نحوه عملکرد سامانه دفاعی رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه فناوری سایبربان؛ در 22 آگوست 2019، موشکی از سمت نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شد. در آن زمان سیستم هشدار این رژیم منطقهی برخورد را شناسایی کرد و با روشن کردن آژیر منطقه تخلیه شد.
شلومی مامان (Shlomi Maman)، یکی از فرماندهان رژیم صهیونیستی توضیح داد، سیستم آژیر مذکور تنها یکی از بیش از 250 لایه داده سامانهای به نام شول (Shual) است که به فرماندهی و کنترل ملی خط مقدم دفاع داخلی اسرائیل (Home Front Command National Command and Control) تعلق دارد. فرماندهی وی وظیفه حفاظت از جان غیرنظامیان در مواقع اضطراری را برعهده دارد.
مامان گفت:
پیشرفتهای فناوری امکان متمرکز کردن دادهها را فراهم میکند؛ بنابراین سربازان میتوانند با رایانه [تبلت] به میدان وارد شده و مشاهده کنند چه کسی و در کجا قرار گرفته است. این کار به صورت زمان واقعی انجام گرفته و با مرکز فرماندهی ارتباط برقرار میشود.
مقامات رژیم صهیونیستی پیشبینی میکنند در میان تنشهای ایجاد شده با ایران، یک جنگ احتمالی چندجانبه از سوی نوار غزه، حزبالله لبنان و ایران رخ خواهد داد. در این جنگ موشکهای بسیاری به سمت اسرائیل شلیک میشوند و آنها باید یک سامانه دفاع هوایی چندلایه به وجود آورند. این که هشدارها به موقع و در زمان صحیح داده شوند و جعلی نباشند، برای حوزه دفاعی و چگونگی بهرهمندی از فناوری اهمیت بالایی دارد.
فرماندهی خط مقدم دفاع داخلی برای رفع چالش مذکور برنامههایی بر پایه وب ایجاد کرده است. این بسترها امکان مدیریت همهی لایههای داده را برای نیروهای مختلف فراهم میکند. ایجاد این سامانه به بیش از 10 سال قبل باز میگردد.
مامان، رییس بخش هشدار اولیه فرماندهی و کنترل ملی خط مقدم دفاع داخلی، توضیح داد سامانه شول به صورت روزمره، همهی تهدیدات موجود از وقوع احتمالی زلزله تا شلیک یک راکت را شناسایی میکنند. این بستر امکان ایجاد هماهنگی بین ارتش، مقامات محلی، پلیس، خدمات اورژانس و دیگر حوزهها را فراهم میکند. این سیستم بیش از 250 لایه دارد که میتوان به سادگی و تنها با چند کلیک به همهی آنها دست پیدا کرد.
در زمان انجام یک مصاحبه با پایگاه راملا (Ramla) سازمان یاد شده، نیر اُرن (Nir Oren)، یکی از متخصصان سامانه شول، آن را با نمونهی موجود در فیلم گزارش اقلیت مقایسه کرد. یک سامانهی چندلایه که از طریق رایانهای مجهز به چندین نمایشگر میتوان به طیف عظیمی از اطلاعات دسترسی یافت.
برای مثال یک نمایشگر میتواند 27 موقعیت اضطراری اطراف رژیم صهیونیستی را به صورت زمان واقعی به نمایش بگذارد. این هشدارها ممکن است مربوط به یک آتشسوزی محلی یا پاسِ پلیس به مجرمان باشد.
گروههای پاسخ سریع با استفاده از تبلتهای پاناسونیک (Panasonic Toughpad tablet) و مشاهدات خود اطلاعات را بروز میکنند. آنها حتی امکان ثبت تصویر و ارسان آن را نیز دارند.
ارن گفت:
بنابراین میتوان مشاهده کرد کدام واحد، حادثه را روی نقشه علامتگذاری میکند. همچنین میتوان مشاهده کرد کدام نیروها درگیر حادثه هستند. به علاوه میتوان تشخیص داد که جلوی کدام حوادث را میتوان گرفت و در مورد چه رویدادهایی امکان واکنش نشان داده وجود ندارد. این ویژگیها امکان اولویتبندی وظایف برای نیروها را فراهم میکند.
لایههای مختلف سامانهی مذکور در سطح ملی به حوزهی آب، برق و ارتباطات نیز مرتبط هستند. یکی از لایهها همهی بیمارستانهای موجود در رژیم صهیونیستی و تعداد تختهای آمادهی اورژانس برای پذیرش بیماران و زخمیها وجود دارد. همچنین یکی دیگر از لایهها همهی آژیرهای خطر، سطح عملکرد یا نیاز به تعمیر آنها را نشان میدهد.
ارتش اسرائیل در اوایل سال 2019 اعلام کرد سامانه آژیر خطر این رژیم در 1700 منطقهی مختلف کار گذاشته شده است. این یک جهش بزرگ را از 25 ناحیه در سال 2006 نشان میدهد.
سامانه شول روشهای متنوعی را برای پاسخ به شرایط مختلف در مقابل فرماندهان، مقامات محلی و پلیس قرار میدهد. همچنین امکان تحلیل محتوای دوربینهای مدار بسته را نیز فراهم میآورد.ارن شرح داد:
برای مثال پلیس دارای سامانه فرماندهی و کنترل خود است و ما نمیخواهیم آن را جایگزین کنیم؛ اما میخواهیم به منظور به اشتراکگذاری اطلاعات آن را به شبکه متصل کنیم؛ بنابراین برای مثال اگر موشکی شلیک شد امکان همکاری پلیس با ارتش و نیروهای دفاعی فراهم میآید تا محل دقیق اصابت مشخص شده، امکان ارسال نیرو میسر گردد.