نخستین تراشههای رایانهای دوبعدی تولید شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از نیواطلس، تولید تراشههای رایانهای دوبعدی قابلچاپ بر روی مدارهای الکتریکی با استفاده از یک ماده دوبعدی به نام دی سولفید مولیبدن یا MoS2 صورت میگیرد. این دستاورد مهم علمی زمینه را برای تولید محصولات برقی کوچکتر و بسیار کممصرفتر فراهم میکند.
رایانههای سنتی برای ذخیرهسازی دادهها از پردازندهها و تراشههای سهبعدی استفاده کرده و این دادهها را درنهایت به هارددیسک منتقل میکنند. این روش از دههها قبل مورداستفاده بوده، ولی بهینهترین و مناسبترین روش محسوب نمیشود.
اما روش جدید پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات را بر روی تراشههای دوبعدی تسهیل میکند. خلاصه کردن و فشردهسازی کل این فرایند بر روی تنها یک تراشه که بهصورت دوبعدی بر روی یک مدار الکتریکی چسبانده میشود موجب میشود تا درنهایت بتوان فرایندهای پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات را بر روی مدارهایی کوچک و با سرعت و مصرف برق پایین انجام داد.
اولین تراشه دوبعدی دنیا که با استفاده از دی سولفید مولیبدن تولیدشده تنها سهاتم ضخامت دارد و انتظار میرود در آینده از آن برای تولید انواع نیمههادیها و تراشهها استفاده شود.
این تراشه FGFET نامگرفته و از توانایی قابل قبولی برای ذخیرهسازی دادهها بهصورت پایدار برخوردار است. استفاده از FGFET مدتزمان موردنیاز برای اجرای فرایندهای رایانهای را نیز کاهش میدهد.