نقشه راهی برای تغییر معماری تراشهها
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ بر اساس قانون مور تعداد ترانزیستورهای موجود روی یک تراشه با مساحت ثابت هر دو سال یکبار، تقریباً دو برابر خواهد شد. بیش از 50 سال است که این قانون پا بر جا بوده و شرکتهای مختلف در حال کوچک کردن اندازهی ترانزیستورها هستند. در حال حاضر برخی از شرکتها موفق به ساخت تراشههایی با معماری 7 نانومتری نیز شدهاند؛ اما هر چه ترانزیستورها کوچک میشوند، مدیریت انرژی و توان آنها سختتر میشود.
انجمن صنعت نیمههادی (SIA1) به تازگی نقشه راه خود که در سال 2015 برای 15 سال آینده تصویب شد را منتشر کرد. این نقشهی راه بیان میکند، از سال 2021 به بعد دیگر کوچک کردن اندازهی ترانزیستورها توجیه اقتصادی به دنبال ندارند. در عوض تولیدکنندگان تراشه، به جای قرار دادن ترانزیستورها به صورت افقی، آنها را با استفادهی از هندسهی عمودی بهصورت چندلایه روی یکدیگر قرار خواهند داد. این کار باعث میشود بدون افزایش اندازهی سطح تراشه، تعداد ترانزیستورها و قدرت محاسباتی آن افزایش پیدا کند.
با وجود اینکه شرکتهایی مانند اینتل، ای. ام. دی و سامسونگ برای کوچک کردن ترانزیستورها با یکدیگر رقابت دارند؛ انجمن صنعت نیمههادی، شرکتهایی موجود در واشنگتن آمریکا مانند اینتل، آی. بی. ام را از حامیان اصلی این طرح معرفی میکند. از طرفی عدهای از تحلیلگران بیان میکنند 19 شرکت تولیدکنندهی تراشهی آمریکایی در سال 2001 وجود داشت؛ اما در حال حاضر تنها 4 شرکت اینتل، سامسونگ، تی. اس. ام. سی (TSMC) و گلوبال فاندریز (GlobalFoundries) در این صنعت پیشرو هستند. این افراد معتقدند هر یک از شرکتهای مذکور نقشه راه خود را دارند و حاضر نیستند به همکاری با یکدیگر بپردازند.
_________________________
1- Semiconductor Industry Association