نگرانی پدر اینترنت از دخالت در حریم خصوصی
به نقل از خبرگزاری فارس، وینت سرف، پدر اینترنت و از بنیانگذاران آن، در یک سخنرانی در باشگاه ملی مطبوعات آمریکا اظهار داشت: خلق فناوری جاسوسی از سامانههای امنیتی کار بسیار پرخطری است و من فکر نمیکنم که این کار درستی برای برطرف کردن دغدغههای امنیتی دولت باشد.
وی در مورد پیامدهای منفی تلاش دولت آمریکا برای جاسوسی از سامانههای امنیتی دیجیتال هشدار داده و معتقد است اگر بهمنظور جاسوسی دولتی زمینه نفوذ یا back door وجود داشته باشد، سرانجام فردی آن را خواهد یافت که ممکن است آدم خوب یا بدی باشد و میتوان از آن برای سوءاستفاده عمدی بهره گرفت.
اظهارات وینت سرف واکنشی صریح به تلاشهای دولت اوباما برای مجبور کردن شرکتهای فناوری مانند گوگل و اپل به وارد آوردن آسیبهای عمدی به فناوریهای دفاعیشان است.
کاخ سفید قصد دارد از این طریق بتواند به اطلاعات شخصی افراد که بر روی گوشیها و رایانههایشان ذخیرهشده به سهولت دسترسی یابد؛ اما اپل و گوگل مدعی هستند چنین کاری را انجام نمیدهند.
در ماههای اخیر مقامات آژانس امنیت ملی آمریکا و اف بی آی از اینکه گوشی آیفون ۶ امنیت بالایی دارد و حتی خود اپل نمیتواند آن را هک کرده و به دادههای خصوصی هر کاربر دسترسی یابد، انتقاد کرده بودند. هدف اصلی انتقادهای مقامات آمریکایی فناوریهای جدید رمزگذاری دادههاست که تاکنون غیرقابل نفوذ بودهاند.
جیمز کومی، رئیس اف بی آی در ماه اکتبر گذشته هشدار داده بود که اگر استفاده از این روشها عادی شود، مجرمان آزادی عمل پیدا میکنند و نمیتوان سوءاستفاده کنندگان از کودکان را شناسایی کرد و تحت پیگرد قانونی قرارداد.
شرکتهای فناوری و مدافعان حریم شخصی میگویند که اگر دستگاههای رمزگذاری اطلاعات بهطور عمدی دستکاری شوند تا اف بی آی بتواند به آنها نفوذ کند، جاسوسان خارجی، هکرها و جانیان نیز قادر به شناسایی این نقصها و سرقت اطلاعات مردم خواهند بود.