نرمافزاری برای لبخوانی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ این محققان معتقدند که نرمافزار یادشده کاربرد وسیعی خواهد داشت، از تحقیقات جنایی گرفته تا مقابله با تروریسم یا هر شرایطی که صدا آنقدر خوب نیست که بشود فهمید دیگران چه میگویند.
یکی از نیازهای نیروهای امنیتی و پلیس این است که در بازبینی دوربینهای مداربسته از محتوای مکالمات مظنونان مطلع شوند. علاوه بر این، مترجمین و خبرنگاران هم برای فهمیدن آنچه چهرههای سرشناس میگویند به چنین نرمافزاری نیاز دارند.
هلن بر از دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه ایست انگلیا میگوید: اگر فنّاوری لبخوانی خوبی داشتیم، میتوانستیم واکنش زیدان را بهتر درک کنیم، شاید هم هر دو اخراج میشدند.
اشاره این محقق انگلیسی به فینال جام جهانی 2006 بین ایتالیا و فرانسه است که در آن، زیدان، ستاره فوتبال فرانسه، به دلیل کله زدن به مارکو ماتراتزی بازیکن ایتالیا اخراج شد، درحالیکه به نظر میرسید حرفهایی که ماتراتزی به او زده بود، باعث واکنش زیدان شد.
وی ادامه داد: از لبخوانی برای فهمیدن آنچه بازیکنان فوتبال در لحظات پرتنش مسابقه میگویند قبلاً استفادهشده اما بهاحتمالزیاد عملیترین کاربرد آن در مواقعی است که سروصدای زیادی وجود دارد، مثلاً در ماشین یا در کابین خلبان هواپیما؛ گرچه این نرمافزار هنوز باید دقیقتر شود، اما نکته مهم این است که آن را در موارد بسیاری میتوان به کار گرفت، مثلاً برای کسانی که نقص شنوایی یا گفتاری دارند.
به گفته محققان، برای افرادی که متخصص لبخوانی هستند، تمایز بین صداهایی مثل /ب/ یا /پ/ یا /م/ دشوار است اما این نرمافزار میتواند بین این صداها تمایز بگذارد و متن دقیقتری فراهم کند.
پروفسور ریچارد هاروی یکی از دیگر مبتکران این سیستم میگوید: لبخوانی یکی از بزرگترین چالشها در هوش مصنوعی است بنابراین پیشرفت این جنبه اتفاق بسیار خوبی است، یعنی اینکه بتوان ماشین را برای تشخیص ظاهر و شکل لب انسان تخصصی کنیم.