نکات مهم برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، در روزهای اخیر این خبر برای فعالین در عرصه ارز دیحیتال می تواند امید بخش باشد و نشانه ای از ساماندهی این بازار توسط دولت مردان تلقی شود، چرا که بر خلاف سرعت بی سابقه رشد این ارزها در دنیای تکنولوژی و استفاده روزافروزن آن در تجارت بین الملل ، در کشور ما این روند حرکتی لاکپشتی با گذر سخت از ناهمواریها و دست اندازهای بخش دولتی را در پیش رو داشته است .
ارز دیجیتال (کریپتوکارنسی )به این دلیل در دنیای امروز محبوبیت پیدا کرد که روشی ساده برای انتقال وجه کاملاً آنلاین، بدون دخالت اشخاص ثالث مانند بانکها، شرکتها و استفاده از کارت اعتباری (و پرداخت هزینههایی که اغلب برای پردازش تراکنشها دریافت میکنند) ارائه میکند. بهجای سکههای فیزیکی یا اسکناسهای کاغذی، ارزهای دیجیتال «توکنهای» دیجیتالی با ارزشهای دیجیتال متفاوتی دارند.
وقتی به «ارز» فکر میکنید، احتمالاً پول نقدی که در فروشگاه تحویل میدهید، یا کارتهای اعتباری یا انتقال پولی که میتوان به جای پول فیزیکی استفاده کرد، در ذهن شما نقش می بندد. به طور کلی، ارز یک سیستم پولی است که توسط یک دولت پشتیبانی می شود. ارز که معمولاً از سکه و اسکناس کاغذی تشکیل شده است، وسیله مبادله است، به این معنی که مبنای انواع مختلف تجارت ها و معاملات است. به موازات پیشرفت فناوری، ارزهای دیجیتال نیز به سبب آنلاین شدن تراکنش های مالی رشد کرده اند.
ارز دیجیتال یک روش پرداخت است که خارج از فرم الکترونیکی آن وجود ندارد.
در واقع موجودیت مالی دیجیتالی» در کنار «پول» و «ارز» است؛ یک دارایی جدیدی که سابقا نمونه عینی نداشت. لکن عنوان رایج «ارز رمزنگاری شده (کریپتوکارنسی)»، «رمز ارز» و «ارز دیجیتال» است«رمزنگاری» شدگی یا «دیجیتالی» بودن که خود با عملیات رمزنگاری حاصل می شود) منعکس کننده یکی از ویژگی های خاص این موجودیت هاست.
در واقع این ارزهای رمزنگاری شده یک سلسله کدهای رایانهای می باشند . این کدها توسط رایانههایی با قدرت بسیاربالا و با صرف مقدار زیادی انرژی تولید میشود. ارز رمزنگاری شده را میتوان ،نوعی پول عمومی دانست که از طریق فرآیند بسیار پیچیده رایانشی تولید می گردد و میلیونها کاربر رایانهای که اصطلاحاً «استخراجکننده” یا «ماینر” نامیده میشوند، هر لحطه بر آن نظارت دارند. در حال حاضر حدود هزاران ارز دیجیتال در معاملات بازارهای جهانی با اعتبارهای متفاوت وجود دارند. از آنجا که بیت کوین نخستین ارز دیجیتال دنیا بوده است ،ارزهای دیجیتال ایجاد شده پس از آن را آلت کوین (Altcoin) یا «سکه جایگزین”می نامند. در واقع، رمزارزها پولهای مجازی غیرمتمرکزی هستند که از علم رمزنگاری برای برقراری امنیت معاملات استفاده میکنند. مهمترین دلیل بالا بودن امنیت ارزهای دیجیتال مربوط به تراکنش های مربوط به آنهاست ، این ارزها با گره هایی در سرتاسر دنیا ذخیره میشوند،حتی اگر یکی از این ها را دستکاری یا هک بنمایند عملا هیچ اسیبی به کل شبکه وارد نخواهد شد .
از مهمترین ویژگی این رمز ارزها که آن ها را در کوتاه مدت به طور چشمگیری وارد معاملات بین المللی نمود غیرمتمرکز بودن آنها وهمچنین امنیت بالای آنهاست .
رمزارزها را میتوان بدون دخالت هرگونه نهاد یا مؤسسهای به صورت مستقیم در اینترنت بدون نیاز به داشتن حساب بانکی، خرید و فروش کرد،شاید این مهم بالاترین و مهمترین امتیاز آن بر سایر تقل و انتفال های مالی باشد ،البته قوانین خرید و فروش رمزارزها در کشورهای مختلف هماهنگ و یکپارجه نیست . در ایران خرید و فروش رمزارز ممنوعیت قانونی ندارد ومیتوان معامله رمزارزها را به راحتی انجام داد. از طریق همه کارت های بانکی کشور تنها با ثبت نام در یک صرافی ارز دیجیتال میتوان وارد دنیای خرید و فروش رمز ارزها شد .
