مقامات دولت اوباما: ایران، تروریستها و کره شمالی؛ هولناک ترین تهدیدات سایبری
به نظر میرسد دولتمردان آمریکایی فضای سایبر را بستر مناسبی برای ادامه موج جدید ایران هراسی یافته اند. یک وبسایت آمریکایی نوشت: زمانی که صحبت از عملیات سایبری میشود، ممکن است روسیه و چین را پیشرفته ترین کشورها (بعد از آمریکا) بدانیم، اما گروهی از مقامات دولت اوباما گفتند بیشتر از همه نگران تهدیدات امنیت سایبری از جای دیگری هستند. کشورها و گروههایی که "قابل جلوگیری" نیستند.
هفته گذشته در محل اجتماعات واشنگتن پست، سه نفر از مقامات دولت اوباما در پاسخ به این سوال که: "از چه تهدیدات سایبری خواب به چشمانتان نمیآید؟" ایران، کره شمالی و تروریستها را در یک قرار داده و گفتند: "گروههای تروریستی، یا ایران و کره شمالی، و یا همه آنان با هم". جان کارلین (John Carlin)، معاون دادستان کل آمریکا در امور امنیت ملی توضیح داد: "کشورهایی که اگر توانمندی داشته باشند از آن استفاده میکنند". اریک رزنباک (Eric Rosenbach)، معاون وزیر دفاع در امور امنیت داخلی و امنیت جهانی و کریستفر پینتر (Christopher Painter)، هماهنگ کننده امور سایبری وزارت امور خارجه، در این نظر با کارلین موافق بودند.
اکثر متخصصان غربی معتقدند روسیه و چین، عمدتاً از توانمندی خود برای سرقت از آمریکا استفاده کرده اند. اما ممکن است انواع بدتری از حملات سایبری اتفاق بیفتد، مثل حملات به شبکه تولید و توزیع برق.
کریستفر پینتر گفت: "گروههای نامطلوب و سرکش مجرمان سایبری یا کشورهای سرکش، فراهم کردن یک چهارجوب همکاری کارآمدتر را ضروری میکنند. باید از وجود قوانین و مقررات لازم در کشورها اطمینان حاصل کنیم".
به گفته اریک رزنباک، حدود شصت کشور در تلاش هستند تا یک فرماندهی سایبری مثل فرماندهی سایبری آمریکا ایجاد کنند و ایالات متحده اقداماتی در جهت کمک به برخی از آنها انجام میدهد. اما این مقامات آمریکایی گفتند نکته مهم اینجاست که باید از دادن توانمندی تهاجمی یا توانایی نظارت بر شهروندان، به آن کشورها خودداری کنیم.