about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

تهران یا طهران؟!
پس از گذشت دو سال از پخش مینی‌سریال ضدایرانی «تهران»، جمعه شانزدهم اردیبهشت دو قسمت نخست از فصل دوم این سریال اسرائیلی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. طبق اعلام اپل تی‌وی، فصل دوم نیز در هشت قسمت و بصورت هفتگی منتشر خواهد شد. دانیل سیرکین همانند فصل اول، کارگردانی فصل دوم «تهران» را برعهده داشته است. موشه زوندر و دونا ایدن تهیه‌کنندگان اصلی سریال هستند. نیو سلطان، شان‌ توب، شروین آل‌نبی، آرش مرندی، شیلا اُمّی، و گلن کلوز از جمله بازیگران فصل دوم سریال «تهران» هستند. در عین تعجب بسیاری از کارشناسان، فصل نخست «تهران»، جایزه بهترین سریال درام از چهل و نهمین دوره جوایز اِمی را دریافت کرد. مانند فصل نخست، قسمت‌های جدید هم در شهر آتن تصویربرداری شده‌ا‌ند.
خانم ایدن در مصاحبه‌ای پیش از شروع پخش فصل دوم در مورد این سریال گفت: "منازعه‌ جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی، بخشی از زندگی روزانه مردم اسرائیل است و او و همکارانش می‌خواستند در سریال «تهران»، این منازعه هر روزه را نه به صورت کلیشه‌ای، بلکه به طرزی پیچیده‌تر و چندلایه‌تر، به تصویر بکشند. او می‌گوید امیدوار است مردمی که در ایران این سریال را می‌بینند، احساس کنند که فرهنگ و زندگی آنها، به خوبی نمایش داده شده‌‌ است."
اظهارات تهیه‌کننده سریال در حالی است که ازقضا فاصله معنادار شهر تهران در این سریال با تهران واقعی به قدری زیاد بود که از آن به عنوان پاشنه آشیل سریال در فصل نخست یاد می‌شود. آنچه از ظاهر شهروندان و نیروهای امنیتی در سریال می‌بینیم، بیشتر به اوایل دهه شصت شمسی نزدیک است تا تهران سال‌های اخیر. این تفاوت عمیق در موسیقی سریال هم کاملا به چشم می‌خورد؛ تم موسیقی کاملا عربی است و کوچکترین قرابتی با موسیقی سنتی و حتی مدرن ایرانی ندارد؛ اغراق‌های عجیب و غریب در جغرافیای شهر تهران و سبک زندگی اقشار و طبقات مختلف اجتماعی نیز غیرقابل دفاع است. در بحث تعلیق‌های دراماتیک هم سریال در فصل نخست واقعا سطحی عمل کرده بود. باور شیوه نفوذهای ابتدایی به حساس‌ترین ارگان‌های یک کشور، برای مخاطبی که به بهترین سریال‌های پلیسی-امنیتی روز دنیا دسترسی دارد مشکل است. اختلاف زیاد در بافت شهری تهران و آتن، تفاوت خودروها و المان‌های شهری از دیگر موارد انتقادی به فصل نخست سریال «تهران» بود.

 

نقد

اما داستان فصل دوم از حدود دو ماه بعد از ماجرای فصل نخست روایت می‌شود. روزهایی که تامار و میلاد مخفیانه در تهران زندگی می‌کنند و به دنبال خروج از کشور هستند. سردار فراز کمالی نیز بعد از ماجراهای فصل نخست از مسئولیتش در بخش ضدجاسوسی سپاه تعلیق شده و به همراه همسر بیمارش ناهید ایام می‌گذراند. البته سردار کمالی بصورت غیررسمی و با کمک دستیار سابقش -علی- همچنان در پی یافتن ردی از میلاد و تامار است. همزمان سردار محمدی که در فصل نخست به عنوان مسئول ارشد آقای کمالی حضور داشت به فرماندهی کل سپاه پاسداران منصوب شده است. از طرفی تامار که در جریان نفوذ به شبکه برق شهر تهران با یک هکر ایرانی وارد رابطه عاطفی شده و به نوعی از دستورات سرپیچی کرده بود، همچنان با موساد در ارتباط است. او قصد دارد در ازای دریافت تضمین اقامت و حفظ امنیت خودش و میلاد در یک عملیات با موساد همکاری کند. دستورکار این عملیات، فراری دادن یک خلبان اسرائیلی از زندان اوین است. این عملیات دقیقا در روز تحلیف سردار محمدی با موفقیت انجام می‌شود.
تامار که خود را در جریان دستگیری خاله و خانواده‌اش در فصل نخست مقصر می‌دانست، با شنیدن خبر اعدام آن‌ها بیش از پیش دچار عذاب وجدان می‌شود. او که سردار محمدی را مسئول اعدام اقوامش می‌داند قید خروج از ایران را زده و برای عملیات انتقام آماده می‌شود. عوامل موساد قصد دارند از طریق نزدیکی به پسر سردار محمدی، نقشه خود را عملی کنند. همزمان فراز کمالی از طرف سردار محمدی دعوت به کار می‌شود؛ فرمانده سپاه که از اشراف کمالی به پرونده تامار اطلاع دارد، او را بهترین گزینه برای پیگیری پرونده می‌داند و ... .

آنچه در دو قسمت ابتدایی فصل جدید سریال «تهران» مشاهده شد، ادامه همان روند قبلی است. فضاسازی و دکوپاژها همچنان اغراق شده است. در کدام بیمارستان تهران ده‌ها مامور انتظامی و نظامی و امنیتی را با کلاشینکف مشاهده می‌کنید که در سالن و راهروها رژه می‌روند؟! پروسه فرار زندانی اسرائیلی هم کاملا ساده‌انگارانه و به دور از اصول دراماتیک سریال‌های امنیتی طراحی و اجرا شده؛ اضافه کنید، پخش تلویزیونی صحنه اعدام اقوام تامار و نمایش اجساد آویزان آن‌ها از چوبه‌دار! موسیقی عربی! تعقیب و گریزهای دور از واقعیت و ... . اینها بخشی از مواردی است که ادعای سازندگان سریال «تهران» مبنی بر نمایش واقعی و بدون غرض‌ورزی از ایران را نقض می‌کند.
نکته‌ای که در فصل دوم سریال «تهران» مورد تاکید قرار گرفته، بحث آقازادگی در میان مسئولین ایرانی است؛ آقازاده اشرافی یکی از مسئولین رده بالای ایرانی در سریال تهران، قرار است بخشی از پازل نفوذ و ضربه به فرمانده ایرانی باشد. باید منتظر ماند و دید آیا ادامه تهران‌گردی تامار و همکاران اسرائیلی‌اش با همین کیفیت نازل کنونی است، یا حداقل در بحث درام، سریال به یک استاندارد اولیه‌ خواهد رسید!

 

منبع:

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.