ممنوعیت واردات تجهیزات سختافزاری و زیرساختی لغو شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ واردات تجهیزات مورداستفاده در صنعت رایانه در کشور ما طی چند هفته گذشته بهشدت کاهش پیداکرده که عمده دلیل آن بیماری کرونا و شیوع آن در همه کشورها و دشواری مضاعفی است که بر واردات تجهیزات از کشورهای مختلف و همچنین صادرات آنها ایجادشده است.
اما همانطور که در ابتدای این مطلب به آن اشاره کردیم چند روز پیش خبری عجیب از سوی سازمان نصر باعث شد تا همه فعالان صنعت رایانه کشور در شکی بیسابقه فرو بروند. خبر ساده بود و کوتاه، «ممنوعیت واردات پردازنده و سرور به بهانه «تولید داخل»!
در ادامه بسیاری از نشریات داخلی ازجمله شهر سختافزار به این خبر واکنش نشان دادند و همگی بر یک اصل اتفاقنظر داشتند که این تصمیم بدون شک پشتوانه محکمی ندارد چراکه ما در کشور در هیچکدام از محصولاتی که وارداتشان منع شده بود خودکفا نیستیم و حتی بر اکثر قریب بهاتفاق آنها، حتی تجهیزات و دانش فنی برای تولید سطح پایین و چند نسل قبل تجهیزات نیز وجود ندارد. با این اوصاف چطور میشود تولید داخلی که وجود ندارد باعث منع واردات یک محصول استراتژیک شود؟!
همچنین رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای با ارسال نامهای به مدیرکل صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت خواسته بود تا این موضوع مورد بازبینی قرار بگیرد. گزارش اخیر پیوست نشان میدهد که گویا تصمیمات جدیدی در این زمینه اتخاذشده است. علی آذر کار، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای در این خصوص اعلام کرده که با پیگیریهای سازمان نصر و همراهی وزارت صمت این ممنوعیت لغو شده است.
آذر کار دبیر سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در این زمینه میگوید:
در شرایط کنونی کشور به دلیل شیوع کرونا و افزایش دورکاری در سازمانها و شرکتها تهیه زیرساختهای ارتباطی بیشتر از گذشته پررنگ شده است و به همین خاطر این ممنوعیت میتوانست ضربات جبرانناپذیری به توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور بزند.
او با اشاره به اینکه این تصمیم وزارت صمت به دلیل وجود نمونههای داخلی این تجهیزات گرفتهشده بود توضیح داد:
اعلامشده بود که به خاطر حمایت از تولیدات داخلی روی واردات برخی تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات ممنوعیت گذاشتهشده است و این در حالی است که با توجه به شرایط تحریمی امکان تولیدات برخی از این تجهیزات در کشور وجود ندارد. حالا با پیگیری سازمان و مشخص شدن شرایط وزارت صمت نیز با همکاری لازم این ممنوعیت را برداشته است.
همزمان با در نظر گرفتن ممنوعیت واردات برخی تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات، بسیاری از واردکنندگان این بازار اعلام کرده بودند که این ممنوعیت به بهانه اینکه نسخههای تولید داخل دارند، آنهم در شرایطی که به خاطر شیوع کرونا و دورکاری سازمانها و شرکتها نیازمند توسعه زیرساختهای ارتباطی خود هستند میتواند ضربه قابل توجهای به بخشهای مختلف کشور بزند.
همچنین این گروه چنین محدودیتی را باعث افزایش قاچاق این کالاها میدانستند که در سالهای اخیر به دلیل تحریمهای بینالمللی و نوسانات نرخ ارز با سختیهای فروان وارد کشور میشده است.