about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

مهم‌ترین اخبار سایبری کشور در اسفند ماه 95

به گزارش واحد بین‌الملل سایبربان؛

مقدمه

در اسفند‌ماه سال گذشته، اتفاقات مهمی در زمینه امور سایبری کشور رخ‌داده است ازجمله فعالیت استارت‌آپ‌های و... که در ادامه، مهم‌ترین اخبار این ماه در زمینه دنیای سایبری و فناوری اطلاعات، موردبررسی قرارگرفته است.

 

  1. راه‌اندازی اولین مجتمع رباتیک در کشور

اسماعیل مهرابی، فارغ‌التحصیل رباتیک از دانشگاه امیرکبیر در خصوص پروژه طراحی و ساخت ربات خوش آمدگو و سرویس رسان که قرار است در یک مجتمع رباتیکی حضور یابند، اظهار داشت: نزدیک یک سال است این پروژه ملی و تکنولوژیک در زمینه رباتیک را آغاز کردیم.

وی افزود: قرار است در آینده‌ای نزدیک، اولین مجتمع رباتیکی ایران و یکی از بهترین مجتمع‌های هوشمند دنیا را راه‌اندازی کنیم که در آن تعدادی ربات شامل ربات‌ خوش آمدگو و سرویس رسان با تعامل با انسان به آن‌ها سرویس رسانی می‌کنند.

به گفته مهرابی، این ربات‌ها دارای حس شنوایی بوده و از قابلیت تعامل با انسان بهره می‌برند و می‌توانند به چند زبان زنده دنیا صحبت کنند.

این محقق با تأکید بر اینکه طراحی این ربات بومی بوده است، خاطرنشان کرد: قرار است طی چند ماه آینده و در سال جدید، اولین مجتمع رباتیکی ایران را راه‌اندازی کنیم.

 

  1. فاز 3 شبکه ملی اطلاعات در نیمه اول 96

محمود واعظی در جلسه هماهنگی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات، گفت: فاز سوم با رویکرد رونق کسب‌وکارهای الکترونیکی اجرا می‌شود که ان‌شاءالله در نیمه نخست سال 96 رونمایی می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر حفظ فضای رقابتی از سوی اپراتورهای تلفن همراه، اظهار کرد: اپراتورها فضای رقابتی سالمی برای تولیدکنندگان محتوا ایجاد کنند و به دنبال ایجاد انحصار در ارائه سرویس به تولیدکنندگان محتوا نباشند.

وی با اشاره به‌ضرورت برخورد شفاف اپراتورهای تلفن همراه افزود: رفتار اپراتورهای تلفن همراه با مردم باید کاملاً شفاف و صادقانه باشد و آنچه در تبلیغات خود اعلام می‌کنند، دقیقاً همان را به مردم ارائه و محاسبه کنند.

واعظی با اظهار رضایت از بهره‌برداری از فاز نخست و دوم شبکه ملی اطلاعات، تصریح کرد: خوشبختانه شبکه ملی اطلاعات روی ریل افتاده است و به‌درستی در حال ارائه خدمات است.

 

  1. حل مشکل مجوز فعالیت اسنپ و تپ سی

در جلسه ۲ معاون رئیس‌جمهور و ۲ وزیر با فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی مقرر شد، اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی متشکل از فعالان این حوزه به‌عنوان مرجع مجوز دهی و نظارت دولت بر فعالیت آن‌ها تشکیل شود.

جلسه هم‌اندیشی دولت با کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات با حضور معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، معاون علمی و فناوری جمهوری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و معاون وزیر صنعت به‌عنوان نماینده این وزارتخانه امشب در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

در این جلسه وزیر ارتباطات با اعلام عدم حضور وزیر دادگستری در جلسه به دلیل فشردگی برنامه کاری گفت: آقای پورمحمدی تأکید داشتند که اگر جلسه در روز دیگری برگزار شود مصر به حضور در این جلسه هستند اما موافقت خود را با برگزاری این جلسه اعلام کردند.

در این جلسه نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهم موضوعات مطرح‌شده از سوی فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی گفت: پس از ساعت‌ها بحث و بررسی مشخص شد که فعالان این عرصه در چالش‌هایی اتفاق‌نظر دارند که مشکل تشخیص مالیاتی و ممیزی، مشکل بیمه و قرارداد، چند متولی گری مراجع صدور مجوز، حریم حقوقی در فضای مجازی، برخورد قضایی، عدم وجود صندوق‌های خطرپذیر، عدم وجود کمک‌های غیر نقدی، مشکل سربازی، لزوم تفسیر قانون اصناف و رایگان نبودن پهنای باند ارسال از مهم‌ترین چالش‌های آن‌ها است.

