نگرانی آمریکا از نتیجه نزدیک در انتخابات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مقامات آمریکایی مدعی شدند روسیه بدون در نظر گرفتن نتیجه انتخابات به دخالتهای خود از طریق دروغپراکنی ادامه خواهد داد و نتیجه نزدیک در انتخابات این اوضاع را تشدید خواهد کرد.
به گفته این مقامات، در صورت نزدیک بودن نتیجه رقابت بین کاندیداها احتمالاً تلاش روسیه معطوف به ایجاد تردید در صحت آراء خواهد بود. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا مدعی هستند بر اساس ارزیابی آنها روسیه در حال تضعیف کمپین انتخاباتی بایدن است.
جیمز لویس (James Lewis) مدیر برنامه فناوریهای راهبردی در مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی آمریکا معتقد است:
اگر نتیجه این رقابت نزدیک باشد، ما باید منتظر سروصداها در مورد تقلب در رأیگیری و شمارش آراء باشیم. درهرصورت این مسئله اتفاق خواهد افتاد؛ اما روسها آن را تشدید میکنند.
به گفته یکی از مقامات آمریکایی، یک سناریو برای به دردسر انداختن مقامات آمریکایی این است که هکرها با استفاده از روشهای ساده و مشهود مانند حملات DDoS صحت رأیگیری را زیر سؤال ببرند که در این صورت اخبار آن در رسانههای اجتماعی پخش خواهد شد.
وی در ادامه افزود، نتیجه نزدیک در انتخابات احتمالاً این مشکل را تشدید میکند. دولت آمریکا مدعی شده درصورتیکه شمارش آراء چند روز طول بکشد عوامل خارجی ممکن است از طریق گزارشهای خود دروغپراکنی کنند تا انتخابات را نامشروع جلوه دهند که ازجمله این اقدامات میتوان به انتشار گزارشهایی درباره سرکوب رأیدهندگان، حمله سایبری به زیرساختهای انتخاباتی، تقلب در روند رأیگیری و رأیدهی یا مشکلات اینچنینی اشاره کرد.
مسئولین آمریکایی مدعی هستند فارغ از نتیجه انتخابات، خود را برای دروغپراکنیهای بعد از انتخابات آماده میکنند؛ اما شدت عملیات تأثیرگذار روسیه چه در روزها و چه در سالهای بعد به روند انتخابات بستگی دارد. پیروزی قاطع هر یک از کاندیداها در انتخابات، زمینه را برای دخالتهای روسیه کمرنگتر میکند.
آنها معتقدند گرچه کشورهای مختلفی در سیاستهای آمریکا مداخله میکنند؛ اما با توجه به سوابق روسیه و گستاخی مستمر این کشور در تلاش برای تأثیرگذاری بر سیاستهای آمریکا، همچنان روسیه نگرانی اصلی بسیاری از مقامات و کارشناسان امنیتی آمریکا است.
این کارشناسان آمریکایی بر این باورند که در صورت انتخاب مجدد ترامپ، کاهش فشار از سوی هکرهای روسی بعید به نظر میرسد؛ زیرا در دور اول هم باوجوداینکه رسانههای اجتماعی حساب کارزارهای خارجی را حذف کرده و کارزارهای داخلی هم ازنظر حجم و تأثیرگذاری رشد کرده بودند اما روسیه بازهم آمریکا را هدف حملات سایبری قرار داده و اخبار نادرست منتشر میکرد.
کارشناسان یادشده در ادامه خاطرنشان کردند:
بایدن قول داده در صورت پیروزی برخورد شدیدتری با مداخلات روسیه داشته باشد و این مسئله ممکن است خود دلیلی برای روسیه باشد که در مورد سطح حملات تجدیدنظر کند.
دنیل (Daniel) رئیس سازمان تهدیدات سایبری آمریکا نیز گفت، سؤال اینجاست که چگونه باید روسها را متقاعد کرد که دست از این اقدامات برداشته یا تا حد زیادی سطح این اقدامات را کاهش دهند؟
جیمز لویس هم در انتها افزود:
بایدن گفته پاسخ وی به دخالتهای خارجی در انتخابات ممکن است شامل تحریم و حملات سایبری باشد. در صورت پیروزی بایدن روسها او را آزمایش میکنند تا ببینند چقدر میتوانند با او کنار بیایند.