ناکارآمدی سلاح لیزری در مقابله با حملات گروهی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیل ثارگود (Neil Thurgood)، یکی از فرماندهان نیروی زمینی آمریکا در زمان برگزاری انجمن نیروی زمینی (AUSA)، تأیید کرد، رهبران این ارگان، به موازات توسعه موشکهای مافوق صوت، برنامهای دقیق را به برای به کارگیری سلاحهای قدرتمند لیزری و ماکروویو توسط سربازان تصویب کردهاند.
ثارگود، رییس دفتر توانمندسازی سریع و فناوریهای حیاتی (RCCTO) است که به مدیریت برنامههایی با اولویت بالا مانند انرژی هدایت شونده، فضا و مافوق صوت میپردازد. نیروی زمینی به ویژه به فناوریهای راکت، توپخانه و پهپادهای کوچک مجهز به سلاحهای الکتریکی توجه نشان میدهد. هزینه شلیک در این تجهیزات بسیار کمهزینه بوده، به یک پنی میرسد. با وجود این لیزرها و امواج مایکرو با محدودیتهای واقعی روبهرو هستند.
رییس دفتر توانمندسازی سریع و فناوریهای حیاتی، برای مثال شرح دهد، سلاحهای لیزری و ماکروویو در برابر ازدحامها، از کارایی مناسبی برخوردار نیستند. ازدحامی از پهپادهای کوچک که به یک باره به سمت هدف حرکت میکنند.
مقام یاد شده گفت:
شما میخواهید یک ازدحام را از بین ببرید. فرقی نمیکند ازدحام یا گروه چه چیزی باشد، لیزرها ابزار مناسبی برای از بین بردن آنها نیستد. این جنگافزار میتواند سریع از بین ببرند؛ اما قادر نیستند با سرعت مناسبی ازدحامها را شکست دهند.
وی ادامه داد:
من همواره فکر میکنم، از بین بردن یکچیز، بهتر از هیچچیز است.
نیروی زمینی در نظر دارد تا سال 2021، یک سلاح لیزری 50 کیلوواتی را روی «8x8 Stryker» نصب و آزمایش کند. همچنین میتوان به آزمایش نمونه 100 کیلوواتی روی «HEMTT» اشاره کرد. نیل ثارگود از ارائهی جزئیات بیشتر در رابطه با پروژه سلاحهای لیزری خودداری کرد.
از دیگر پروژههای ردهبالای نیروی زمینی آمریکا میتوان به توسعه موشکهای هدایتپذیر مافوق صوت اشاره کرد. ثارگود تایید که نیروی زمینی، دریایی و هوایی به نمونههای توسعه یافته توسط «آزمایشگاه ملی سندیا» (Sandia National Laboratory)، مجهز شده است.
در سال 2021، مفهوم سلاح مافوق صوت پیشرفته (AHW) برای فرماندهی فضایی و دفاع موشکی نیروی زمینی (SMDC)، با موفقیت آزمایش شد.
مقام مذکور اظهار کرد:
نیروی زمینی از سال 2021، هر 6 ماه یک بار بدنههای موشکهای مافوق صوت هدایتپذیر آزمایش میشوند. پیش از این تاریخ نمونهای تکمیل شده از پرتاب گر موشکها به توپخانه تحویل داده میشود؛ بنابراین کارکنان آن میتوانند بارگذاری یک استوانه 400 میلیمتری را روی خودروهای حمل و شلیک (Transporter Erector Launcher) تمرین کنند.
نیروی زمینی و دریایی در حال توسعه سامانههای مشابهی هستند. با وجود این نیروی دریایی قصد دارد موشکهای یاد شده را از داخل زیردریایی و کشتیها نیز شلیک کند.
نیروی هوایی نیز در قالب برنامه «Hacksaw» در حال توسعه نوعی موشک مافوق صوت است. لاکهید مارتین نمونه اولیه این جنگافزار را با هزینه 928 میلیون دلار تولید کرد. این موشک نیازی به پرتاب ندارد، بلکه با هواپیما حمل میشود.
موشکهای یاد شده دارای برد بالایی نیستند؛ بلکه تجهیزات راهبردی به حساب میآیند که در اختیار رهبران نظامی قرار داده میشوند.