محمود واعظی در این جلسه بابیان اینکه در حاشیه دولت همواره درباره کسب‌وکارهای اینترنتی مشورت می‌کنیم، گفت: دولت حامی این کسب‌وکارها است اما ملاحظه این است که باید این کار آرام و بدون خون‌ریزی انجام شود؛ زیرا آن‌هایی که به کسب‌وکارهای سنتی مشغول‌اند حق ادامه فعالیت دارند و باید دوره‌ای را برای گذر به مدرنیته پیش‌بینی ‌‌کنیم.

 

  1. ممنوع شدن پرواز کوادکوپترها و هلی‌شات‌ها در تهران

سردار سید علیرضا ربیعی جانشین معاونت عملیات قرارگاه ثارالله تهران گفت: با اشاره به اقدامات قرارگاه ثارالله تهران در خصوص ساماندهی استفاده از کوادکوپترها و پهپادهای خصوصی گفت: با توجه به اینکه تأمین امنیت تهران به عهده قرارگاه ثارالله است، فضای امنیتی تهران را هم به عهده قرارگاه ثارالله گذاشته‌اند، بر این اساس صدور هرگونه مجوزی برای پرواز این‌گونه پرنده‌ها، مسئولیت و صدور مجوز به عهده این قرارگاه است.

وی افزود: تعدادی از این پرنده‌ها که اتحادیه‌های مختلف وارد کرده‌اند و به اشخاص مختلف فروخته‌شده بود، به پرواز درآمده و بعضی که بدون اخذ مجوز به پرواز درآمده بود برخورد شده و در مواردی این وسیله‌ها را مصادره کرده‌ایم و یا حداقل از پرواز مجدد آن‌ها جلوگیری به عمل‌آورده‌ایم.

جانشین معاونت عملیات قرارگاه ثارالله تهران تصریح کرد: بر اساس دستورالعملی که اخیراً مبنی بر جلوگیری از پرواز بدون مجوز کوادکوپترها و پهپادهای خصوصی صادرشده، ما جلوی پرواز این پرنده‌ها را که مشکلات امنیتی و بعضاً مشکلات اجتماعی و روانی در جامعه را به وجود آورده‌ بودند، گرفتیم.

سردار ربیعی بابیان اینکه اکثر این کوادکوپترها دارای دوربین هستند، خاطرنشان کرد: نمونه‌هایی را داشته‌ایم که برخی از این پرنده‌ها با پرواز بر فراز منازل مردم،‌ با دوربین‌هایشان منازل مردم را مورد نظارت قرار داده و موجبات ناراحتی و شکایات مردم را پدید آورده‌اند. این کوادکوپترها به دوربین مجهز هستند و  می‌توانند با پرواز روی مراکز حساس و حیاتی و مهم، فیلم‌برداری کنند و مورد سوءاستفاده دشمن قرار بگیرد.

 

  1. برگزاری مسابقه کد نویسی مبهم

هدف از برگزاری مسابقه کد نویسی مبهم، تخمین مهارت شرکت‌کنندگان در نوشتن کدهای ناخوانا یا در اصطلاح برنامه‌نویسان همان کد کثیف (Dirty Code) است. یک برنامه را هنگامی ناخوانا می‌نامیم که اگر کد برنامه را در اختیار برنامه‌نویس دیگر قرار دهیم و وی معنای تک‌تک دستورات برنامه را بداند، شیوه کنار هم چیده شدن دستورات و پرش‌های تودرتوی میان آن‌ها به حدی پیچیده و گیج‌کننده است که برنامه‌نویس بدون اجرای این برنامه، نتواند سردر آورد که خروجی برنامه چیست؟

هر تیم برای شرکت در مسابقه باید به ناخواناترین شکل ممکن، برنامه‌ای به زبان c++ بنویسد که با هر بار اجراشدن، رشته‌ای معین به طول حداقل یک و حداکثر سه کاراکتر را روی صفحه‌نمایش چاپ کند. این رشته باید همواره ثابت باشد، نه آنکه در هر بار اجرا رشته‌ای متفاوت چاپ کند و یا اینکه با انتقال به کامپیوتری دیگر، خروجی متفاوتی بدهد.

