about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای – ماهر-  در ارزیابی امنیتی از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه – اپلیکیشن- نسبت به خطرات استفاده بدون اطلاع از این برنامه‌ها به‌ویژه در سازمان‌ها و شرکت‌ها هشدار داد.

در حال حاضر استفاده از دستگاه‌های موبایل برای کارهای روزانه شرکت امری فراگیر محسوب می‌شود و اغلب کارمندان سازمان‌ها از اپلیکیشن‌ها بر روی دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند که این موضوع درصورتی‌که بدون رعایت نکات امنیتی صورت گیرد می‌تواند امنیت سازمان را به مخاطره بیندازد.

عدم تجربه سازمان‌ها در به‌کارگیری اپلیکیشن‌ها

تعداد زیاد اپلیکیشن‌های منتشرشده و محصولاتی مختلفی که سطوح متفاوت امنیت را پیشنهاد می‌دهند به همراه عدم تجربه سازمان‌ها برای به‌کارگیری محصولات خوب و مناسب باعث شده است تا مخاطرات زیادی محیط این نوع سازمان‌ها را تهدید کند؛ به‌نحوی‌که این برنامه‌های کاربردی با پردازش و دسترسی به اطلاعات و داده‌های شرکت باعث می‌شود تا سازمان‌ها با خطرات امنیتی بالقوه مواجه شوند.

امروزه سازمان‌های زیادی از دستگاه‌های پردازش سیار استفاده می‌کنند اما درصورتی‌که امنیت داده‌ها و دسترسی امن به منابع فراهم نشود، سازمان‌ها در معرض خطر حملات سایبری و افشای اطلاعات قرار خواهند گرفت.

در همین حال تنها دستگاه‌ها نیستند که نیاز به امنیت دارند بلکه برنامه‌های کاربردی و داده‌های پردازش‌شده و ذخیره‌شده بر روی دستگاه‌ها نیز باید امن باشند زیرا اپلیکیشن‌ها این قابلیت را دارند که امکان بروز حملات امنیتی بالقوه را ایجاد کنند. بسیاری از سازمان‌ها از وجود این نوع خطرات باخبر نیستند و ممکن است به قابلیت‌های برنامه‌ها بیشتر از امنیت آن‌ها توجه کنند.

دوسوم اپلیکیشن‌ها در آزمون امنیت مردود شده‌اند

مرکز ماهر اعلام کرد: معمولاً برنامه‌های کاربردی در دسترس همگان قرار دارند و به‌راحتی بر روی دستگاه‌ها نصب و اجرا می‌شوند. متأسفانه حدود دوسوم از این برنامه‌ها در برابر آزمون‌های ساده امنیتی مردود شده‌اند.

تصور سازمان‌ها بر این است که این اپلیکیشن‌ها به‌صورت امن تولیدشده‌اند و به‌صورت پیش‌فرض امن خواهند بود درصورتی‌که اکثریت آن‌ها خط‌مشی‌های امنیتی سازمان‌ها را رعایت نمی‌کنند و هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی امنیتی ندارند.

این تصور اشتباه مربوط به عدم تجربه سازمان‌ها در حوزه امنیت تلفن همراه و عدم بلوغ آن‌ها در خصوص استراتژی‌های تست موبایل است؛ از طرف دیگر سرعت‌بالای پیشرفت و ارتقاء برنامه‌های کاربردی و تبلیغات خوب قابلیت‌های آن‌ها، سازمان‌ها را به استفاده از این ابزارها ترغیب می‌کند.

تولیدکنندگان برنامه‌های کاربردی می‌توانند میلیون‌ها کاربر را با سرعت جذب کنند، درحالی‌که این افراد بی‌تجربه هستند و ضرورت تست امنیتی این برنامه‌ها برای اطمینان از میزان امن بودن نرم‌افزارها را نمی‌دانند. این اپلیکیشن‌ها با نقص‌های فراوان بر روی فروشگاه‌های اینترنتی قرار می‌گیرند و دستگاه‌ها و شبکه سازمان‌ها را در معرض خطر حملات سایبری قرار می‌دهند.

به همین دلیل سازمان‌ها باید از میزان امنیت برنامه‌های کاربردی باخبر باشند و قبل از استفاده، امنیت این برنامه‌ها را ارزیابی کنند، حتی قبل از توجه به کارکرد و قابلیت‌های برنامه‌ها به امنیت آن توجه کنند؛ همچنین رویه ارزیابی برنامه‌های کاربردی باید به‌عنوان بخشی از استراتژی‌های امنیتی کلی سازمان‌ها در نظر گرفته شود.

انواع آسیب‌پذیری‌های موجود در اپلیکیشن‌ها

تعداد آسیب‌پذیری‌ها و ضعف‌هایی که سازمان‌ها را به‌واسطه استفاده از اپلیکیشن‌های موبایل در معرض خطر قرار می‌دهند زیاد است. برخی از این آسیب‌پذیری‌ها رایج‌تر از بقیه است و برخی دیگر خطرات بیشتری را برای سازمان‌ها به وجود می‌آورد.

این آسیب‌پذیری‌ها مدام در حال تغییر است و هرروزه آسیب‌پذیری‌های جدیدتری کشف می‌شود. برخی از آسیب‌پذیری‌های بالقوه شامل موارد زیر است.

۱.آسیب‌پذیری‌هایی که به‌واسطه مجوزهای نادرست ایجاد می‌شود

۲. ارتباطات افشاء شده داخلی و خارجی از طریق بلوتوث، GPS و NFC البته در ارتباطات داخلی برنامه‌های کاربردی می‌توانند داده‌ها را جمع‌آوری کرده و اطلاعات جدید را وارد کنند اما ارتباطات خارجی باعث به وجود آمدن حملات افشای اطلاعات می‌شود.

۳. قابلیت‌های خطرناک کارکردهای ناخواسته می‌تواند سبب به وجود آمدن خروجی‌های پیش‌بینی‌نشده، تخریب منابع و حملات انکار سرویس شود.

۴. تبانی برنامه‌های کاربردی

۵. آسیب‌پذیری‌های پرخطر نامعلوم عملکردهای پنهان‌شده از کاربر، کتابخانه‌های خارجی، فراخوان‌های بازگشتی و کدهای بسته‌بندی‌شده.

۶. آسیب‌پذیری‌های قدیمی نرم‌افزارها (تمامی آسیب‌پذیری‌های قدیمی مربوط به سیستم‌عامل جاوا)

۷. آسیب‌پذیری‌ها و مسائل حریم خصوصی

 

منبع: خبرگزاری مهر

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.