نگرانی سازمان حقوق بشر از قطع اینترنت در غزه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ حملات به سیستمهای ارتباطی فلسطین و کاهش سریع ذخایر سوخت میتواند باعث قطع کامل اینترنت شود و نگرانی سازمانهای حقوق بشری را افزایش دهد.
اسحاق سیدر (Yitzhak Sidr)، وزیر ارتباطات فلسطین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که به دلیل اتمام سوخت، تمامی خدمات ارتباطی و اینترنتی در نوار غزه فعلاً متوقف خواهد شد.
قطعی اینترنت و مشکلات اتصال در غزه از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی و فلسطین وجود داشته است. «Netblocks»، یک ناظر دسترسی به اینترنت، در پلتفرم X (توییتر سابق) اظهار داشت که سطح اتصال فعلی در فلسطین پایینتر از نیمی از سطوح قبل از درگیری است.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط «AccessNow»، یک سازمان غیرانتفاعی مدافع حقوق مدنی دیجیتال، از 9 اکتبر امسال، به دلیل قطعی که بر بسیاری از ارائه دهندگان خدمات اینترنتی کوچک و بزرگ (ISP) تأثیر گذاشته، ترافیک کلی اینترنت در سراسر غزه 80 درصد کاهش یافته است.
از 31 اکتبر، 15 ارائه دهنده از 19 ارائه دهنده اینترنت در غزه در آستانه تعطیلی کامل قرار داشتند و 4 مورد باقیمانده با اختلالات قابل توجهی مواجه شدند. این امر میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار داد و به طور مستقیم بر حدود 411 هزار کاربر در غزه و 34 هزار کاربر دیگر در کرانه باختری تأثیر گذاشت.
بر اساس گزارشها، قطعی اینترنت در سراسر غزه به دلیل حملات مستقیم به زیرساختهای مخابراتی غیرنظامی، از جمله دکلهای تلفن همراه، کابلهای فیبر نوری و دفاتر ارائه دهندگان خدمات اینترنتی کوچک و بزرگ ایجاد شده است.
محدودیتهای دسترسی به برق از طریق حملات زیرساختی، محرومیت از خدمات، مسدود کردن سوخت مورد نیاز برای راهاندازی ژنراتورها و اختلالات فنی در خدمات مخابراتی به قطعی اینترنت افزوده است.
قطع شدن اینترنت
AccessNow تعطیلی لایه لایه اینترنت در غزه را تشریح کرد و گفت که از 9 اکتبر، کمپین بمباران رژیم صهیونیستی تأسیسات شبکه را هدف قرار داده و 2 خط از 3 خط اصلی ارتباط تلفن همراه را از کار انداخته است.
در جریان حملات هوایی رژیم صهیونیستی در 9 اکتبر سال جاری، دفاتر و زیرساختهای 2 شرکت بزرگ مخابراتی در نوار غزه به نامهای «PalTel» و «Jawwal» تخریب شد. حملات هوایی همچنین برج الوطن را که دفاتر رسانهای را در خود جای داده و به عنوان مرکزی برای ارائه دهندگان خدمات اینترنتی عمل میکند، هدف قرار داده است.
در 23 اکتبر امسال، وزارت ارتباطات رژیم صهیونیستی بیانیهای منتشر کرد که در ابتدا برنامههایی برای قطع کامل خدمات تلفن همراه و اینترنت به غزه را تشریح کرد. با این حال، پس از فشار جامعه بینالمللی، مقامات صهیونیست نظر خود را تغییر دادند و تصمیم گرفتند به تعطیلیهای هدفمندتر و جزئیتر ادامه دهند.
در حالیکه رژیم کودککش برای تهاجم زمینی به نوار غزه در 27 اکتبر آماده میشد، بمباران شدید خطوط ارتباطی نهایی را قطع کرد. جوال و پالتل به دلیل تخریب زیرساختهای خود، خدمات اینترنت و مخابرات خود را به طور کامل قطع کردند. اتصال بالاخره پس از 36 ساعت بازیابی شد.
در 30 اکتبر، پالتل عنوان کرد که خدماتش در بخش شمالی نوار غزه به دلیل بمباران شدید مختل شده است. در اول نوامبر امسال، یک قطع کامل دیگر اینترنت و مخابرات رخ داد که مقامات اسرائیلی خدمات را برای تقریباً 8 تا 9 ساعت در طول شب قطع کردند.
نقض حقوق بشر
این سازمان غیرانتفاعی اعلام کرد که قطع اینترنت و اختلالات مخابراتی در غزه ناقض قوانین بینالمللی حقوق بشر است. ارتباط قوی بین قطع شدن اینترنت و نقض شدید حقوق بشر در طول درگیری وجود دارد.
AccessNow توضیح داد که نوسان دسترسی به اینترنت و اتصال به عدم اطمینان و ترس منجر میشود، زیرا مردم غزه از توانایی اطلاعرسانی، حفظ ارتباط با عزیزان، دسترسی به اطلاعات نجات دهنده یا مستندسازی نقض حقوق بشر و جنایات رخ داده در زمین بیبهره ماندهاند.
کارشناسان ادعا کردند که کشورهای برتر برای هدف قرار دادن عمدی و قطع اتصال اینترنت در سال جاری شامل هند، میانمار، ایران، پاکستان و اتیوپی به همراه روسیه هستند.
جامعه بینالملل دولتهایی را که از قطع کردن اینترنت در طول جنگها و درگیریهای مسلحانه استفاده میکنند، بهشدت محکوم میکند، زیرا آنها بحرانهای انسانی را عمیقتر میکنند. در سال 2021 شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قطعنامهای را منتشر کرد که در آن قطع عمدی دسترسی به اینترنت توسط دولتها محکوم شد.
گزارشی که توسط دفتر حقوق بشر سازمان ملل در سال 2022 منتشر شد، اشاره میکند که بین سالهای 2016 تا 2021، 931 قطع مستند در 74 کشور وجود داشته است که برخی کشورها به طور مکرر و در مدت زمان طولانی ارتباطات را مسدود کردهاند. سازمان ملل اظهار داشت که قطعیهای اینترنت نشانههای قدرتمندی از وخامت شدید وضعیت حقوق بشر هستند.