این مسابقات به‌صورت تیمی و گروهی برگزار شد و در پایان مرحله نخست مسابقه، تیم‌های دارای بیشترین امتیاز از هر گروه به مرحله نهایی راه‌یافته. در مرحله نهایی، مسابقه بین تیم‌های برگزیده گروه‌ها آغاز می‌شود. در این مرحله هم مانند مرحله نخست به هر تیم، کد برنامه‌های تیم‌های دیگر داده می‌شود تا در پایان این مرحله، تیم برنده مسابقه تعیین شود.

 

  1. حمایت از پیام‌رسان‌های ایرانی

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از پیام‌رسان‌های داخلی بخش خصوصی که توانسته‌اند با ایجاد سامانه و بستر مناسب در جذب مخاطبان و کاربران ایرانی موفق عمل کنند حمایت ویژه می‌کند.

پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک معاونت علمی در نظر دارد به‌منظور توسعه و ارتقا صنعت بومی در بخش سامانه‌های پیام‌رسان داخلی و گسترش کاربری آن‌ها از این دسته از پیام‌رسان‌های داخلی بخش خصوصی حمایت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت و نقش روزافزون سامانه‌های پیام‌رسان در برقراری و تسهیل ارتباطات بین افراد جامعه و نظر به نقش نوینی که این سامانه‌ها در ایجاد شبکه‌های اجتماعی مؤثر در سطح جامعه ایفا می‌کنند و همچنین با عنایت به فعالیت‌های ارزنده و قابل‌توجهی که تابه‌حال تعدادی از شرکت‌ها و مجموعه‌های داخلی در ایجاد پیام‌رسان  بومی داشته‌اند این حمایت‌های بلاعوض در نظر گرفته‌شده است.

کرمی نحوه این حمایت‌ها را در سه بخش عنوان کرد و گفت: به آن دسته از پیام‌رسان‌های داخلی که تعداد کاربران فعال آنان به یک‌میلیون نفر برسد یک میلیارد تومان کمک بلاعوض تعلق خواهد گرفت.

 

  1. هزینه‌های زیاد ارائه خدمات توزیع محتوا در کشور

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ یک ارائه‌دهنده خدمات توزیع محتوا (CDN) با مقایسه هزینه‌های شکل‌گیری CDN در ایران و کشورهای دیگر گفت: در ایران هزینه‌ نیروی انسانی پایین‌تر است اما ۱۰۰ برابر دنیا هزینه پهنای باند و ۱۰ برابر هزینه دیتاسنتر پرداخت می‌شود بنابراین هزینه‌ها در ایران بیشتر از متوسط دنیا است.

در راستای راه‌اندازی شبکه‌ ملی اطلاعات در کشور شکل‌گیری مراکز شبکه توزیع محتوا (CDN) دولتی و خصوصی به‌عنوان یکی از اجزای این شبکه آغاز شد.

در این راستا اولین شبکه توزیع محتوا و سامانه امنیت ابری ایرانی به کمک نخبگان جوان و نفرات برتر المپیادهای ملی و جهانی در یک شرکت دانش‌بنیان، همگام با پیشتازان شبکه‌های توزیع محتوای جهانی طراحی و با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات رونمایی شد.

شبکه‌های توزیع محتوا تلاش می‌کنند محتوا را از نزدیک‌ترین نقطه جغرافیایی به دست کاربر برسانند تا هزینه دسترسی کاهش و سرعت افزایش یابد.

پویا پیرحسینلو یک ارائه‌دهنده مرکز توزیع محتوا، از نسل جدید راهکارهای این استارت‌آپ شامل پخش زنده ویدئو خبر داد و گفت: با زیرساخت ارائه‌شده امکان ارائه هر سرویس در حوزه ویدیویی شامل VOD و پخش زنده فراهم‌شده است.

وی همچنین فعال‌سازی درگاه‌‌های پرداخت بین‌المللی در آینده نزدیک را برنامه آتی این استارت‌آپ عنوان کرد.

 

  1. افتتاح «سازمان پهپادی»

فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: ما در نیروی زمینی سپاه یک سازمان پهپادی تشکیل داده‌ایم که در مناطق عملیاتی پایگاه دارد.

سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، درباره تشکیل یگان پهپادی در نزسا گفت: ما در نیروی زمینی سپاه یک مرکز و سازمان پهپادی تشکیل داده‌ایم که در مناطق عملیاتی پایگاه دارد و عملیاتی است.

