نگاهی به مشکلات سایبری شرق آسیا و اقیانوسیه
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ برخی کارشناسان اعلام کردند چین و کرهی شمالی با وجود ظرفیتهای قوی آفندی در زمینهی پدافند سایبری ضعیف هستند.
در پژوهشی که میان تعدادی از کشورهای شرقی آسیا و اقیانوسیه صورت گرفت، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که چین نتوانسته است تواناییها و بینشهای خود در قلمروی دیجیتال را به یک برنامه و سیاست عملی تبدیل کند.
جامعهی آماری این پژوهش عبارتاند از: استرالیا، برونئی، کامبوج، چین، فیجی، هند، اندونزی، ژاپن، لائوس، مالزی، میانمار، نیوزلند، کرهی شمالی، فیلیپین، سنگاپور، کرهی جنوبی، گینهی نو، تایلند، ویتنام.
در میان کشورهای مذکور، ژاپن، کرهی جنوبی و سنگاپور رتبههای برتر را میان کشورهای فوق در زمینهی همکاریهای چندجانبهی بینالمللی در حوزهی سایبری دارند.
طبق این بررسی، کرهی شمالی رویکرد سازمانیافتهای نسبت به فضای سایبر اتخاذ کرده است، اما هنوز از کمبود برنامهها و سازمانهای مبارزه با جرائم سایبری رنج میبرد. این بررسی نشان میدهد چین در حوزهی اقتصاد دیجیتال دچار مشکلاتی از قبیل زیرساختهای ضعیف و نبود راهبردی منسجم است. احتمالاً یکی از دلایل توافق چین با انگلیس نیز استفاده از توان اقتصاد دیجیتال انگلیس است.
کشورهایی نظیر گینهی نو، لائوس و کامبوج در میان کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز همچنان با مشکلات زیرساختهای ضعیف ارتباطی و اینترنتی دستوپنجه نرم میکنند. حملات سایبری به کرهی جنوبی و ژاپن نیز سبب تقویت پدافند سایبری در این دو کشور طی یک سال گذشته شده است. استرالیا نیز به دلیل فقدان راهبرد امنیت سایبر قوی و کمبود برنامههای منسجم امنیت سایبر ملی، نسبت به تهدیدات سایبری آسیبپذیر است. هند نیز دچار ابهاماتی در سیاستهای سایبری است، اما این کشور در آگاهی بخشی امنیت سایبر قوی عمل کرده است.
مسئلهی هوشیاری نسبت به تهدیدات سایبری هنوز یک مسئلهی مهم میان کشورهای جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه محسوب میشود.
نکتهی مهم اینکه در پژوهش مذکور کشورهای متحد آمریکا مانند ژاپن و کرهی جنوبی قدرتمند نشان داده شدهاند و همین امر میتواند صحت این پژوهش را زیر سؤال ببرد.