موقعیت اسرائیل درمیان قدرتهای سایبری جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بنابر ادعای چاک فریلیش (Chuck Freilich)، مقام دفاعی سابق رژیم صهیونیستی، موقعیت سرزمینهای اشغالی به عنوان یک ابرقدرت سایبری، علیرغم داشتن جمعیت کمی بیشتر از شهر نیویورک، آن را در میان قدرتهای برتر سایبری جهانی قرار میدهد.
فریلیش، محقق ارشد مؤسسه میریام (MirYam) و مؤسسه مطالعات امنیت ملی و معاون سابق مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی، اخیراً کتابی را در این زمینه با عنوان «اسرائیل و تهدید سایبری : چگونه اسرائیل تبدیل به قدرت سایبری جهانی شد.» منتشر کرده است.
فریلیش، یکی از اعضای ارشد سابق مدرسه کندی هاروارد که در کلمبیا و دانشگاه تلآویو تدریس میکند، مدعی شد که قابلیتهای سایبری اسرائیل در سطوح غیرنظامی و نظامی برجسته است. وی خاطرنشان کرد :
«تعداد استارتآپهای سایبری در اسرائیل با تعداد کل استارتآپهای سایبری در جهان، بدون احتساب ایالات متحده، برابری میکند. این یک آمار خیره کننده است. این نتیجه یک کمک واقعاً منحصربهفرد به صحنه فناوری پیشرفته اسرائیل بهطور کلی و بهویژه حوزه سایبری، از سوی نهادهای دفاعی و سازمانهای اطلاعاتی است.»
او توضیح داد که فارغالتحصیلان واحدهای سایبری نیروهای دفاعی رژیم غاصب، عمدتاً واحد 8200 و واحد 81، و همچنین آژانسهای اطلاعاتی، وارد بخش خصوصی و تبدیل به منبع اصلی استارتآپهای تجاری میشوند؛ این به نوبه خود به عنوان یک نیروی محرکه برای حوزه نوآوری سایبری عمل میکند. به گفته فریلیش، این واقعیت که نهادهای دفاعی اسرائیل از انکوباتورها و برنامههای نوآوری فناوری حمایت مالی میکنند، به شکوفایی صحنه سایبری محلی کمک میکند.
یگانهای نظامی پرسنل سایبری اسرائیل و مهمتر از همه، پرسنل واقعاً سطح بالا را پیدا میکنند و آموزش میدهند. در دنیای سایبری، چند نابغه تفاوت را ایجاد میکنند.
فریلیش ادعا کرد که بین سالهای 2011 تا 2020، حدود 100 نفر از کهنه سربازان واحد 81، که در سالهای بین 2003 تا 2010 خدمت کردند، 50 استارتآپ را با ارزیابی انباشته بیش از 10 میلیارد دلار تأسیس کردند.
او ادامه داد :
«یک آمار شگفتانگیز دیگر این است که آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) حدود 40 هزار پرسنل دارد، در حالیکه واحد 8200 (معادل اسرائیلی آژانس آمریکایی) طبق گزارشها یک چهارم آن ینی 10 هزار پرسنل دارد. بیشتر کارهایی که واحد 8200 انجام میدهد مبتنی بر سایبری است. در اینجا شما اسرائیل کوچکی در مقیاس یک ابرقدرت جهانی دارید. هر سال بین چند صد تا هزار پرسنل سایبری در اسرائیل اخراج میشوند. تعداد فارغالتحصیلان مدارس سایبری چین در سال 2022 حدود 1300 نفر بود. بنابراین ما یک نیروی سایبری در مقیاس ابرقدرتهای جهانی داریم.»
محقق ارشد مؤسسه میریام با اشاره به خدمت اجباری سربازی به عنوان یکی از دلایل اصلی و مخفی این موفقیت، استدلال کرد که این امر به ارتش اسرائیل امکان میدهد تا بهترین و باهوشترینها را ردیابی، ارتش پایگاههای اطلاعاتی دبیرستانها را جستجو و شروع به یافتن جوانان مناسب تا کلاس دهم کند.
وی افزود :
«یک درصد از بهترین فارغالتحصیلان دبیرستان به آتودا (Atuda)، برنامهای که آنها را قادر میسازد درس بخوانند و خدمت سربازی را به تعویق بیندازند و تالپیوت (Talpiyot)، برنامهای که دانشآموزان را به عنوان بخشی از خدمتشان برای تکمیل مدرک کارشناسی در ریاضیات و علوم طبیعی میفرستد میروند. تالپیوت به 2 درصد برتر نگاه و سپس یک فرآیند آزمایشی فشرده را آغاز میکند. فقط 10 درصد از این 2 درصد قبول و سپس از طریق یک فرآیند طاقتفرسا آزمون استعداد انتخاب میشوند.
با توجه به واحد 81، در حالیکه 10 هزار داوطلب در غربالگری اولیه سالانه گذراندند، تنها چند صد نفر انتخاب شدند.
در مجموع، ارتش رژیم صهیونیستی 10 هزار نفر را در سال در برنامههای سایبری آموزش میدهد. این یک برنامه آموزشی عظیم است که نه تنها به افراد مهارتهای کامپیوتری میدهد، بلکه به نوابغ واقعی نیز میرسد.
فریلیش مدعی شد که یک سوم فارغالتحصیلان یک برنامه دبیرستان واحد 8200 که سایبر در سطح دانشگاه را آموزش میدهد از مناطق پیرامونی میآیند.
او همچنین به سبک ملی اسرائیل اشاره کرد که در کتاب خود آن را به عنوان «هوتزپا ویروسی شد» توصیف کرد.
وی اظهار داشت :
«جامعه اسرائیل تمایلی بیپایان برای به چالش کشیدن اقتدار و رد هنجارهای پذیرفتهشده، امتناع از پاسخ «نه» گفتن و تشنه راههای جدید برای دستیابی به اهداف دارد. شرایط راهبردی ما به این معنی است که ما تمایل بیشتری برای ریسک کردن داریم و سلسله مراتبی و غیررسمی هستیم. این همان فرهنگی است که در شرکتهای تحقیق و توسعه در سراسر جهان پیدا میکنید. بنابراین سایبری مانند دستکش مناسب اسرائیل است.»
در 8 اوت سال جاری، مرکز پزشکی معینی یشوعا (Mayanei Hayeshua) در بنی بِراک اعلام کرد که مورد حمله سایبری قرار گرفته و پرسنل را مجبور کرد قبل از بازیابی شبکههای کامپیوتری، به قلم و کاغذ روی بیاورند.
فریلیش اذعان کرد که با وجود دستاوردهای سایبری اسرائیل، مشکلاتی در حفاظت از بخش مدنی همچنان وجود دارد.
او مدعی شد :
«دلیلی وجود دارد که در مورد آن و زیرساختهای ملی حیاتی مانند آب و ارتباطات، سایتهایی که اداره سایبری ملی اسرائیل بیشتر از همه از آنها دفاع میکند، نگران باشیم. آنها بستههای دفاعی ویژهای را دریافت میکنند، اما هنوز دلیلی برای نگرانی وجود دارد. ایران، به نوبه خود، پس از حمله ویرانگر استاکسنت در سال 2009، که رسانههای بینالمللی آن را به اسرائیل و ایالات متحده نسبت دادند، از خواب بیدار شد. مواظب قانون پیامدهای ناخواسته باشید. تا سال 2010، ایران در این زمینه کار خاصی انجام نمیداد، اما از سال 2012، حملات تهاجمی خود را در سراسر جهان آغاز کرد.»