هشدار درباره خطر حملات سایبری و غرق شدن کشتیهای تفریحی
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ مقامات دولتی بریتانیا درباره حملات سایبری و حملات آنلاین که موجب غرق شدن کشتیهای تفریحی میشوند، هشدار دادند.
برخی آسیبپذیریهای موجود در کشتیها موجب میشود تا هکرها با نفوذ به سیستمهای کامپیوتری بتوانند سیستم را مختل کنند. این اختلال در سیستم کشتیها عواقب بدی به همراه دارد، بهعنوانمثال کشتیهای باری سرقت میشوند یا جان مسافران کشتیهای تفریحی به خطر میافتد.
به خطر افتادن جان انسانها بدترین شرایط یا اتفاقی است که در زمینه هک و نفوذ میتواند رخ دهد. لذا موضوع هک کشتیهای تفریحی با تعداد بالایی از مسافر بسیار حائز اهمیت است. موسسه مهندسی فناوری و تکنولوژی وایتهال (Whitehall)، درباره وقوع حملات سایبری به کشتیها هشدار داد و اعلام کرد که باید به - امنیت سایبری کشتیها - اهتمام ویژهای ورزید.
احتمال غرق شدت کشتیها به دلیل جرائم سایبری، موجب ترس در بین استفادهکنندگان از صنعت حمل و نقل دریایی شده است.
کارشناسان امنیت سایبری این شرکت اظهار کردند، هر کشتی که متکی به سیستمهای کامپیوتری است، مانند سیستم ناوبری در مقابل حملات سایبری آسیبپذیر خواهد بود.
طبق نظر کارشناسان خدمه کشتیها باید از تواناییهای مختلفی ازجمله مسیریابی را بیاموزند و بتوانند همانند – ملوانان قدیمی – یک کشتی را بدون هیچ سیستم کنترلی هدایت کنند.
در سالهای اخیر دولت بریتانیا منابع حمایتی مختلفی را برای مبارزه با حملات سایبری در دو بخش خصوصی و عمومی به کار بسته است.
واحد ملی امنیت سایبری انگلیس که بخشی از واحد جاسوسی ستاد ارتباطات دولت بریتانیا «GCHQ» است در فوریه سال 2017 افتتاح شد. این واحد باهدف افزایش انعطافپذیری سایبری یا پدافند سایبری شروع به کار کرد. انعطافپذیری سایبری به این معنا است که در صورت وقوع یک حمله بتوان در کمترین زمان ممکن بهترین پاسخ را داد و بهسرعت به حالت پیش از حمله بازگشت.
ستاد ارتباطات دولت بریتانیا «GCHQ»، نام یک سازمان اطلاعاتی و امنیتی در دولت بریتانیا است که مسئولیت عملیات شنود الکترونیکی و حفاظت از اطلاعات را برای نیروهای مسلح بریتانیا بر عهده دارد.
طبق اطلاعاتی که اخیراً بهدستآمده است، تمرکز واحد ملی امنیت سایبری انگلیس روی صنعت حملونقل دریایی و آسیبپذیریهای این حوزه قرار دارد. در این اسناد اطلاعاتی درباره محمولههای حملونقل شده، مسافران و... نیز به چشم میخورد.
کشتیها بهطور فزایندهای به یک ابزار وابسته به فناوریهای دیجیتالی و ارتباطی تبدیلشدهاند
امنیت پایین سیستمهای کامپیوتری کشتیها موجب کاهش مشتریان این حوزه میشود و از نظر اقتصادی این صنعت را دچار مشکل خواهد کرد. حمله سایبری به کشتیها میتواند موجب آسیبهای جسمی به خدمه یا مسافران کشتی شود و در بدترین حالت ممکن است موجب مرگ افراد شود.
صاحبان کشتیها در موضوع امنیت سایبری کشتیها بهطورجدی احساس خطر کردهاند و این موضوع یک هشدار جهانی به همراه دارد و باید کلیه کشورها به این موضوع اهتمام ویژهای بورزند زیرا این احتمال دور از انتظار نیست که نزاعهای سیاسی بین برخی کشورها به حوزه سایبری کشیده شود و با حمله سایبری به یک کشتی تفریحی جان صدها انسان بیگناه به خطر بیافتد. لذا این احساس خطر در سراسر جهان حس میشود و باید هشدارهای موجود در این حوزه را جدی گرفت.
چندی پیش شاهد برخورد یک ناوچه آمریکایی به نام مککین با یک کشتی باری فیلیپینی را شاهد بودیم که خسارتهای زیادی را برای هر دو طرف به همراه داشت. حال این سؤال مطرح است که باوجود تعداد زیادی از سامانههای ایمنی و ناوبری پیشرفته چگونه این دو کشتی با یکدیگر برخورد کردند؟؟