نارضایتی عمومی از سیاست سایبری در آمریکا و انگلیس
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ اخیراً تحقیقی انجامشده که نشان میدهد مردم آمریکا در برابر مجرمان سایبری تسلیمشده و به توانایی دولت برای ورود به این مسئله و تأمین پلیس ماهر و منابع لازم در جهت تعقیب مجرمان اطمینان ندارند. این گزارش جامع با همکاری شرکت (Clario) (یک شرکت امنیت و حریم خصوصی دیجیتال) و اندیشکده بین حزبی برجسته بریتانیا به نام دموس (Demos) انجام شده است.
این گزارش که «تسلیم بزرگ سایبری» نام دارد نشان میدهد 55 درصد از مردم آمریکا معتقدند، دولت برای محافظت از آنها در برابر کلاهبرداران اینترنتی اقدامات کافی انجام نمیدهد و تقریباً نیمی از مردم آمریکا بر این باورند که در حال حاضر دولت خیلی قادر نیست از آنها در برابر تهدیدات اینترنتی حفاظت کند. در مقابل 61 درصد از آمریکاییها اعتقاددارند شرکتها میتوانند کارهای زیادی برای حفاظت از مردم انجام دهند.
طبق این مطالعه، بیشتر مردم آمریکا وقتی قربانی جرائم اینترنتی میشوند، برای دریافت کمک به دولت مراجعه نمیکنند. اکثر آمریکاییها (60 درصد) پسازآن که قربانی یک کلاهبرداری اینترنتی میشوند، به هیچ سازمان دولتی مراجعه نمیکنند و بیش از یکسوم (37 درصد) از افرادی هم که برای دریافت کمک به سازمانهای دولتی مراجعه میکنند میگویند دولت کار زیادی برای آنها انجام نداده یا اصلاً کمکی دریافت نکردهاند.
این یافتهها همچنین عدم اعتماد به سیستم قانونی برای حل این مسئله را نشان میدهد؛ به این دلیل که تنها 26 درصد از آمریکاییها معتقدند سیستم قانونی برای محافظت از آنها در برابر کلاهبرداری آنلاین عملکرد خوبی دارد. برای توجیه این مطالعه سری به آمارها میزنیم.
در سال 2019 مرکز شکایات جرائم اینترنتی پلیس فدرال آمریکا 467 هزار و 361 شکایت دریافت کرد، بهطور میانگین روزی 1 هزار و 300 مورد؛ اما کمتر از 1 درصد از مجرمان سایبری دستگیر شدند.
این گزارش با تجزیهوتحلیل پاسخ 2 هزار شهروند آمریکایی و 2 هزار شهروند انگلیسی، به بررسی جرائم اینترنتی، تأثیر آن بر قربانیان، سیاست سایبری و سیاست دیجیتال میپردازد.
بهعلاوه گزارش فوق به دولت آمریكا و انگلستان توصیه میکند که باید با در نظر گرفتن تجارب، رفتارها و نگرشهای عمومی در مورد امنیت سایبری و جرائم اینترنتی، این معضل رو به رشد را تغییر دهند.
این گزارش بهروشنی نشان میدهد که چگونه قربانیان جرائم اینترنتی بااحساس ناتوانی، خشونت و شرم روبرو میشوند و هیچ تلاش منظمی برای مقابله با کلاهبرداری اینترنتی در مقیاس وسیع توسط دولت انجام نمیشود. عدم درک و اقدام مقامات دولتی منجر به عدم اطمینان قربانیان در ارائه گزارش از این جنایات شده است. این مطالعه نشان داد که بیش از یکسوم آمریکاییها (35 درصد) معادل 115 میلیون نفر، قربانی جرائم اینترنتی شدهاند و 19 درصد هم اعتراف میکنند که در یک سال گذشته اطلاعات آنها بهطور غیرقانونی مورد دسترسی قرارگرفته است. از بین قربانیان آمریکایی 20 درصد گفتهاند که اطلاعاتی شخصی یا اطلاعات باارزشی را از دست دادهاند که قابل بازیابی نیست و 11 درصد هم ضرر مالی کردهاند.
بااینوجود و علیرغم گسترش جرائم اینترنتی، 34 درصد از آمریکاییها میگویند اگر قربانی کلاهبرداری اینترنتی شوند حتی نمیدانند چهکاری باید انجام دهند و 35 درصد اعتراف میکنند که نمیدانند چگونه از دادههای خود بهصورت آنلاین محافظت کنند.
اسکارلت جفرز (Scarlet Jeffers) معاون شرکت کلاریو در خصوص این گزارش خاطرنشان کرد:
متأسفانه یافتهها در این گزارش نشان میدهند که مردم به توانایی دولت برای پاسخگویی در زمینه امنیت سایبری اطمینان ندارند. سیاست سایبری و سیاستگذاری دیجیتال در آمریکا و انگلیس بهشدت نامناسب است و قربانیان را ازلحاظ مالی و احساسی دچار آسیب کرده و هیچ حمایتی از قربانیان نمیکند.
وی در انتها تصریح کرد:
علیرغم اینکه جرائم رایانهای مسئله گستردهای است، اکثر مردم نمیدانند چگونه از هویت دیجیتالی خود محافظت کنند که این عدم آگاهی درنهایت تأثیر زیادی بر زندگی آنها میگذارد. واضح است که دولت آمریکا و انگلیس برای اجرای سیاستهایی که از مصرفکنندگان محافظت میکند، اقدامات کافی انجام نمیدهند و مردم به محافظت دستگاههای دولتی از خود اعتقادی ندارند.