نیاز جهانی به بیش از 8 میلیون پلیس سایبری برای مبارزه با جرایم آنلاین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته عیسی علی ابراهیم (Isa Ali Ibrahim)، وزیر ارتباطات و اقتصاد دیجیتال نیجریه، جهان به تقریباً 3.5 میلیون متخصص امنیت سایبری بیشتر برای مبارزه با افزایش جرایم آنلاین نیاز دارد.
علی ابراهیم در سخنرانی مجمع جهانی امنیت سایبری در ریاض، در 9 نوامبر سال جاری، گفت :
«دولتها نقش بزرگی به منظور تضمین فضای سایبری ایمن برای افراد، نهادهای خصوصی و عمومی دارند. در ماه ژوئیه امسال، گزارشی نشان داد که به 8.1 میلیون متخصص امنیت سایبری در سراسر جهان نیاز داریم. امروز حدود 4.7 میلیون متخصص داریم و هنوز 3.4 میلیون جای خالی داریم. هر 4.2 ثانیه یک بدافزار منتشر میشود.»
وی افزود که اگر این 4.2 ثانیه را برای یک هفته محاسبه کنید، متوجه خواهید شد که هر هفته 144 هزار نرمافزار مخرب منتشر میشود؛ و این وظیفه دولت است که استانداردها و دستورالعملهایی را تعیین کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ خطری در حوزه امنیت سایبری وجود ندارد.
وزیر ارتباطات و اقتصاد دیجیتال نیجریه با استناد به گزارش سازمان ملل تصریح کرد که جمعیت جهان تا 15 نوامبر به 8 میلیارد نفر خواهد رسید و افزایش جمعیت مستلزم افزایش بودجه برای طرحهای امنیت سایبری از سوی دولتها است.
براساس گزارش «Accenture»، تا سال 2023، کل مبلغی که از طریق جرایم سایبری از دست میرود میتواند بیش از 5.3 تریلیون دلار باشد؛ این رقم بیش از 35 درصد کل تولید ناخالص داخلی کشوری مانند چین با جمعیت 1.44 میلیارد نفر و بیش از 173 درصد از کل تولید ناخالص داخلی آفریقا با 53 کشور است.
وی همچنین اضافه کرد که کل مبلغی که از طریق جرایم سایبری از دست میرود تا سال 2025 به 10.5 تریلیون دلار خواهد رسید.
این مقام نیجریهای با استناد به گزارشی از Accenture اظهار داشت :
«در هر 39 ثانیه یک حمله سایبری در جهان رخ میدهد. این حملات ممکن است افراد و گاهی بخشهای خصوصی یا عمومی را هدف قرار دهند. به همین دلیل، دولتها درصد زیادی از ثروت خود را صرف امنیت سایبری میکنند. علاوه بر این، من فکر میکنم نیاز به بلوغ امنیت سایبری و از همه مهمتر دستیابی به مصونیت امنیت سایبری امری ضروری است. ما باید به شرایطی برسیم که برای مهاجم سایبری از دست دادن آنچه خودش دارد، اهمیت بیشتری نسبت به خسارت یا هزینه حمله سایبری به افراد یا نهادها باشد.»
علی ابراهیم اعتقاد دارد که روشهای امنیت سایبری نیاز به رویکردی فعال دارند زیرا فناوری هر روز در حال پیشرفت است.
فهد الجوتیلی (Fahad Al-Jutaily)، مدیرعامل «sirar by stc»، از حضور خود در این انجمن برای هشدار درباره افزایش شدید تعداد حملات سایبری در سال جاری نسبت به سالهای گذشته استفاده کرد.
وی افزود :
«در سال گذشته هر 40 ثانیه یک حمله صورت میگرفت، امروز صحبت از یک حمله سایبری هر 11 ثانیه یک بار است که افزایش بسیار زیادی برای شروع این نوع حملات محسوب میشود. روندی که اکنون شاهد آن هستیم، سازگاری است که جرایم سایبری امروزی باعث ایجاد مدلهای جدید کسب و کار اقتصادی میشود. امروز حملات سایبری به عنوان یک سرویس ارائه شده است، بنابراین تحول عظیم این بخش مطمئناً چالشهای بیشتری را به همراه خواهد داشت. مجرمان سایبری حرفهای و متخصص شروع به ساختن قابلیتهای خود به عنوان خدمات و ارائه آن به بازار سیاه میکنند.»