هشدار رئیس پلیس فتای استان اصفهان درباره خریدهای اینترنتی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، سرهنگ مصطفی مرتضوی ظهر امروز درنشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص کلاهبرداری صفحههای مجازی که در ازای دریافت هزینه، کالایی ارائه نمیدهند، اظهار داشت: متاسفانه ما در فضای مجازی به دلیل خلا در سیاستهای کسب و کار چالشهای زیادی داریم و موضوع اعتبارسنجی را برای کسب و کارهای اینترنتی نداریم. مراجعی مانند صنایع و معادن که بحث نماد الکترونیک را تعریف کردند، اما متاسفانه کلاهبردارانی هم نماد اعتماد دارند، بدون اینکه واگذارکننده نماد، تضمینی را در خصوص این مسئله داشته باشه و هویت واقعی را برای کاربران اینترنتی فراهم کند.
وی افزود: این فضا در کنار پنهانسازیها و اختفای هویتها و یا چند هویتی، فضایی را برای کلاهبرداران فراهم کرده است. اینکه پروسه جرمیابی به طول میانجامد، هم به همین موضوع برمیگردد. مخاطب کلاهبردار ما در فضای مجازی هویت و جغرافیایش مشخص نیست و ممکن است این جرم در اصفهان اتفاق بیافتد ولی در گوشه گوشه کشور متهم میتواند باشد.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان بیان کرد: پروسههای انتقال پروندههای حوزه قضایی استان به استان مقداری زمانبر است. اینکه بعضی از صفحههای کلاهبردار همچنان فعال است به دلیل شبکهای کار کردن آنهاست. به عنوان مثال یک فرد در اصفهان کلاهبرداری میکند و شریکی در استان تهران این صفحه را مدیریت میکند و این هم موضوعی است که به کلاهبرداران مهلت میدهد.
سرهنگ مرتضوی با توصیههایی به شهروندان در خریدهای اینترنتی و فضای مجازی خاطرنشان کرد: میتوان گفت فضای مجازی شبکهای نامحدود است که کار را برای کاراگاهان پلیس فتا سخت میکند. شهروندان مراقب باشند و فضای مجازی و پیام رسان اینستاگرام ، فضایی برای خرید و فروش ایمن نیست. اگر قرار است خرید و فروشی صورت گیرد به درگاه معتبر اینترنتی اعتماد کنند. شهروندان در صورت مواجه شدن با کلاهبرداری به نزدیکترین دادسرا مراجعه و از آنجا پرونده جرم خود را پیگیری کنند.