نگرانی استرالیا از سبک جدید حملات سایبری
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ به نخستوزیر استرالیا مالکوم ترنبول (Malcolm Turnbull)، حفاظت از استرالیا در مقابل شیوه جدید هک اینترنتی روسیه را یکی از اولویتهای خود بیان کرد.
وی گفته: «حملات سایبری مرز جدیدی پیداکرده است و اینیک تهدید جدی برای استرالیا محسوب میشود».
در جلسهای که درباره امنیت سایبری توسط رئیس سیگنالهای دفاعی استرالیا در شهر کانبرا برگزار شد، آقای ترنبول اذعان کرد، حمله سایبری اخیر روسیه به انتخابات آمریکا دلیل اصلی نگرانی استرالیا از حملات سایبری است.
وی ادامه داد: «تلاش روسیه برای نفوذ به انتخابات آمریکا، برای همه یک نمونه آشکار از حمله سایبری است.
این هک و نفوذ جنجالی سیاسی در آمریکا به راه انداخت و آمریکا اعلام کرد روسیه از دو جهت انتخابات این کشور را تحت تأثیر قرار داده، یکی از طریق هک انتخابات و دیگری از طریق انتشار اخبار جعلی برای تأثیرگذاری درنتیجه انتخابات، مدنظر بوده است».
مدیر مرکز امنیت اینترنت در دانشگاه کانبرا، پروفسور نیگل فیر (Nigel Phair)، با این مسئله موافق است که نه نتها کامپیوترها و سازمانها بلکه افراد باید مراقب هک شدن خودشان باشند.
او گفت: «موضوعی که برای ما کاملاً مشهود است، تأثیر در انتخابات آمریکا از طریق انتشار اخبار جعلی بوده است، اخبار از طریق شبکههای اجتماعی، وبسایتها، پیامک و... به دست ما میرسند و دائماً در حال تغییرند و هکرها میتوانند به هر روشی به آنها نفوذ و تغییر ایجاد کنند.
بنابراین چیزی که ما شاهد آن هستیم هک فنی سیستمهای کامپیوتری و زیرساختهای سازمانی نیست بلکه نفوذ در شبکههای اجتماعی بوده که بهاندازه هک سیستمهای کامپیوتری حائز اهمیت است».
وی افزود: «هیچ مدرکی دال بر به خطر افتادن انتخابات استرالیا تا به امروز وجود نداشته اما خطر در همهجا وجود دارد.
هوشیاری و آگاهی دو نکته بسیار حیاتی است و در حال حاضر بهترین وسیله برای کاهش خطرات است. شما نمیتوانید بهطور کامل تأثیرات نفوذ را محدود کنید اما بسیار مهم است که قدمبهقدم با آن مقابله کنید».
دن تهن (Dan Tehan) وزیر کابینه استرالیا به صحبتهای نخستوزیر در زمینه امنیت سایبری افزود: «در حال حاضر هیچ شکی در یکپارچگی انتخابات استرالیا نیست و دولت آمادگی لازم را دارد.
این مسئله یک بازی سیاسی نیست و به دنبال آن است که روح و قلب ما بهعنوان یک ملت تحت تأثیر قرار دهد.
انتخابات امسال در راه است و ما باید مطمئن شویم امنیت لازم را دارد، زمانی که یک استرالیایی برای رأی دادن مراجعه میکند باید با اعتمادبهنفس کامل نسبت بهنظام انتخاباتی و فرآیند دموکراتیک کشور پای صندوق رأی حاضر شود».
پس از گزارش اطلاعاتی آمریکا که در آن گفتهشده بود روسیه سیستمهای رایانهای حزب دموکرات آمریکا را در زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هک کرده است، زنگ خطر برای تمامی رهبران سیاسی دنیا به صدا درآمد.
در آن گزارش اعلامشده بود، دو هکر پس از دسترسی به اطلاعات رمزنگاریشده، اقدام به انتشار 19 هزار ایمیل کردند.
وی افزود: «بهعنوان وزیر دفاع صنعتی، قضیه هک ایمیلهای حزب دموکرات آمریکا ذهن مرا برای اتفاقات مشابه آماده کرد، کسبوکار برخی افراد تلاش برای جاسوسی سایبری از دیگر کشورها است و ما نیز باید مراقب باشیم تا از طریق نفوذ به زیرمجموعههایمان هک نشویم».
طبق اظهارات پروفسور فیر (Professor Phair)، پیگیری منبع جاسوسی سایبری بسیار سخت و دشوار شده است.
پروفسور فیر گفت: «احتمال دارد یک هکر از طرف دولت اجیرشده و این میتواند تمامی دستگاههای دولتی را زیر سؤال ببرد و تشخیص و پیگیری آن بسیار دشوار است. یک هکر واقعهای، تبهکار یا یک دولت ملی و هرکس دیگری با انگیزه شخصی آنلاین میشود.
در حال حاضر که ما اینجا نشستهایم مردم در حال تفکر برای پیدا کردن روشی دیگر جهت بهرهبرداری از سیستمهای کامپیوتری هستند، مسئلهای ندارد که این سیستم شخصی یا دولتی است».
نخستوزیر استرالیا مالکوم ترنبول (Malcolm Turnbull) گفت: «یکی از راههای مناسب جهت مقابله با حملات سایبری (تمرین سایبر خوب) است و باید هرکسی از خانه خود شروع کند.
مردم فایلهای پیوست ایمیلی را باز میکنند که از منبع ارسالکننده آن آگاهی ندارند؛ افراد دقت لازم را جهت حفظ رمزهای عبور خود به خرج نمیدهند، بهعنوانمثال استفاده نکردن از تأیید دومرحلهای برای نرمافزارهای پردازش ابری و...».