مهمترین تهدیدات سایبری امنیت و ثبات بینالملل از دیدگاه کارشناسان روس
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ پژوهشگران حوزه مسائل امنیت اطلاعات بینالملل مؤسسه تحقیقات ملی اقتصاد جهانی و روابط بینالملل ای. ام. پریماکووا آکادمی علوم روسیه ناتالیا روماشکینا و دمیتری استفانوویچ معتقدند مهمترین تهدیدات سایبری امنیت و ثبات بینالملل استفاده از تسلیحات فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای اهداف نظامی - سیاسی و انجام اقدامات خصمانه و متجاوزانه است.
به باور این کارشناسان، نفوذ سایبری مخرب به تأسیسات زیرساختهای مهم دولتی، مداخله در امور داخلی یک کشور مستقل، کاهش ثبات اجتماعی، نفاق و اختلافافکنی میان قومی و بینالمللی از طریق فناوریهای اطلاعات و ارتباطات نیز ازجمله این تهدیدات به شمار میروند. در حال حاضر قوانین و مقررات بینالمللی در این زمینه وجود ندارد. وضعیت تأمین سطح لازم و کافی ثبات استراتژیک نیز امروزه بحرانی ارزیابی میشود.
روماشکینا و استفانوویچ بر این عقیده هستند با توجه به عوامل بیثبات کننده موجود، فقدان مذاکرات در حوزه محدودیت و کاهش تسلیحات هستهای و همچنین توسعه پرشتاب فناوریهای اطلاعات و ارتباطات مخرب، مکانیسمهای فعلی مدیریت و کنترل بینالمللی در این زمینه کافی نیستند. بنابراین، ایجاد سازوکارهای بینالمللی جدید که روی ایجاد یک نظام حقوقی بینالملل برای کنترل فناوریهای اطلاعات و ارتباطات مخرب متمرکزشده باشد، یکی از مهمترین مسائل است.