نیروی هوایی آمریکا به دنبال درک اثرات ناشی از تسلیحات سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ درک سلاحهای جنبشی مانند بمبها و اثرات آنها از جمله شعاع انفجاری و تعداد اهداف موردنظر، باعث تسهیل برنامهریزی و افزایش قدرت تشخیص فرماندهان میشود. تجسم، برنامهریزی و بهکارگیری اثرات غیر جنبشی مانند انسداد الکترونیکی یا سایبری در بیشتر موارد غیرقابلپیشبینی و در مواردی اندک، محتمل است.
به گفته سخنگوی نیروی هوایی آمریکا، همکاری نزدیک با اندیشکده رند، برای تشخیص اثرات تسلیحات غیر جنبشی، مشابه با اندازهگیری اثرات جنبشی، بهمنظور تعریف بهتر و مشخص کردن حوزه عملیات جنگهای فعلی و آتی است.
ورالین جیمیسون (VeraLinn Jamieson)، از فرماندهان نیروی هوایی آمریکا در سال 2015 گفت: «مجموعه من شش در طول یک سال مطالعه چهار مورد سایبری قدیمی و دو مورد جنگ الکترونیک را ارزیابی کرده است. با یک الگوریتم، تأثیرات قابلیتهای سایبری بررسی شد. در آن زمان ما مراحل ابتدایی را سپری میکردیم.»
بیل لایر (Bill Leigher)، مدیر راهحلهای سایبری دولتی در شرکت بزرگ ریتیون (Raytheon)، اعلام کرد: «من فکر میکنم فرماندهان نسبت به تواناییهایشان، در تقاضای آنچه میخواهند بدگماناند. فرماندهان، کنترل این حوزه را در اختیار ندارند و به نظر نمیرسد برنامههای نوشتاری منطقی باشند.»
این مقام نظامی آمریکایی ادامه داد: «مسئله مهمتر این است که فرماندهان متوجه باشند در کجای این حوزه قرار دارند، چرا نیازمند تعریف قانونی از سلاح هستند و رفتار و عملکرد آنها چگونه خواهد بود.»
شرکت ریتیون برای کمک به فرماندهان در توسعه مفاهیم عملیاتی و افزایش اعتمادبهنفس در راهاندازی این فناوریهای در حال ظهور، ابزارهایی را ارائه و توسعه داده است. به اعتقاد کارشناسان، برنامههای هماهنگ جنگ الکترونیک/سایبری در پیشبرد مفاهیم عملیاتی، کمککننده هستند اما به فرماندهان در تجسم محیطهای غیر فیزیکی مانند ابزار برنامهریزی زمان واقعی کمک نمیکنند. این شرکت، قراردادی با آژانس دفاع موشکی آمریکا در زمینه برنامههای هماهنگ جنگ الکترونیک/سایبری به امضا رسانده است.
ساموئل گریوز (Samuel Greaves )، مدیر آژانس دفاع موشکی آمریکا، اظهار داشت: «آژانس دفاع موشکی استفاده از این ابزار با اهداف چندگانه مانند توسعه نیازهای کاربردی/یکپارچه سیستمی، ارزیابی معماریهای جایگزین، بازیهای جنگی و برنامهریزی فرماندهان را کشف کرده است. همچنین این سازمان برنامههای حملاتی هماهنگ جنگ الکترونیک/سایبری را همراه با سایر ابزارهای مشابه، برای برنامهریزی و سایر اهداف بررسی کرده است.»
تاد پروبرت (Todd Probert)، معاون كميته پشتيباني و مدرنيزه كردن اطلاعات و خدمات شرکت ريتیون، عنوان کرد: «هیچ شکی نیست که همیشه منحنی یادگیری وجود دارد. وقتی هواپیما به وجود آمد، ارتش به دنبال کشف چگونگی استفاده از آن در جنگ بود. بااینوجود در طول این سالها، اطلاعات زیادی در مورد استقرار و احتمال موفقیت سلاحهای جنبشی مانند موشک ارائهشده است؛ اما خیلی انتزاعی است اگر فکر کنیم جنگ الکترونیک و یا سلاحهای سایبری همان روشهای "آزمونوخطا" مانند موشک پاتریوت را ندارند؛ البته اولین گامها برای ارزیابی پتانسیلها برداشتهشده است.»