ناتوانی دولت انگلیس در کنترل کلاهبرداریهای اینترنتی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مجرمان سایبری انگلیس در ایام همهگیری کرونا 15 برابر بیشتر عملیات کلاهبرداری انجام دادند.
پایگاه خبری بلومبرگ به نقل از مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس اعلام کرد؛ مجرمان سایبری در ایام قرنطینه سال 2020 با تظاهر به اینکه افراد مشهور، نهاد دولتی و دارندگان فروشگاه آنلاین هستند، برای فریب مردم وبسایتهای بسیاری را راهاندازی کردند تا آنها را مجبور به افشای اطلاعات مالی، دانلود بدافزار و ارسال پول کنند.
مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس در جدیدترین گزارش خود نوشت:
این مرکز در سال گذشته 700 هزار و 595 کارزار مخرب را منهدم کرد. این آمار 15 برابر بیشتر از سال گذشته آن است؛ زیرا همزمان با افزایش حجم کلاهبرداریها مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس شروع به شناسایی انواع جدیدی از کلاهبرداریهای اینترنتی کرد. همچنین این کلاهبرداریها بهطور متوسط برای مدت طولانیتری فعال بودند.
همهگیری کرونا موجب شد افراد بسیاری دورکار شوند که این امر امنیت شرکتها را تضعیف کرد؛ همچنین ترس از ویروس کرونا و کنجکاوی مردم برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری موجب شد بر روی لینکهای مخرب بیشتری کلیک کنند. تمام این عوامل باعث افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی و فیشینگ شد.
طبق این گزارش، یک روش محبوب برای کلاهبرداری از مردم انگلیس در ایام قرنطینه جعل هویت نهادهای دولتی انگلیس بود. مجرمان با جعل صفحات مالیاتی و بهداشتی دولت، از مردمی که به دنبال اطلاعات بودند کلاهبرداری میکردند. یکسوم از این کلاهبرداریها به دامنه NameCheap مربوط میشود که آمریکا میزبان آن بود.
مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس در خصوص کارزارهای میزبانیشده توسط دامنه NameCheap گفت تا اواسط سال، میانگین زمان انسداد کلاهبرداری از طریق این دامنه نزدیک به 60 ساعت بود. بیشک این امر دامنه یادشده را برای انجام فیشینگ جذاب میکرد و شاید افزایش ماهانه کارزارهای کلاهبرداری از طریق این دامنه را توجیه میکرد.
حدود 46.4% از طرحهای جعل هویت افراد مشهور از سرورهایی بود که به شرکت آمازون تعلق داشت. این طرحها بهطور میانگین پس از 19 ساعت مسدود میشدند.
یکی از این کلاهبرداریها به اخبار جعلی به نقل از برانسون متکی بود و منافع یک پلتفرم ارز دیجیتال را به سرقت میبرد. همچنین در موردی دیگر کلاهبرداران پلتفرم معاملاتی بیت کوین را جعل میکردند با انتشار نقلقولهای ساختگی از مارتین لوئیس کارشناس مالی انگلیس مبنی بر اینکه انگلیسیهایی که در حال استفاده از این پلتفرم هستند روزانه بهطور متوسط 450 پوند درآمد دارند و در حال ترک مشاغل خود هستند.
دولت انگلیس با مقصر جلوه دادن دیگر کشورها سعی دارد ناتوانی خود در کنترل جرائم سایبری را مخفی نگه دارد.
هنوز شرکتهای آمازون و NameCheap دراینباره اظهارنظری نکردهاند.