هشدار به مشتریان شرکت مخابراتی اماراتی در مورد ایمیلهای فیشینگ
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان به ساکنان امارات و مشتریان الکترونیکی هشدار دادند که نسبت به ایمیلهای فیشینگ ارسال شده از سوی شرکت مخابراتی اماراتی « etisalat by e&»، که از آنها میخواهند روی پیوندی برای دریافت پاداش کلیک کنند، آگاه باشند.
در این ایمیل به زبان عربی آمده است :
«مشتری عزیز، ما تصمیم گرفتیم مبلغ 220 درهم را به دلیل عضو وفادار برنامه خود بازپرداخت کنیم. شما میتوانید با کلیک روی لینک درخواست، پول خود را دریافت کنید.»
یکی از کاربران به نام محمود السهلاوی (Mahmoud Al Sahlawi ) با ارسال اسکرینشات به توییتر شرکت درخواست تأیید کرد و نوشت :
«آیا این یک کلاهبرداری جدید است؟ لطفا پاسخ دهید.»
سایر مشتریان نیز درباره دریافت یک ایمیل مشکوک حاوی etisalat با لوگوی قدیمی e&'s توییت کردند.
این شرکت مخابراتی از همه مشتریان خواست تا در مواجهه با ایمیلهای ناخواسته یا پیامهایی که ادعا میکنند از طرف این شرکت هستند، احتیاط کنند و هوشیار باشند.
شرکت مخابراتی اماراتی در توییتر پاسخ داد :
«لطفاً روی هیچ پیوندی کلیک نکنید و ایمیل را به document@eand.com ارسال کنید.»
ایمیلهای فیشینگ از سوی کلاهبرداران برای فریب دادن افراد با هدف درخواست پول یا اطلاعات شخصی استفاده میشود.
طبق وبسایت این شرکت، مشتریان باید به دنبال نشانههای آشکار تلاشهای فیشینگ، مانند خطاهای دستوری، آدرسهای ایمیل فرستنده ناآشنا و پیامهای ناخواسته از منابع ناشناس باشند.
اگر هر ایمیل یا پیامی مشکوک شد، مشتریان تشویق میشوند با کانالهای رسمی پشتیبانی مشتری اتصالات تماس بگیرند تا صحت آن را تأیید کنند.
نحوه شناسایی ایمیلهای تقلبی
به گفته etisalat by e&، راههای مختلفی وجود دارد که میتوان از خود در برابر ایمیلهای جعلی محافظت کرد.
- فرستنده را با باز کردن آدرس ایمیل فرستنده و بررسی اینکه هم از xxx@etisalat.ae و هم املای صحیح آن باشد، تأیید کنید.
- فرمت ایمیل را برای وجود خطا بررسی کنید و مطمئن شوید که شبیه سایر ایمیلهای etisalat e& است.
- روی آن کلیک نکنید. قبل از تأیید ایمیل از طرف شرکت هیچ نرمافزاری را دانلود یا اجرا نکنید.
- مراقب درخواستهای فوری یا احساسی باشید، زیرا کلاهبرداران از موضوع و متن ایمیل برای ایجاد احساس فوریت استفاده میکنند.
اوایل سال جاری، سازمان نظارت بر ارتباطات امارات متحده عربی به مصرفکنندگان هشدار داد که برای پیامهای SMS غیرمنتظرهای که به نظر میرسد از سوی شرکتهای پیک معروف هستند، هوشیار باشند، زیرا ممکن است یک کلاهبرداری فیشینگ نیز باشد.
به گفته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات از راه دور و دیجیتال امارات، مجرمان سایبری تلاش کردند تا کاربران را به کلیک روی پیوندی که آنها را به سایتی هدایت میکند که در آن از آنها خواسته میشود اطلاعات شخصی ارسال کنند، ترغیب کنند. سپس از این برای سرقت پول یا هویت مصرف کننده استفاده میشود.
این تلاشهای فیشینگ اغلب از شرکتهای بزرگ پستی و پیک هستند و از گیرندگان میخواهند تا برای پرداخت هزینههای تحویل یا پیگیری تحویل، روی پیوندی کلیک کنند.
پلیس دبی اظهار داشت که هر کسی که طعمه کلاهبرداران میشود باید این حادثه را از طریق پلتفرم جرایم الکترونیکی بهوسیله پلیس دبی گزارش کند.
سعید الحجری (Saeed Al Hajri)، مدیر بخش جرایم سایبری پلیس دبی، گفت :
«همیشه به یاد داشته باشید که جزئیات بانکی خود را از طریق تماس تلفنی یا آنلاین به اشتراک نگذارید. ما موضوع جرایم سایبری را از مراحل اولیه برجسته کردهایم. جرایم سایبری به ویژه با توجه به فناوری به سرعت در حال پیشرفت که به ارتکاب جرایم از خارج از کشور کمک میکند، به طور مداوم در حال تکامل است.»
الحجری خاطرنشان کرد که کلاهبرداران طبق قوانین امارات متحده عربی در صورت ارتکاب چنین کلاهبرداری حداقل به مدت یک سال زندانی و از 250 هزار درهم (68 هزار دلار) تا یک میلیون درهم جریمه خواهند شد.
پلتفرمهای جرایم الکترونیکی در سال 2021 از سوی 25841 نفر برای گزارش جرایم سایبری در کشور استفاده شده است.
وی افزود که پلتفرم جرایم الکترونیکی به طور قابل توجهی به مهار جرایم سایبری و شناسایی روشهای جدید کلاهبرداری از افراد کمک کرده است.