نپال هم قربانی حملات سایبری شد
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بانکی در نپال، آخرین قربانی زنجیره جدید دزدیهای سایبری شد، ولی به گفته مقامات کاتماندو، تقریباً تمامی مبالغ دزدیدهشده، باز پس گرفتهشده است.
هکرها ماه گذشته طی یک عملیات سایبری مبلغ 4.4 میلیون دلار را از بانک NIC Asia مستقر در کاتماندو به حسابهایی در انگلستان، چین، ژاپن، سنگاپور و آمریکا منتقل کردند. این عملیات هنگامی رخ داد که بانک به دلیل جشنهای سالانه تعطیل بود.
به گفته چینتا مانی شیواکوتی (Chinta Mani shivakoti) معاون بانک مرکزی نپال، بهجز 580 هزار دلار، باقی مبالغ دزدیدهشده با کمک خواستن از کشورهای دیگر در مسدود کردن حسابهای دزدی، باز پس گرفته شد.
موسسه سوییفت (SWIFT) که در بروکسل مستقر است، گفته است که نیروهای امنیتی این موسسه پس از سرقت 81 میلیون دلاری بانک مرکزی بنگلادش در سال گذشته، به چندین کشور در مقابله با حملات هک علیه شبکه بانکی کمک کردهاند، اما به مشتریان خود هشدار داده است که مجرمان سایبری، همچنان کاربران SWIFT را هدف قرار میدهند.
سوییفت، موسسهای برای بانکداری بینالمللی است که با همکاری بانکهای عضو اداره میشود و برای ارتباطات بینبانکی، ازجمله انتقال پول بین کشورها، مورداستفاده قرار میگیرد. سوییفت از ارائه اطلاعات دقیق درباره رویداد بانک نپالی، خودداری کرده و گفته است درباره مشتریانش چیزی نمیگوید. نمایندگان این بانک نیز همچون چندین بانک نپالی دیگر، از ارائه هرگونه اطلاعات خودداری کردهاند. رئیس اداره تحقیقات نپال، پوشکار کارکی (Pushkar karki)، تأیید کرده است که در حال پیگیری پرونده است. شیواکوتی گفته است که بانک مرکزی در حال آمادهسازی راهکارهایی برای مقابله با رویدادهای اینچنینی است که پس از پایان تحقیقات پرونده جاری، منتشر خواهد شد. او گفت: «این رویداد مشخص کرد که ضعفهایی در سیستم IT شبکه بانکی ما وجود دارد.»
سوییفت گفته است که بهمحض اطلاع از موارد کلاهبرداری، به بانکها کمک میکند تا مشکل را حل کنند، سپس اطلاعات بهدستآمده را بهطور ناشناس با سایر بانکها به اشتراک میگذارد. نماینده این موسسه گفته است: «این روش، متضمن محرمانه بودن اطلاعات است، ضمن اینکه به کاربران سوییفت امکان بهرهبرداری از بهترین اقدامات برای محافظت از خودشان را میدهد. شواهدی در دست نیست که نشان دهد شبکه ما یا سرویس پیامرسانی مرکزی ما مورد نفوذ قرارگرفته باشد.»