نگرانی دنیا از جاسوسی سایبری آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در چهل و ششمین جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که بهصورت مجازی برگزار شد، کارشناسان حاضر خواستار تلاش جهانی برای جلوگیری از جاسوسیهای سایبری آمریکا در سایر کشورها شدند.
نه تن از کارشناسان شرکتکننده در این جلسه، جاسوسیهای سایبری آمریکا را از سه بعد موردبحث و بررسی قرار دادند: اقدامات و قوانین آمریکا در حوزه جاسوسی سایبری، ارزیابی رفتار آمریکا بر اساس قوانین بینالملل و تلاشها علیه این سلطه.
ژی یونگ جیانگ مدیر اجرایی حاکمیت اینترنت و مرکز تحقیقات قوانین دانشگاه پست و مخابرات پکن دراینباره گفت:
چنین جاسوسی سایبری بهشدت حاکمیت ملی و امنیت سایر کشورها را نقض میکند. هیچکس نباید امنیت دیگران را فدای امنیت بهاصطلاح مطلق خود کند.
آنتونی کارتی Anthony Carty، استاد حقوق در مؤسسه فناوری پکن، از بند 702 قانون نظارت بر اطلاعات خارجی ایالاتمتحده که درباره جمعآوری گسترده ایمیلها و تماسهای تلفنی در سراسر دنیا است انتقاد کرد و اظهار داشت:
این امر بهطور گستردهای در اروپا بهعنوان نقض حقوق بشر، بهویژه نقض حریم خصوصی مردم سراسر جهان تلقی میشود. بااینحال، قوانین بینالملل هنوز در این مورد كاملاً مبهم است.
برخی شرکتکنندگان هم ضمن انتقاد از آمریکا گفتند:
از زمانی که ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا برنامه جاسوسی این کشور موسوم به PRISM(برنامهای که به آژانس امنیت ملی اجازه جاسوسی از شرکتهای اینترنتی را میدهد) و سایر فعالیتهای جاسوسی آمریکا در دیگر کشورها ازجمله متحدان اروپاییاش را افشا کرد، آمریکا هیچ تغییری نکرده است.
لی یان معاون اجرایی بخش امنیت سایبری و امنیت علوم در مؤسسه روابط بینالملل چین هم خاطرنشان کرد:
ما باید جاسوسی گسترده سایبری را در بحث اقدامات مسئولانه کشورها در چهارچوب سازمان ملل بگنجانیم.
وی در ادامه افزود:
دستکم باید در بخشهای اساسی قوانین مناسبی تنظیم شود تا از امنیت سایبری محافظت کرده و اعتماد سایبری را بازسازی کند.
پیتر هرمان Peter Herrmann یکی از اعضای آکادمی اروپایی علوم و هنر بر اهمیت ارتقاء آگاهی برای یک دنیای سایبری بهتر از طریق ارتقاء مداوم سیستمهای قانونگذاری، مانند قانون فعلی حفاظت از دادههای اتحادیه اروپا، تأکید کرد.
وی گفت آنچه مردم به آن نیاز دارند تنها حفاظت از دادههای فردی نیست، بلکه ایجاد یک فضای عمومی جدید است.