نگرانی آمریکا، از حملات سایبری در فضا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کاخ سفید اعلام کرد که سازمانها باید تمام تلاش خود را برای دفاع از صنعت هواپیمایی در برابر تهدیدات روزافزون حملات سایبری هواپیماهای بدون سرنشین بهکار گیرند. دولت ترامپ، در راهبرد ملی امنیت هوایی خود، خواستار فعالیت بیشتر دولت در مقابله با تهدیدات رزمی در حوزه هوا-فضا شد. مقامات آمریکایی معتقدند که با اتصال بیشتر خطوط هوایی به شبکه، سازمانها باید برای شناسایی تهدیدات و دفاع از خودشان در برابر آسیبپذیریهای احتمالی در فضای سایبری، تلاش بیشتری داشته باشند.
آخرین راهبرد امنیت ملی هوانوردی – که دولت بوش در سال 2007 منتشر کرد – عمدتاً بر مبارزه با تروریسم و تهدیدات فیزیکی ازسوی جنایتکاران و دشمنان خارجی تمرکز داشت. به گفته کاخ سفید، هدف از این راهبرد، گسترش دفاع دولت، در برابر خطر عصر دیجیتال بود.
دولت آمریکا اعلام کرد:
در دهه گذشته، شاهد افزایش فناوریهایی برای ایجاد مزایای اقتصادی و اجتماعی بودیم؛ اما این فناوریها، همچنین برای به چالش کشیدن امنیت اکوسیستم هوانوردی مورد استفاده قرار گرفتند. استفاده از فناوریهای مخرب مانند: اتصال سایبری و هواپیماهای بدون سرنشین، همراه با تکامل مستمر تهدیدات تروریستی روی حمل و نقل هوایی سرنشین دار، به یک رویکرد تازه و کلی نیاز دارد.
مقامات آمریکایی معتقدند که اگرچه تروریستها و سایر دشمنان، هنوز با استفاده از سلاحهای دیجیتال، قصد آسیب به فضای هوایی ایالات متحده دارند؛ اما حملات سایبری، یکی از نگرانیهای اصلی مقامات آمریکایی محسوب میشوند.
دولت واشنگتن، در بخش دیگری از بیانیه خود، خاطرنشان کرد:
آژانسها باید به دشمنان، با توجه فراوان به سیستمها و شبکههای مرتبط با زیست بوم حمل و نقل هوایی، توجه داشته باشند. با اتصال بیشتر دستگاهها به اینترنت، در هواپیماها و فرودگاهها و پیشنهاد سرویس وایفای و پهنای باند بیشتر به مشتریان، تنها آسیبپذیریها بیشتر خواهند شد.
درحالی که بدترین سناریو این است که یک حمله سایبری، باعث سقوط هواپیمایی شود، دولت آمریکا نگران هک شدن فرودگاهها و هواپیماها، برای جمعآوری مخفیانه اطلاعات مسافران، شرکتها و حتی ارتش خود است.
مارتی ادواردز (Marty Edwards)، مدیر طرحهای راهبردی در انجمن بینالمللی اتوماسیون گفت که با وجود فعالیت صنعت هوانوردی برای کمک به شناسایی آسیبپذیریهای دیجیتالی در هواپیماها و فرودگاهها، بعید به نظر میرسد که آنها برای مبارزه با آخرین تهدیدات مجهز باشند.
ادواردز، رئیس سابق تیم واکنش اضطراری سایبری سیستمهای کنترل صنعتی وزارت امنیت داخلی آمریکا در یک مصاحبه، اظهار داشت:
مراقبتهای ویژه باید هنگام یکپارچهسازی سیستمهای هواپیمایی شبکهای و کامپیوتری به منظور اطمینان از جداسازی مناسب و حفاظت در برابر حملات سایبری انجام گیرند. من مطمئن هستم که تولیدکنندگان و خطوط هوایی، بهطور یکسان نسبت به مسائل بالقوه آگاهی دارند. با وجود این، نگران آسیبپذیریهایی هستم که نسبت به آنها، آگاهی وجود ندارد و شاید ازسوی مهاجمان، مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
کاخ سفید همچنین به تهدیدات احتمالی ناشی از 7 میلیون هواپیمای بدون سرنشین تجاری – که قرار است تا سال 2020 در هوا پرواز کنند – اشاره کرد. دولت آمریکا، هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده برای قاچاق مواد مخدر، سلاح و پول را مورد بررسی قرار داد و گفت که این هواپیماها در صورت شناسایی، یا مجهز شدن به مواد منفجرشونده، باعث مشکلات بزرگتری خواهند شد.
مقامات آمریکایی، برای رسیدگی به تهدیدات نوظهور در جهان فیزیکی و سایبری، سازمانها را مجبور به جمعآوری و اشتراک اطلاعات بیشتر در مورد تهدیدات بالقوه، تلاش برای شناسایی خطرات جدید و ایجاد طرح امنیت لایهای با کمک صنعت کردند. دولت ایالات متحده، تحت رهبری وزارت امنیت داخلی، برای تقویت توانایی خود در واکنش سریع نسبت به حملات صنعت هوانوردی، تلاش میکند.