مقابله جمعی مایکروسافت، گوگل، دل و سیسکو با جاسوسافزار اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ غولهای فناوری از جمله مایکروسافت و گوگل به نبرد حقوقی فیسبوک علیه «NSO»، شرکت هک اسرائیلی پیوستند و در دادگاه فدرال یک دادخواست حقوقی ارائه دادند که در مورد قدرتمند و خطرناک بودن ابزارهای شرکت اسرائیلی هشدار میداد.
خلاصهای که در دادگاه تجدیدنظر حوزه نهم ایالات متحده تشکیل شد، جبهه جدیدی را در دادخواست فیسبوک علیه NSO باز میکند، پروندهای که سال گذشته پس از مشخص شدن اینکه شرکت جاسوسی سایبری از یک باگ در واتسآپ، پیامرسان فوری متعلق به فیسبوک برای جاسوسی بیش از 1400 نفر در سراسر جهان سوءاستفاده کرده، تشکیل شد.
NSO مدعی است از آنجا که ابزارهای ورود دیجیتال را به پلیس و آژانسهای جاسوسی میفروشد، باید از مزیت مصونیت حاکمیت، یک دکترین حقوقی که به طور کلی از دولتهای خارجی در برابر پروندههای قضایی محافظت میکند، بهرهمند شود. شرکت اسرائیلی این بحث را در ناحیه شمالی کالیفرنیا در ماه ژوئیه امسال از دست داد و از آن زمان برای لغو این حکم به دادگاه استیناف حوزه نهم ایالات متحده متوسل شد.
مایکروسافت، گوگل متعلق به آلفابت، سیسکو، «VMWare» متعلق به شرکت فناوریهای دِل و انجمن اینترنتی مستقر در واشنگتن به جنگ فیسبوک پیوستند و گفتند که اعطای مصونیت عمومی به NSO منجر به گسترش فنآوری هک و قدرت و خطر بیشتر دولتهای خارجی با ابزار نظارت سایبری خواهد شد. این به نوبه خود به معنای فرصتهای بیشتری برای استفاده از این ابزارها در دستان افراد اشتباهی و استفاده نادرست از آنها است.
قبلاً در وبگاه تخصصی «CTech» پست وبلاگی از سخنان براد اسمیت (Brad Smith)، رئیس مایکروسافت درمورد مقصر دانستن گروه اسرائیلی NSO به عنوان یکی از دلایل قربانی شدن دولت ایالات متحده در حملات سایبری اخیر منتشر شده بود.
شرکت اسرائیلی ادعا میکند که محصولاتش برای مبارزه با جرم استفاده میشوند. اما مدافعان حقوق بشر و فنآوران مکانهایی مانند «Citizen Lab» مستقر در تورنتو و سازمان عفو بینالملل مستقر در لندن مواردی را ثبت کردهاند که در آنها از فناوری NSO برای هدف قرار دادن خبرنگاران، وکلا و حتی مواردی برای مالیات سودا استفاده شده است.
Citizen Lab نیز گزارشی در مورد کاربرد فناوری هک تلفنی NSO برای هدف قرار دادن 3 جین تلفن متعلق به روزنامهنگاران، تهیه کنندگان، مجریان و مدیران الجزیره، پخش مستقر در قطر و همچنین یک دستگاه متعلق به یک خبرنگار «Al Araby TV» واقع در لندن منتشر کرد.
همچنین جاسوسافزار NSO با قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار واشنگتن پست، که در سال 2018 در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول کشته و تکه تکه شد، مرتبط بود. عمر عبدالعزیز (Omar Abdulaziz )، دوست خاشقچی و بلاگر ویدئویی مخالف مدعی است که دولت عربستان پیامهای واتسآپ آنها را که منجر به مرگ خاشقچی شده، جاسوسی کرده است.
NSO با وجود تکذیب هک شدن خاشقجی، اما تاکنون از اظهارنظر در مورد استفاده از فناوری شرکت برای جاسوسی از دیگران در حلقه وی خودداری کرده است.