان ملل به کشورهای آسیای جنوب شرقی درمورد کلاهبرداری آنلاین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی جدید با استناد به «منابع موثق» گفت که حداقل 120 هزار نفر در میانمار جنگ زده هستند و تقریباً 100 هزار نفر در کامبوج احتمالاً در شرایطی قرار دارند که مجبور به انجام فعالیتهای کلاهبرداری شدند.
این گزارش به موج جدیدی از کلاهبرداریهای جرایم سایبری، که به یک موضوع اصلی در آسیا تبدیل شده، اشاره دارد و بسیاری از کارگران در بردگی مجازی به دام افتادهاند و مجبور شدند در کلاهبرداریهایی که مردم را از طریق اینترنت هدف قرار میدهند، شرکت کنند.
لائوس، فیلیپین و تایلند نیز جزو کشورهای اصلی مقصد یا ترانزیت دهها هزار نفر ذکر شدهاند. باندهای جنایتکار به طور فزایندهای مهاجران را هدف قرار دادهاند و برخی قربانیان را با استخدام کاذب فریب میدهند که نشان میدهد آنها برای مشاغل واقعی هستند.
دفتر حقوق بشر، با اشاره به عملیاتهای کلاهبرداری بزرگ، توضیح داد که تخمین تأثیر دقیق آن بر حسب افراد و درآمدهای ایجاد شده به دلیل پنهان کاری و خلأهای موجود در واکنش های دولتی دشوار است، اما تصور میشود که این رقم میلیاردها دلار در سال باشد.
برخی قربانیان مورد شکنجه، مجازات های ظالمانه، خشونت جنسی و بازداشت خودسرانه، از جمله جرایم دیگر قرار گرفتهاند.
در ماه ژوئن امسال، پلیس فیلیپین با حمایت کماندوها، عملیاتی را برای نجات بیش از 2700 کارگر از چین، فیلیپین، ویتنام، اندونزی و بیش از دهها کشور دیگر انجام داد که ظاهراً برای سایتهای بازی آنلاین تقلبی و سایر گروههای جرایم سایبری کار میکردند.
در ماه مه سال جاری، رهبران انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا در نشستی در اندونزی توافق کردند که کنترل مرزی و اجرای قانون را تشدید کنند و آموزش عمومی را برای مبارزه با سندیکاهای جنایتکار که کارگران را به کشورهای دیگر رجوع میدهند، گسترش دهند.