وی افزود: مأموریت‌های نیروی زمینی را هم، پهپادی نیروی زمینی انجام می‌دهد.

 

  1. اتهام جدید شبکه العربیه به ایران

اتهام‌پراکنی‌های کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس، علیه جمهوری اسلامی ایران، همچنان ادامه دارد و در چند وقت گذشته نیز به‌شدت افزایش‌یافته است. بعد از انتشار خبر حمله مجدد بدافزار شمعون 2 به تأسیساتی در عربستان سعودی، سریعاً اتهام این حمله متوجه جمهوری اسلامی ایران گردید. در این میان، رسانه‌های سعودی، نقش مؤثری داشتند و تلاش کردند تا مانع از خاموش شدن شعله‌های اتهام علیه کشورمان شوند. شبکه خبری العربیه نیز که در انتشار مواضع ضد ایرانی سابقه‌ای طولانی دارد، در جدیدترین یادداشت خود، به نقل از برخی مقامات کشورهای عرب‌زبان حوزه خلیج‌فارس، اتهامات تکراری را علیه ایران، مطرح کرده است.

در بخشی از خبر العربیه، به صحبت‌های یکی از مقامات ارشد سایبری عربستان اشاره‌شده است. صالح المطیری (Saleh Almotairi)، مدیرکل مرکز امنیت سایبر ملی عربستان، دراین‌باره، ضمن طرح مجدد اتهام علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: «تمام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (خلیج‌فارس)، در معرض تهدیدات سایبری ایران قرار دارند و باید برای آن، چاره‌اندیشی کنند. رشد قابل‌توجهی در حملات سایبری به این کشورها رخ داده است و تمامی بخش‌های مالی و بدنه دولتی، جزو اهداف حملات سایبری ایران محسوب می‌شوند.» المطیری در ادامه مدعی شد که در صورت متحد بودن در برابر این حملات، کشورهای عضو این پیمان، قادر هستند تا از تمامی زیرساخت‌های خود، به‌راحتی محافظت کنند.

 

  1. ایجاد شبکه اجتماعی از سوی مدارس

دبیر شورای عالی فضای مجازی از تشکیل کمیته مشترک بین مرکز ملی فضای مجازی و وزارت آموزش‌وپرورش برای پاک‌سازی فضای مجازی برای دانش‌آموزان و جلوگیری از اتلاف وقت آن‌ها در فضای مجازی خبر داد.

ابوالحسن فیروزآبادی از تدوین طرح پاک‌سازی فضای مجازی برای دانش‌آموزان و استفاده بهینه دانش‌آموزان از فضای مجازی خبر داد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: کمیته مشترکی بین مرکز ملی فضای مجازی و وزارت آموزش‌وپرورش تشکیل‌شده که در 6 محور اقدامات را برای مخاطبان مربیان، دانش‌آموزان و نظام آموزشی پیگیری می‌کند.

وی با اشاره به‌ضرورت بهینه‌سازی حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی، گفت: در آینده دوره‌های آموزشی مستقل از نظام آموزشی در فضای مجازی ایجاد خواهند شد که از هم‌اکنون باید این موضوع در نظام آموزشی کلاسیک کشور دیده و چاره‌اندیشی شود. همچنین فعالیت دانش آموزان در فضای مجازی افزایش‌یافته و ساعات قابل‌توجهی از اوقات فراغت دانش آموزان کشور در شبکه‌های اجتماعی و بازی صرف می‌شود.
وی بابیان اینکه در طرح پاک‌سازی فضای مجازی برای دانش‌آموزان و استفاده بهینه دانش‌آموزان از فضای مجازی، آموزش‌وپرورش نقش تنظیم مقرراتی ایفا خواهد کرد، گفت: نرم‌افزارهایی برای والدین طراحی خواهد شد که این نرم‌افزارها دسترسی دانش‌آموزان به لیست سفیدی را مقدور می‌کند و از این طریق در کنار استفاده دانش‌آموزان از فضای مجازی، وقتشان دربازی‌ها و سایت‌های نامربوط  هدر نمی‌رود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: همچنین مدارس شبکه اجتماعی بومی تشکیل خواهند داد که بخشی از نظام آموزشی به سمت شبکه اجتماعی سوق پیدا کند.

