نابودی، اندکی پیش از پرتاب!
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ نیویورکتایمز در گزارشی، بهتازگی افشا کرد که طرحی از زمان دولت اوباما، بهصورت مخفیانه باقیمانده و هماکنون به دست دولت نوپای ترامپ رسیده که افشای آن، پرده از مرموزترین عملیات مخرب سایبری آمریکا در دنیا خواهد برداشت. در این طرح پوششی، آمریکا قصد دارد تا از راه دور، کلیه اطلاعات در سامانههای موشکهای کره شمالی را از بین ببرد و موشکهای این کشور را، پیش از پرتاب، از کار بیندازد.
به اعتقاد عدهای از کارشناسان امنیتی، این راهکار، شیوهای ساده برای مقابله با بحران است؛ چرا که به جای متکی بودن به سامانههای دفاع موشکی و توقف موشکها پس از پرتاب شدن آنها، یک موشک پیش از پرتاب شدن، از کار میافتد و هزینه و خسارت آن بسیار ناچیزتر از گذشته خواهد بود. این طرح، میتواند شامل حملات سایبری یا الکترونیک، بهرهبرداری از سامانههای جمینگ و دستگاههای ایجاد اختلال باشد که هماکنون نیز توسط آمریکا در برخی از نقاط مختلف دنیا مورداستفاده قرار میگیرد.
اما این موضوع، منتقدانی نیز دارد. این منتقدان، مدعی هستند که یک حمله سایبری به زیرساختهای موشکی یا هستهای یک کشور، میتواند نتیجه عکس نیز با خود به همراه داشته باشد. در این فرایند، ممکن است کشوری که موردحمله قرار گرفته، پس از اطلاع یافتن از این حمله، ضمن انجام حملات متقابل، اقدام به تقویت صنعتی کند که مورد تجاوز هکرها قرار گرفته است. یکی دیگر از موضوعاتی که در این میان، مورد انتقاد قرار گرفته است، ایجاد بیثباتی و ناامنی در صلح و ثبات جهانی است. بر این اساس، زمانی که کشوری، ابزار مخفی و مؤثر برای از بین بردن زیرساختهای کشور دیگری را داشته باشد، همین موضوع، بر ایجاد بینظمی در دنیا دامن خواهد زد.
یکی دیگر از مباحثی که در این زمینه مطرح شده است، تفاوت میزان بازدارندگی تسلیحات اتمی و سایبری است. عدهای در این میان معتقدند علنی کردن تسلیحات اتمی، سبب بازدارندگی میشود و کشورهایی که تسلیحات اتمی گستردهای دارند، از قدرت بازدارندگی بیشتری برخوردار هستند. در مقابل، اعتراف به داشتن تسلیحات سایبری، به کشورهای دیگر، این فرصت را میدهد که بهراحتی، به برطرف کردن آسیبپذیریهای خود بپردازند و خودشان را در برابر حملات سایبری، مقاوم کنند.
درهرحال، انتشار چنین اخباری در مورد توان سایبری آمریکا، همواره یک جنبه قدرتنمایی نیز از جانب دولتمردان آمریکایی، با خود به همراه داشته است. چنگ و دندان نشان دادن آمریکا در دنیای سایبری، میتواند بخشی از سیاست رهبران این کشور، در ایجاد توان بازدارندگی باشد. استاکس نت، یکی دیگر از تسلیحات سایبری آمریکا بود که به ادعای برخی از کارشناسان، برای نابودی صنعت هستهای ایران طراحیشده بود و اولین بار در سال 2007، مورد استفاده قرار گرفت. این حمله در سال 2010، کشف و متوقف شد.