نگرانی استرالیا نسبت به آینده اینترنت اشیا
به تازگی سازمان ارتباطات و رسانهی استرالیا مقالهای در مورد اینترنت اشیا منتشر کرده است در این مقاله در مورد آیندهی اینترنت اشیا و خطرات آن صحبت شده است.
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان مدیریت ارتباطات و رسانههای استرالیا (ASMA)، به تازگی یک مقالهی دورهای در مورد اینترنت اشیا منتشر کرد. در این مقاله فناوریها آینده، قابلیتها و نگرانیهای سازمان ارتباطات و رسانهی استرالیا از اینترنت اشیا مشخص شده است.
ابزارهای هوشمند بسیاری در آیندهی نزدیک با استفاده از اینترنت اشیا به یکدیگر و اینترنت متصل شده و اطلاعات خود را روی آن قرار میدهند. در اتصال کاربرها به اینترنت؛ آنها در نهایت به یک یا دو پایانه خدمترسانی متصل میشوند؛ اما در اینترنت اشیا حسگرها، پایگاههای داده و پردازشهای خدمات ابری در پایانههای مختلف اطلاعات خود را از طریق اینترنت منتقل کنند.
تعداد بسیار زیادی از ابزارهای هوشمند با استفاده از خدمات پردازش ابری به ارتباط با یکدیگر میپردازند. حسگرهای متصل به شبکه و ارتباطات ماشین به ماشین1 (M2M) از گذشته وجود داشتند؛ اما این ارتباطات بیشتر برای شبکههای تلفن همراه و ارتباطات کوتاه برد به کمک شبکهی مش2 و زیگبی3 (ZigBee) ایجاد شده است. پردازش اطلاعات تولید شده توسط این شبکه بسیار ساده است. ابزارهایی که از اینترنت اشیا استفاده میکنند حجم عظیمی از دادهها را در سطح اینترنت منتشر کرده و باعث انفجار دادهها میشوند.
شهرها و زیرساختهای هوشمند از برنامههای بسیاری مانند سلامت، مراقبت از کودکان و سالمندان، حملونقل، اورژانس، مسافرتی و ترکیب اطلاعات و محاسبات ابری آنها استفاده میکنند؛ به عنوان مثال حسگر دود میتواند در صورت احساس خطر، خدمات آتشنشانی گزارش بدهد. این هشدارها میتوانند اطلاعات وسعت آتشسوزی، محل و نوع انفجار را مشخص کنند.
مککینسی (McKinsey)، شرکت چند ملیتی مشاوره فناوری اطلاعات در آمریکا، پیشبینی کرده است ارزش اینترنت اشیا تا سال 2025 به 11.1 هزار میلیارد دلار خواهد رسید.
شبکههای امروزی توانایی پاسخگویی به حجم عظیم اطلاعات اینترنت اشیا در آینده را ندارند. شرکت سیسکو اعلام کرده است در حال حاضر 15 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل هستند. این رقم تا سال 2020 به 50 میلیارد دستگاه افزایش خواهد یافت. به همین علت ایجاد قوانین جدید برای اتصال اینترنت اشیا به اینترنت ضروری به نظر میرسد.
نگرانیهای فعلی استرالیا در مورد محدودهی طیف فرکانسهای موجود برای ارتباطات بیسیم به کار رفته در حسگرهای اینترنت اشیا و تلفنهای هوشمند است.
حسگرهای اینترنت اشیا از طیفهای فرکانسی ثبت نشده توسط شبکههای وای فای نیز استفاده میکند. این مقاله امکان جلوگیری از این موضوع و برقراری ارتباط با فرکانس 5 گیگاهرتز را بررسی میکند. همچنین خطرات و آسیبهای اینترنت اشیا در این مقاله بررسی شده است. استفاده از اینترنت اشیا میتواند مشکلات پیشبینی نشده در زمینههای بسیاری مانند قابلیت اطمینان شبکه، حریم خصوصی و امنیت به وجود بیاورد؛ به عنوان مثال ممکن است یک رایانه به بدافزار آلوده شود. به علت اتصال اشیا مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت تمام ابزارهایی که به آن رایانه متصل هستند، آلوده خواهند شد.
___________________________________
1- ارتباطات ماشین به ماشین، به اتصال سامانهها به شبکهی اینترنت و تمام اشیا متصل به اینترنت بدون دخالت انسان گفته میشود.
2- شبکهی مش به شبکهای گفته میشود که هر گرهی شبکه خود به صورت یک مسیریاب مستقل عمل میکند.
3- شبکهی زیگبی به منظور یک فناوری سادهتر و ارزانتر از بلوتوث برای شبکههای بیسیم شخصی به وجود آمد. به کمک این شبکه میتوان بیش از 64 هزار وسیله را به صورت بیسیم از طریق شبکه به هم متصل کرد.