مقابله با سلاح های مافوق صوت
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «thedrive»؛ سازمان دارپا، به علت روند رو به رشد تهدیدات سلاح های مافوق صوت»، قصد دارد در قالب پروژه ای به نام «گلاید بریکر» (Glide Breaker)، راهکارهایی دفاعی را برای محافظت از سامانهها در برابر این تهدیدات ایجاد کند. این طرح به اجزا نرم افزاری (Component technology) گوناگونی از یک یا چند سامانه ی دفاعی احتیاج دارد؛ اما به منظور مقابله با سلاح های بسیار سریع موجود در آسمان، تمرکز اصلی روی سامانه های رهگیری (hard-kill interceptor) است.
دارپا در زمان برگزاری سمپوزیومی به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس این سازمان، بخشی از طرح مفهومی گلاید بریکر را به نمایش گذاشت. دفتر فناوری تاکتیکی این سازمان (TTO) نیز در ماه جولای 2018 نسبت به پروژه ی مذکور توضیحاتی ارائه داده بود.
سازمان دارپا در آن زمان توضیح داده بود: برنامه ی گلاید بریکر این است که توانایی دفاعی آمریکا را در برابر سلاح های سوپرسونیک و همه ی انواع تهدیدات کلاس هایپرسونیک، افزایش دهد.
تا کنون اطلاعات بسیار کمی از پروژه ی مذکور منتشر شده است. بر همین است سازمان دارپا به طور خاص در بودجه ی درخواستی سال مالی 2019 خود، هیچ اشاره ای به گلاید بریکر یا هر گونه تحقیقاتی در زمینه ی سامانه های دفاعی هایپرسونیک نکرد. همچنین هنوز مشخص نیست که آیا این پروژه به طرح داخلی سازمان دفاعی موشکی (MDA) آمریکا مرتبط است یا خیر. این در حالی است که سازمان دفاع موشکی بودجه ای 700 میلیون دلاری را به تحقیق و توسعه ی سامانه های دفاع موشکی تا سال 2023 اختصاص داده است.
طرح مفهومی به نمایش در آمده توسط دارپا یک رهگیر جنبشی سخت (hard-kill, kinetic interceptors) را برای نابودی تجهیزات هایپرسونیک نشان می دهد. این طرح احتمالا به سامانه ی دفاعی چند لایه ای اشاره می کند که توانایی مقابله با سلاح های هایپرسونیک را مانند « boost glide-type» و «air-breathing weapons» دارد.
البته عملیاتی بودن پروژه ی بالا به طور کامل و روشن مشخص نیست؛ زیرا هم اکنون نیز سلاح های هایپرسونیکی که در سطح یا بالای جو حرکت می کنند وجود داشته و حداقل 5 برابر سرعت صوت حرکت می کنند. هدف گیری چنین جنگ افزارهایی مانند این می ماند که شخصی بخواهد یک گلوله را با گلوله ای دیگر هدف قرار دهد.