مراقب کلاهبرداران باشید.
کلاهبرداری و نا امنی در این حوره زمانی رخ می دهد که چون ارزهای دیجیتال بدون نظارت و بصورت غیرمتمرکز فعالیت دارند این موضوع باعث می شود تا برای هر فردی امکان ساخت یک ارز دیجیتال در بلاک چین بی هیچ تضمینی در کیفیت و کارآمد بودن آن وجود داشته باشد. همانطور که گفته شد هیچ سازمانی و مقرارتی برای آن تنظیم نشده است ،لذابرخی از افرادی که آگاهی لازم را در این حوزه دارند از این موضوع سو استفاده کرده و اقدام به کلاهبرداری مینمایند. از طرفی هم این بازار برروی بستر اینترنت و شبکه است. همین موضوع باعث شده تا هکر ها و سارقین بدون هیچگونه مشکل و پیگیری های قضایی به کار خود ادامه بدهند.
اگر از کیف پول یک نفر پولی برداشته شود این فرد به هیچ نهادی نمیتواند شکایت کند و سرمایه او از دست خواهد رفت.
در بازار ارز دیجیتال مدیریت سرمایه اهمیت ویژه ای داردچرا که افراد کمی در این بازار ها سرمایه دارند، در کل مقدار سرمایه موجود در کل بازار نسبت به سایر بازار ها کمتر می باشد افرادی در این نوع بازارها هستند که با اوردن سرمایه بزرگ و خرید یک ارز باعث افزایش چند صد درصدی آن می شوند. سپس در این زمان شروع به فروش در بالاترین قیمت میکنند. این فروش باعث افت شدید قیمت و متضرر شدن افراد بسیاری می شود .
پس همانگونه که گفتیم خود این رمز ارزها با کدهای امنیتی بالایی تشکیل شده اند اما راه کلاهبرداری از آن ها هم همانطور که گفته شد وجود دارد .
درسیستم بانک داری جهانی بکارگیری فناوریهای جدید در حال پیشرفت و به روز شدن با سرعت بالایی است، اما سرعت رشد آن ها درایران بسیار پایین است آنچه امروزه ما بدان نیاز داریم در حوزه فناوری اطلاعات، بانکها باید سرمایهگذاری و استفاده از زیرساختهای نوین از جمله بلاک چین را در اولویت کاری خود قراردهند و با وضع مقررارت و ایجاد تمهیدات لازم از عقب ماندن در دنیای سرمایه گذاری های جدید جلوگیری نمایند .
تمام سرمایه خود را روی خرید یک رمزارز خاص متمرکز نکنید.
نکتهای که باید خوانندگان محترم به آن توجه کنند این است که برای یک سرمایهگذاری مناسب، اگر به دنبال خرید ارز دیجیتال هستید ،بهتر است که تمام سرمایه خود را روی یک رمزارز خاص متمرکز نکنید. سعی کنید سرمایه تان را تقسیم نمایید و در بخشهای مختلفی سرمایهگذاری کنید و از کارشناسان دلسوز در این زمینه کمک بگیرید. با وجود امنیت بالای خود رمز ارزها، همانطور که گفته شد افراد سود جو در این فضا تله های زیادی را بر سر راه شما قرارخواهند داد و باتوجه به اینکه حمایت های قاانونی لازم در این زمینه لااقل در کشور ما کمرنگ است ، توصیه میشوددر این مسیر با احتیاط گام بردارید
همانطور که در دنیای واقعی برای حفظ و نگهداری پول خود از کیف پول استفاده میکنیم، در دنیای ارز دیجیتال نیز به چنین ابزاری نیازمندیم.
کیف پول ارز دیجیتال، نرمافزاری است که کلید عمومی و کلید خصوصی مرتبط با یک بلاکچین خاص را در خود حفظ میکند
در واقع آدرس کیف پول همانند شماره حساب بانکی عمل میکند که در دنیای دیجیتال دسترسی به این والتها را برای ما امکانپذیر میسازد
نکته بسیار مهم دیگر که دراین موضوع باید بدان توجه نمود، این است که رمزارزها نیز ریسکهای مربوط به خود را دارند و راهی برای یک شبه پولدار شدن نیستند. توصیه میشود قبل از انتخاب هر نوع رمزارزی برای سرمایهگذاری، تحقیقات کاملی را در مورد آن انجام دهید