نگرانی مقامات سایبری پنتاگون از پیشرفت فناوری در چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یک مقام عالی سایبری در وزارت دفاع آمریکا گفت، آمریکا باید سرمایهگذاری خود را در توسعه فناوریهایی قرار دهد که بتوانند با فناوریهای کشورهای اقتدارگرا رقابت کند.
میک ایویانگ Mieke Eoyang معاون سیاستهای سایبری وزیر دفاع آمریکا اقتدارگرایی دیجیتال را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا دانست و گفت ایالاتمتحده باید در مشارکتها و توسعه فناوریهای بومی سرمایهگذاری کند.
جامعه امنیت ملی آمریکا تمرکز خود را از مقابله با تروریسم دور کرده و به رقابت با قدرتهای بزرگ پرداخته است. ازآنجاکه چین به نظارتهای داخلی خود متکی شده و در حال بررسی اقتدارگرایی دیجیتال است به تهدیدی علیه آمریکا تبدیلشده است.
اقتدارگرایی دیجیتال اصطلاحی است برای توصیف کشورهایی که از فناوری برای کنترل و سرکوب مردم خود استفاده میکنند.
میک ایویانگ در مصاحبهای به پایگاه خبری دیفنس وان Defense One توضیح داد که چگونه اقتدارگرایی دیجیتال تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا است و وزارت دفاع این کشور باید در این مورد چه کاری انجام دهد. وی اقتدارگرایی دیجیتال را مغایر با ارزشهایی دانست که در پنتاگون برای دفاع از آنها قسم یاد کرده است.
این مقام آمریکایی در خصوص اقتدارگرایی دیجیتال گفت:
این موضوع واقعاً چالشی برای امنیت ملی ما در ایالاتمتحده است. اقتدارگرایی دیجیتال فضاها را میبندد و صحبت کردن در مورد نقض حقوق بشر در کشورهای دیگر را خطرناکتر میکند. بدین ترتیب، مغایر ارزشهای اصلی ما در داخل ایالاتمتحده است و همچنین این موضوع یک چالش رقابتی برای شرکتهای فناوری ایالاتمتحده است بهخصوص زمانی که میبینیم کشورهایی مانند چین این فناوری را در سراسر جهان صادر میکنند. فناوری آنها نهتنها خنثی نیست، بلکه قابلیت این نوع سرکوب دیجیتال را نیز دارد؛ بنابراین ما آن را چالشی برای وزارت دفاع، عملیاتها و ارزشهای خود میدانیم.
این مسئول سایبری در ادامه گفت:
آمریکا برای مبارزه با این تهدید باید بر فناوریهای بومی سرمایهگذاری کند. وی همچنین با اشاره به پیشنهاد مقامات پنتاگون برای سرمایهگذاری 112 میلیارد دلاری در بخش تحقیق، توسعه، آزمایش و ارزیابی، بر اهمیت سرمایهگذاری در تقویت تحقیق، توسعه و تولید تأکید کرد. همچنین در این پیشنهاد 2.3 میلیارد دلار برای میکروالکترونیکها درخواست شده که برای اقتدارگرایی دیجیتال و رقابت با چین حیاتی هستند زیرا آمریکا فاقد یک پایگاه تولیدی قوی در حوزه میکروالکترونیک بوده و در این زمینه عمدتاً به شرکت تایوانی TSMC متکی است.
پنتاگون و کنگره خود در راستای اقتدارگرایی دیجیتال اقداماتی را انجام دادهاند. آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی موسوم به دارپا در پنتاگون اخیراً فراخوانی برای پیشنهادهای تحقیقاتی در زمینه هوش مصنوعی ارائه کرده است که میتوانند به درک بهتر نحوه عملکرد اقتدارگرایی دیجیتال کمک کند.
مجلس سنا آمریکا هم قانون نوآوری و رقابت Innovation and Competition Act را که قبلاً بهعنوان قانون مرزهای بیپایان Endless Frontier Act شناخته میشد، تصویب کرد که شامل میلیاردها دلار بودجه برای تقویت تلاشها برای تولید داخلی میکروالکترونیک بود. به دنبال تصویب این قانون، یک اتاق فکر برجسته فناوری از کنگره خواست تا آژانس مستقلی برای راهاندازی یک راهبرد ملی فناوری ایجاد کند تا بهطور مؤثر با چین رقابت کند.
سناتور مارک وارنر رئیس کمیته اطلاعات مجلس آمریکا هم در ماه مارس برای مقابله با تأثیر کشورهای اقتدارگرا در فناوریهای نوظهور مانند چین، پیشنهاد همکاریهای بینالمللی به رهبری یک دفتر وزارت امور خارجه آمریکا را داد. این دفتر جدید بر تعیین استانداردهای بینالمللی فناوری متمرکز خواهد بود.
میک ایویانگ دراینباره گفت:
این نوع همکاری قوی با متحدان نقش مهمی در مقابله با اقتدارگرایی دیجیتال دارد.
وی در انتها خاطرنشان کرد:
من فکر میکنم که ما باید مطمئن شویم وقتی متحدان ما قصد خرید فناوری را دارند، به آنها جایگزین ارائه دهیم و باید در زمینه به اشتراکگذاری خطرات و آسیبپذیریهای ناشی از خریداری فناوریهای چینی با متحدان و شرکایمان بهتر عمل کنیم.