نفرت پراکنی در رسانه های اجتماعی؛ خط قرمز فرانسه
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان و به نقل از رویترز؛ ادوارد فیلیپ (Edouard Philippe)، نخست وزیر فرانسه، روز دوشنبه، 26 مارس اعلام نمود که دولت این کشور، نظارت و قوانین مربوط به مبارزه با نفرت پراکنی را در رسانه های اجتماعی مثل: تولید محتوای نژادپرستانه و اشاعه یهودستیزی، با هدف حذف این مطالب ازسوی مدیران شبکه های اجتماعی، تشدید خواهد کرد.
بر پایه اعلامیه منتشرشده در این خصوص، 28 کشور عضو اتحادیه اروپا، به منظور جلوگیری از اشاعه برخی گرایش های فکری ناسازگار با ارزش های کنونی حاکم بر این قاره، سرگرم تدوین قوانین تازه محدودکننده برای رسانه هایی چون: فیس بوک، توییتر، یوتیوب و گوگل هستند.
فیلیپ در ادامه اظهارات خود، درباره تصمیم جدید دولت فرانسه افزود:
این روزها، یک روزنامه، در برابر محتوایی که منتشر می کند، مسئول است و باید پاسخ گو باشد. اما در زمینه انتشار درون مایه مجرمانه در شبکه های اجتماعی، هیچ محدودیت و تعقیب کیفری تعریف نشده است. هیچ کس نمی تواند ادعا کند که فضای مجازی فرانسه، جزئی از این کشور نیست. بنابراین هر چه در فرانسه منتشر می شود، باید تابع قوانین و مقررات دولت باشد.
نخست وزیر فرانسه، با اعلام قطعیت افزایش نظارت و سخت گیری این کشور بر فعالیت شبکه های اجتماعی، درباره هنگام دقیق و جزییات چگونگی اجرای این طرح توضیحی نداد.