میزان آمادگی سازمانها در برابر خطرات جدید سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ متخصصان فناوری اطلاعات در صنایع مختلف طی سال گذشته با وظیفه غیر منتظره حمایت از محیطهای کاری ترکیبی و دورکار مواجه شدهاند. در نتیجه، تغییرات قابل توجهی در زیرساختهای دسترسی از راه دور و خدمات مبتنی بر ابر ضروری بود.
این امر منجر به افزایش استفاده از مدلهای نرمافزار به عنوان سرویس در بسیاری موارد شد و البته این پیشرفتهای اساسی نگرانیهای امنیت سایبری را افزایش داد. علاوه بر این، مجرمان سایبری از اشکالات امنیتی در شیوههای جدید و مبتکرانه سوءاستفاده میکنند.
براساس مطالعه شاخص خطر سایبری 6 ماهه (CRI) ترند میکرو (Trend Micro)، خطر حملات سایبری در سال گذشته افزایش یافته است. این نظرسنجی نشان داد که 80 درصد از سازمانهای جهانی گزارش میدهند که احتمال دارد در 12 ماه آینده نقض دادههایی را تجربه کنند که بر دادههای مشتریان تأثیر میگذارد. نظرسنجی همچنین به سازمانهای منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی (MENA) هشدار میدهد که برای مقابله با تهدیدات پیشرفته، موضع امنیت سایبری خود را مجدداً ارزیابی و ایجاد کنند.
امسال در نمایشگاه «GITEX Global»، تصمیم گیرندگان فناوری اطلاعات، فروشندگان امنیت سایبری و شرکا درباره چشمانداز تهدیدهای سایبری و چگونگی استفاده از فناوریهای نوظهور برای ایجاد یک جهان مقاومتر پس از همهگیری بحث خواهند کرد.
محمد حمد الکویتی (Mohamed Hamad Al-Kuwaiti)، رئیس امنیت سایبری امارات متحده عربی، در مورد خطر واقعی تهدیدات سایبری و نحوه آمادگی مشاغل، افراد و دولتها در دنیایی که روز به روز در حال دیجیتالی شدن است، بحث خواهد کرد. او همچنین توضیح میدهد که کدام فناوریهای نوآورانه به حفاظت در برابر تهدیدات سایبری و چالشها و اولویتهای اصلی سازمان در 2 سال آینده کمک میکند.
برخی دیگر از سخنرانان کلیدی امنیت سایبری امسال در نشست جیتکس عبارتند از : عبدالحکیم اجیجولا (Abdul-Hakeem Ajijola)، رئیس گروه کارشناسی امنیت سایبری اتحادیه آفریقا؛ عبدالله بادر آل سیاری (Abdulla Bader Al Sayari)، افسر ارشد امنیت اطلاعات در وزارت بهداشت امارات متحده عربی؛ الویسیوس چیانگ (Aloysius Cheang)، افسر ارشد امنیتی در هوآوی در امارات؛ جورج ایپِن (George Eapen)، مدیر ارشد امنیت اطلاعات و رئیس گروه امنیت سایبری در «Petrofac»؛ هریسون ناجی (Harrison Nnaji)، مدیر ارشد امنیت اطلاعات گروه (GCISO) ، در «FirstBank Group»، الیاس کولیانکا (Illyas Kooliyankal)، مدیر ارشد امنیت اطلاعات در بانک اسلامی ابوظبی (ADIB) و دیگران.
ایجاد راهبرد مؤثر انعطافپذیری امنیت سایبری
کارشناسان معتقدند که امروزه یکی از نگرانیهای اصلی مشاغل حملات سایبری است که شاید بر شهرت شرکت و از دست دادن دادههای حساس تأثیر منفی بگذارد. هنگام در نظر گرفتن اولویتهای امنیت سایبری، مشاغل ابتدا باید خطرات را در سراسر سازمان ارزیابی کنند تا ضعیفترین ارتباطات خود را تعیین کنند.
در دنیای امروز، اهمیت دادهها به عنوان یک دارایی راهبردی و منبع ارزش اقتصادی آشکار است، اما همهگیری به ما نشان داد که برنامهریزی برای کاهش موفقیتآمیز تهدیدات سایبری امری ضروری است. این مرحله بهبودی و آمادگی پس از همهگیری فرصتی را برای سازمانها فراهم میکند تا به روال عادی جدید بازگردند و انعطافپذیری سازمانی به عنوان هدف اصلی است.
با این حال، محققان براین باورند که این طرحهای ابتکاری باید رویکردی چند جانبه داشته باشند. مشارکت دنیای فناوری در رویدادهایی مانند GITEX Global برای بحث در مورد روندهای نوظهور در امنیت سایبری با هدف ایجاد قابلیتهای مقاوم سازی مؤثر در امنیت سایبری ضروری است.