مواجههی کاربران ویندوز ایکسپی با حملات بدافزاری پیش از موعد
موسسه خبری سایبربان : در حالی که ۱ پنجم رایانهها همچنان از ویندوز ایکسپی استفاده میکنند، کاربران این بستر در معرض خطرات بیشتری قرار دارند؛ طبق گزارشات میزان آلودگی کاربران XP شش برابر بیشتر از کاربران ویندوز 8 است. این در حالی است که این اتفاق پیش از موعد مقرر رخ داده؛ قرار است آوریل سال آینده مایکروسافت پشتیبانی از این سامانهعامل را قطع کند اما همین حالا نیز کاربران این سامانه میزان آلودگی بیشتری را به خود اختصاص دادهاند.
طبق گزارش V3 از ۱۰۰۰ رایانهی پویش شده، ۹٫۱ سامانهی XP آلودهاند در حالی که این رقم در ویندوز 8 حدود ۱٫۶ است.
مایکروسافت در بیانیهی خود نوشت: «ویندوز ایکسپی تقریباً ۱۲ سال پیش عرضه شد و در آن زمان از لحاظ فناوری سرامد بود. در حالی که ما به موفقیت این سامانهعامل در برآوردن نیازهای بسیاری از افراد طی این دهه به خود میبالیم، اما از طرفی همواره نقطهای وجود دارد که نرمافزارها و سختافزارهای قدیمی دیگر نمیتوانند در برابر تهدیدات روز و مجرمان سایبریِ دائماً در حالِ پیشرفت بایستند.»
طبق گزارش Neowin حدود ٪۲۱ از رایانههای شخصی در سراسر جهان هنوز هم از ویندوز ایکسپی استفاده میکنند و تنها در آمریکا ٪۱۳ از سامانهها بر روی این بستر اجرا میگردند.
مایکروسافت افزود: «۸ آوریل ۲۰۱۴ پشتیبانی از ویندوز ایکسپی خاتمه مییابد. این بدان معنی است که کاربران این نسخه از ویندوز دیگر هیچ بهروزرسانی امنیتی دریافت نمیکنند. به این ترتیب پس از این تاریخ مهاجمین نسبت به متخصصان امنیتی در موضع برتری هستند.»
اما گوگل و موزیلا اعلام کردند که پشتیبانی از مرورگرهایشان را در این بستر بعد از آن تاریخ ادامه خواهند داد. با این وجود این سامانهعامل همچنان آسیبپذیر خواهد بود. البته پس از آوریل نیز شرکتهایی که هزینهی لازم را بپردازند میتوانند از امکانات پشتیبانی بهره ببرند و طبق گزارش شرکت انگیسی Camwood یک سوم سازمانها احتمالاً پس از آن تاریخ نیز از این سامانه استفاده خواهند نمود. برخی از کارشناسان امنیتی موجی از حملات را در آن تاریخ پیشبینی میکنند.
متوسط هزینهی یک کد مخرب برای ویندوز ایکسپی در بازار سیاه ۵۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ دلار است که تقریباً هزینهی کمی محسوب میشود اما در صورتی که مایکروسافت انتشار اصلاحیه را قطع کند این رقم برای کدهای مخرب آتی چندین برابر خواهد شد؛ چرا که پس از آن چنین کدهایی به مدت طولانیتری کارایی خواهند داشت.
با وجود اینکه مایکروسافت ۱۸ ماه برای مهاجرت از این بستر به شرکتها زمان داده، اما بسیاری از شرکتها مهاجرت از یک بستر به بستر دیگر را کار دشواری میدانند. به هر حال تمامی کارشناسان امنیتی بر این باروند که باید هر چه سریعتر از ویندوز ایکسپی مهاجرت نمود.