هراس غرب از افزایش حملات هکرهای روسی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان اعلام کردند که هکرهای روسی حملات خود را علیه شرکتهای غربی تشدید و از زمان آغاز جنگ در اوکراین خسارتهای میلیارد دلاری وارد کردهاند.
یک آژانس جاسوسی مدعی شد که روسیه پشت نیمی از حملات علیه اقتصاد آلمان بوده و برای اولین بار از چین پیشی گرفته است.
هکرها از سراسر جهان در سال گذشته بیش از 200 میلیارد یورو (217 میلیون دلار) با استخراج رمزهای عبور، سرقت اسرار تجاری، توقف تولید یا آسیب رساندن به شهرت به مشاغل آلمانی خسارت وارد کردند.
دولتهای غربی به افزایش جاسوسی روسیه در طول جنگ توجه کردند.
چندی پیش سوئد یک مأمور سازمان اطلاعات روسیه (GRU) را متهم به دستیابی مخفیانه به فناوری کرد که مسکو تحت تحریمهای غرب قادر به خرید آن به طور قانونی نبود.
گروه هکری روسی «Killnet» نیز متهم شد که وبسایتهای چند شرکت آلمانی از جمله فرودگاهها را در تلافی تصمیم برلین برای ارسال تانکهای لئوپارد ۲ به اوکراین از بین برده است.
سینان سلن (Sinan Selen)، معاون سازمان اطلاعات داخلی آلمان، گفت :
«گمان میرود که سازمانهای دولتی از گروههای جنایتکار استفاده کنند و حملات هکرهای حرفهای از سوی دولتهای متخاصم حمایت میشوند.»
رالف وینترگرست (Ralf Wintergerst)، رئیس انجمن دیجیتال بیتکام، اظهار داشت که حل جرایم در فضای سایبری همیشه نیازمند همکاری است اما با روسیه این کار در حال حاضر واقعاً امکانپذیر نیست.
وی افزود که اقتصاد آلمان یک هدف جذاب برای حملات جنایتکاران و کشورهای مهاجم است.
به گفته محققان، آژانسهای دولتی گاهی اوقات برای انجام حملات به مجرمان سازمانیافته مراجعه میکنند که میتواند با هدایت آنها از طریق شبکههای خانگی پنهان شود.
آنها گفتند که 46 درصد از شرکتهایی که در سال گذشته هدف حملات هکرها قرار گرفتهاند متوجه شدهاند که حملات از روسیه سرچشمه میگیرد، در حالیکه قبل از حمله به اوکراین 23 درصد افزایش داشته است.
تقریباً نیمی از شرکتهای آلمانی نیز ادعا کردند که امنیت سایبری را به دلیل جنگ روسیه و اوکراین تشدید کردهاند که با حملات مشکوک بیشتری از چین نیز همزمان شده است.
با این حال، تعداد مشابهی معتقدند که حملات سایبری گسترده مرتبط با درگیری انجام نشده است. رایجترین حالتهای هک، فیشینگ، بدافزار و سرقت رمز عبور بودند.
دهها شرکت گزارش دادند که ایمیلها، جزئیات مشتری، رمز عبور، دادههای مالی یا دارایی معنوی از سوی هکرها به سرقت رفته است.
سلن توضیح داد که علیرغم تلاشها برای پوشاندن آثار هکرها، در بسیاری موارد آنها اثر انگشت دیجیتالی از خود به جای گذاشتند که به روسیه اشاره میکرد.
کسبوکارها 35 میلیارد یورو زیان ناشی از ضربههای مربوط به حملات سایبری به تصویرشان را گزارش کردند، معمولاً زمانی که اطلاعات کارمندان یا مشتریان به سرقت رفتند.
حدود 61 درصد از شرکتها در این مطالعه گفتند که مقامات را در برابر حملات خارج از کشور ناتوان میدانند.
روسیه مدتها است به دخالت سایبری در غرب متهم شده است. یوگنی پریگوژین (Yevgeny Prigozhin)، رهبر سابق واگنر سال گذشته به دخالت در انتخابات ایالات متحده اعتراف کرد.
آلمان تنها چند هفته قبل از انتخابات عمومی سال 2021 روسیه را به تلاش برای سرقت رمز عبور از نمایندگان مجلس متهم و ادعا کرد که اطلاعات موثقی دارد مبنی بر اینکه اطلاعات نظامی سازمان اصلی اطلاعات روسیه پشت این حمله بوده است.