نیاز به سیستم نظارت بر تقلب برای مؤسسات مالی فیلیپین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مؤسسات مالی (FIs) که بهوسیله بانک مرکزی فیلیپین (BSP) تنظیم میشوند، اکنون ملزم به داشتن یک سیستم نظارت و کشف کلاهبرداری خودکار و در زمان واقعی برای رسیدگی به رویدادهای رو به رشد کلاهبرداریهای سایبری هستند.
بنجامین دیوکنو (Benjamin Diokno)، رئیس بانک مرکزی فیلیپین در یک جلسه توجیهی مجازی گفت :
«اخیراً بخشنامه شماره 1140 به عنوان اصلاحی در چارچوب مدیریت ریسک فناوری اطلاعات صادر شده، زیرا ما معتقدیم که نظارت حملات سایبری و طرحهای غیرقانونی به طور همزمان بر 2 یا چند مؤسسه مالی تأثیر میگذارد.»
دیوکنو اعلام کرد که سیستمهای نظارت خودکار کلاهبرداری و همچنین سیستم ضد پولشویی آنها، باید برای داشتن یک سیستم منسجم و جامع پیشگیری از جرایم مالی، مرتبط یا یکپارچه باشند.
وی افزود که مؤسسات مالی در فیلیپین همچنین تشویق میشوند از پلتفرمهای تعاملی برای برنامه آموزش مصرف کننده خود استفاده کنند.
انتظار میرود این بخشنامه خسارات ناشی از کلاهبرداری و جرایم سایبری را کاهش دهد و تلاش بانک مرکزی را برای افزایش بیشتر تراکنشهای مالی دیجیتال در کشور تقویت کند.
رئیس بانک مرکزی فیلیپین خاطرنشان کرد :
«بانک مرکزی براین باور است که یک رویکرد جامع و هماهنگ در بین عوامل صنعت ضروری است تا اطمینان حاصل شود که وجوه به راحتی از سوی کلاهبرداران و مجرمان سایبری حذف نمیشود. در راستای این امر، بانک مرکزی باید به تعامل با ذینفعان مربوطه ادامه دهد تا مطمئن شود که چارچوبهای سیاسی و اقدامات نظارتی در میان یک محیط امنیت سایبری، که به سرعت در حال توسعه است، مؤثر و پاسخگو هستند.»
وی ادامه داد که پذیرش پرداختهای دیجیتال در این کشور از طریق رشد پایدار در استفاده از تسهیلات قابل همکاری، مانند تسهیلات انتقال الکترونیکی وجوه «PESONet» و «InstaPay»، استاندارد ملی «QR Code» به نام «QR PH»، و «e.Gov pay»، یک سیستم مبتنی بر وب، که عموم مردم میتوانند برای تشکیل پرونده و پرداخت مشارکتها و وامهای دولتی و غیره استفاده کنند، همچنان گسترش مییابد.
دیوکنو توضیح داد که از 21.8 میلیون تراکنش بالغ بر 1.3 تریلیون پِزو در سال 2021، حجم و ارزش تراکنشهای PESONet تا به امروز به ترتیب به 26.4 میلیون تا 1.9 تریلیون پِزو رسیده است.
وی اظهار داشت :
«حجم InstaPay تا پایان ماه آوریل امسال با 32.7 درصد رشد از 125 میلیون تراکنش در 4 ماهه اول سال گذشته به 166 میلیون رسید. استفاده روزافزون از پرداختهای دیجیتال به ما کمک میکند تا به هدف خود برای داشتن یک جامعه نقدی نزدیکتر شویم. بانک مرکزی به اطمینان از اینکه سیستمهای پرداخت مهم (SIPs)، که در نهایت تسویه پرداختهای دیجیتالی بین بانکها را تسهیل میکنند، از استانداردهایی پیروی مینمایند که با رویههای جهانی برای اطمینان از ایمنی و قابلیت اطمینان همخوانی دارد، ادامه میدهد.»