نیروی زمینی آمریکا در پی فناوریهای جدید هوایی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نیروی زمینی آمریکا به دنبال این است که پای صنعت را به فناوریهای نوین باز کند. با این کار هواپیماها میتوانند در محیطهای پیچیده دشمن که از رادارهای حساس و سامانههای دفاع هوایی یکپارچه تشکیلشدهاند، در امان مانده و بجنگند.
مرکز توسعه توانمندیهای رزمی C5ISR نیروی زمینی آمریکا اخیراً طی اطلاعیهای از صاحبان صنایع این کشور خواسته تا در مورد مشخصات فنی هواپیماهای جنگی هرگونه اطلاعات تکمیلی دارند ارائه دهند. در این رویداد سؤالات تخصصی نیز پاسخ داده خواهند شد.
در این اطلاعیه آمده است:
محیط عملیاتی چند دامنه آینده اهداف مهلک سنتی و مدرن ارائه میدهد. این اهداف سامانههای پدافند هوایی شبکهای و متحرک با برد وسیع و همچنین سامانههای شلیک با برد بلند و متوسط را شامل میشود. انجمن هوایی نیروی زمینی آمریکا که خواستار یک هواپیمای شناسایی برای حملات آینده است باید سامانههای شناسایی، نظارت، دستیابی به هدف و کُشنده خود را مدرن کند.
وضعیت نهایی مطلوب این اکوسیستم امکان نفوذ، تجزیه و بهرهبرداری از محیط ضد دسترسی دشمن، سامانه پدافند هوایی یکپارچه و همچنین سامانههای نظارتی و هدفگیری، قابلیت فرماندهی و کنترل و فنآوری ارتباطات را فراهم میکند. این کار از طریق یک سری پرتابهای هوایی انجام خواهد شد که خانوادهای از سامانههای بدون سرنشین بزرگ و کوچک بوده که قادر به تشخیص، شناسایی، موقعیتیابی و گزارش تهدیدات هستند.
برخی از حسگرهای توصیفشده میتوانند بهصورت منفعلانه تهدیدات را در طیف فرکانس رادیویی، طیفهای الکترو نوری و مادونقرمز تشخیص دهند و برخی حسگرها قادر به اختلال در تشخیص سامانهها از طریق فضای سایبری یا طیف الکترومغناطیسی هستند.
پنج حوزه فناوری این اطلاعیه به شرح زیر هستند:
- سختافزار برای محمولههای مأموریت
- سختافزار، نرمافزار یا تکنیکهایی برای قابلیتهای همکاری مشترک توزیعشده شامل فناوریهای پردازش، محافظت سایبری و لینک دادهها برای فعال کردن فرماندهی و کنترل تأثیرات ناشی از پرتابهای هوایی
- نرمافزار یا الگوریتمهایی که میتوانند اطلاعات حسگر را ترکیب و پردازش کنند
- فنآوریهای چند حالتِ و چندمنظوره برای دیافراگم مصنوعی، رادار نشانگرِ هدفِ در حال حرکت یا جنگ الکترونیکی ترکیبی، مأموریتهای راداری و ارتباطی که دیافراگمهای مشترک دارند.
- معماری سامانههای باز ماژولار