مقابله با لابی گری های شرکت های فناوری توسط الیزابت وارن
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در طول چند سال گذشته، تعدادی از بزرگترین شرکتهای فناوری آمریکایی توسط قانونگذاران این کشور متهم به موضوعات مختلف شدهاند. برای مثال فرقی نمیکند این مسئله نقض قانون ضد انحصار باشد یا یک نقض داده تاریخی. گوگل و فیسبوک مجبور شدند، به منظور جلوگیری از وضع قوانین جدید و ساکت کردن اعضای کنگره، بازوی لابیگری خود را گسترش دهند.
الیزابت وارن (Elizabeth Warren)، کاندیدای ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا، به تازگی طرح جدید خود را معرفی کرد. هدف وارن از این کار وی ایجاد حساسیت کمتر قانونگذاران نسبت به این لابیها و اطلاعات نادرستی است که در مورد موضوعات حساس منتشر میشوند. وی قصد دارد ارتشی از نِردهای فناوری تحت نظارت دولت به وجود آورد تا با لابیگریهای شرکتهای بزرگ مقابله کنند. این گروه در دفتر ارزیابی مجدد فناوری (OTA) مستقر خواهند شد.
در طول چندین سال گذشته دفاتری مانند « دیوان محاسبات» (GAO) و «خدمات تحقیقاتی کنگره» (Congressional Research Service) ایجاد شدهاند که منابع بهتری را برای قانونگذاران و تصمیمگیرندگان سیاسی فراهم میکنند. این دفاتر به صورت مستقل گزارشهایی را در رابطه با هزینههای دولت ارائه میدهند و به عنوان یک بخش بیطرف نسبت به قانونگذاران عمل میکنند؛ اما با گذشت زمان تعدادی از آنها مانند دفتر ارزیابی مجدد فناوری نتوانستند همگام با دیگر بخشها پیشرفت کنند.
دفتر ارزیابی مجدد فناوری در دهه 1970 تأسیس شد تا در درک و تصویب موضوعات پیچیده علمی و فناوری، به کنگره کمک کند؛ اما در دهه 90، نیوت گینگریچ (Newt Gingrich)، رییس سابق مجلس آمریکا، موفق شد آن را تعطیل کند. وارن قصد دارد این دفتر را مجدداً راهاندازی کند.
سیاستمدار یاد شده شرح داد شروع مجدد فعالیت دفتر مذکور به قانونگذاران کمک میکند به چالشهای سیاسی مربوط به بزرگترین شرکتهای فناوری مانند گوگل و فیسبوک ورود پیدا کنند. در دولت وی این دفتر احتمالاً درخواستهایی کوتاه مدتی از سوی اعضای کارشناس پیش از برگزاری جلسات ارائه خواهد شد که پیرامون موضوعات مختلفی مانند فناوری و تغییرات اقلیمی هستند.
وی به طور خاص به سناتورها روی بلانت (Roy Blunt) و آرین هاچ (Orrin Hatch) اشاره کرد. این که چگونه در سال 2018 با مارک زاکربرگ رفتار کرده و از وی سؤال پرسیدند. بلانت نسبت به وجود آدرس فیسبوک خود روی کارتهای تجاریش و هاچ در رابطه با مدل تجاری شرکت سؤال کردند. نتیجه این پرسش این پاسخ زاکربرگ بود: «سناتور، ما تبلیغات داریم.»
الیزابت وارن اظهار کرد:
حتی سناتورهایی که نسبت به شبکههای اجتماعی آگاهی و تجربه داشتند سعی کردن سؤالاتی با مفاهیم پیچیده مانند رمزنگاری پایان به پایان، ردیابی موقعیت مکانی و چشمانداز رقابتی دره سیلیکون، بپرسند. وقتی کنگره تصمیم میگیرد شرکتهای بزرگ باید تخریب شوند، نمایندگان ما نباید برای درک تأثیر عمیق ادغام فناوری، به تیم سیاستگذاری گوگل اعتماد کنند.
کنگره تنها بخشی از بدنه دولت نیست که در زمینه تغییرات فناوری با مشکلات بسیار مواجه است. کمیسیون تجارت فدرال (FTC)، در رسوایی کمبریج آنالیتیکا، تنها توسط 5 میلیارد دلار از فیسبوک جریمه دریافت کند. در حالی که نسبت به کل سود این شرکت مبلغی بسیار کم به حساب میآید. این کمیسیون پس از آن تصمیم گرفت به منظور مقابله با چنین شرایطی یک گروه کاری فناوری ایجاد کند. دفتر ارزیابی مجدد فناوری میتواند نقشی مشابه را برای کنگره ایفا کند.
تنها الیزابت وارن خواهان بازگشایی دفتر ارزیابی مجدد فناوری نیست. درطول چند ماه گذشته تعدادی از اعضای کنگره نیز تلاش کردند تا چنین کاری صورت گیرد.