نقشه برداری زیرزمینی ازسوی دارپا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا، مدتی قبل اعلام کرد که با توجه به گسترش تونلهای زیرزمینی، غارهای طبیعی و زیرساختهای شهری، جنگهای زیرزمینی (Subterranean warfare) رو به گسترش هستند. این محیطها، برای سربازان، بسیار خطرناک هستند؛ زیرا برخلاف دشمنان، آنها آشنایی کاملی با مسیرهای حفرشده نداشته، نمیتوانند عکسالعمل مناسب، نشان دهند.
دارپا به منظور رفع چالش بالا، در سال 2017، پروژهای را به نام «سابتی» (SubT) معرفی و همچنین از شرکتهای سراسر جهان دعوت کرد تا طرحها و ایدههای خود را در این زمینه، ارائه دهند. این سازمان، در قالب طرح یادشده قصد دارد فناوریهای پیشرفتهای را برای نقشهبرداری سریع از محیطهای زیرزمینی، ایجاد کند.
به کمک دادههای زمین مرجع (Georeferenced) –مختصات جغرافیایی یک شیء، روی نقشه، یا تصویر- میتوان به صورت قابل توجهی، سرعت و دقت سربازانی را که در محیطهای عملیاتی زیرزمینی، شرکت دارند، افزایش داد. درحال حاضر، بیشتر محیطهای زیرزمینی، به شکلی نامناسب و نامنظم، نقشهبرداری شدهاند. این محیطها، شامل تونلهای حفرشده توسط انسان، زیرساختهای شهری و غارهای طبیعی میشوند.
با توجه به درخواست اطلاعات ثبت شده توسط دارپا، این سازمان، به دنبال توسعه فناوریهای نوآورانهای است که امکان جمعآوری و دادههایی با دقت بسیار بالا و قابلاطمینان را از محیطهای زیرزمین، فراهم میآورد. این اقدام، باید بهگونهای صورت بگیرد که علاوه بر کاهش هزینهها، خطرات جانی را به کمترین میزان ممکن برساند. از این دستاوردها، بهمنظور جستجو و بهرهبرداری از محیطهای بسیار تاریک زیرزمینی، بهره گرفته خواهد شد.
تیموتی چانگ (Timothy Chung)، مدیر برنامه دفتر فناوری تاکتیکی دارپا گفت:
مواردی که نقشهبرداری دقیق، از محیطهای زمینی را به چالش میکشند، کمبود موقعیتیاب جغرافیایی (GPS)، گذرگاههای محدود، محیط کاملاً تاریک و پر از گردوغبار هستند. این موارد، اجرای عملیات امن و زیرزمینی را برای جنگجویان ما، غیرممکن میکند. ایجاد یک تصویر 3 بعدی دقیق، به منظور جستجوی سریع و از راه دور اینگونه محیطها، یک نیاز کلیدی است.
دارپا برای دستیابی به هدف بالا، محصولات، نرمافزارها و خدمات تجاری در دسترس را درنظر دارد. این فناوریها، علاوه بر این که از دقت بسیار بالایی برخوردار هستند، نباید و به زیرساختهای قابل توجهی، وابسته باشند. به علاوه بخش نرمافزاری آنها نیز باید بتواند تصاویر را به گونهای ایجاد کند که به سادگی قابلیت انتقال به محیطهای شبیهسازیشده، یا موتورهای بازیسازی را داشته باشند.