وی ادامه داد: همچنین از دانش آموزان علاقه‌مند به تولید محتوا و اطلاعات نیز استفاده خواهد شد.

 

 مدیریت امنیت اطلاعات با سند افتا

نظام مدیریت امنیت اطلاعات در زمینه‌ امن‌سازی فضای تولید و تبادل اطلاعات توسط سازمان فناوری اطلاعات و مرکز ماهر صورت گرفته و شامل فعالیت‌هایی مانند استانداردهای تخصصی امنیت، مدیریت، اعتباربخشی، صدور پروانه و نظارت بر عملکرد شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات در سطح کشور، رسیدگی و پاسخگویی مناسب به رخدادهای سایبری و فعالیت‌های بین‌المللی در حوزه امنیت می‌شود.

«سند راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات» که به‌اختصار «سند افتا» نامیده می‌شود، سندی راهبردی ملی است که وظایفی را برای وزارتخانه‌ها و نهادهای حاکمیتی کشور در زمینه‌ی امن سازی «فضای تولید و تبادل اطلاعات»، مقرر کرده است.

یکی از نظام‌های اصلی مورداشاره در سند افتا، نظام مدیریت امنیت اطلاعات است که در این راستا سازمان فناوری اطلاعات ایران فعالیت‌هایی از قبیل تدوین استانداردهای افتا، خصوصاً استانداردهای تخصصی امنیت، مدیریت، اعتباربخشی، صدور پروانه و نظارت بر عملکرد شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات افتا در سطح کشور و تعامل با مجامع بین‌المللی تخصصی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات را انجام می‌دهد.

 

 تبلیغات مجازی انتخاباتی فقط با شبکه‌های اجتماعی بومی

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور گفت: نامزدهای انتخابات آتی در صورت تمایل به تبلیغ در فضای مجازی، در بازه زمانی قانونی که از طرف وزارت کشور اعلام می‌شود، تبلیغات خود را فقط از طریق شبکه‌های اجتماعی بومی و کانال‌هایی که ثبت‌شده‌اند و ازنظر ما قانونی هستند انجام دهند.

دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی درباره آمار ثبت‌نام کانال‌های فعال در فضای مجازی دارای بیش از 5 هزار عضو در سامانه وزارت ارشاد گفت: از حدود 11 تا 12 هزار کانال فضای مجازی که وجود دارد تاکنون بیش از پنج هزار و 500 کانال برای ثبت‌نام اقدام کرده‌اند و مراجعات همچنان ادامه دارد.

وی دلیل اصلی مراجعه نکردن بسیاری از گردانندگان کانال‌ها برای ثبت‌نام را بی‌اطلاعی آن‌ها ذکر کرد و گفت: به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی ما به‌قدر کفایت نبوده است زیرا بسیاری مراکز رسمی که برای ثبت اطلاعات کانال‌های خود در سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نکرده بودند وقتی با آن‌ها تماس گرفتیم اظهار بی‌اطلاعی کردند و بخش قابل‌توجهی از کسانی که مراجعه نکردند اطلاع نداشتند.

وی شفاف‌سازی فضای مجازی را از رویکردهای جدی شورای عالی فضای مجازی برشمرد و گفت: در شبکه‌های اجتماعی بخصوص کانال‌ها، با نوعی عدم مسئولیت‌پذیری روبه‌رو هستیم که موجب ابهام در فضا می‌شود، مثلاً اخباری تولید و منتشر می‌شود که برخی آز آن‌ها اثرات و عواقب اجتماعی و فرهنگی عمیق دارد ولی ما نمی‌توانیم مسئول آن را در کشور تشخیص بدهیم که به دنبال عملی کردن این کار هستیم.

 

نتیجه‌گیری

یکی از مسائل مهم پیشروی کشورمان بحث انتخابات است، تبلیغات انتخاباتی کاندیدها در فضای مجازی مسئله مهمی است که  از دید مسئولان دور نمانده است و اعلام‌شده که تبلیغات مجازی انتخاباتی فقط با شبکه‌های اجتماعی بومی یا کانال‌های ثبت‌شده، باید صورت گیرد.

همچنین موضوع استارت‌آپ‌ها بسیار حائز اهمیت است و نیازمند طراحی سازوکار مناسبی است، تا برخی استارت‌آپ‌ها که برای راحتی مردم طراحی و راه‌اندازی شده‌اند موجب زحمت برای مشاغل سنتی کشور نشوند.

 

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.