مقابله با جرایم سایبری نیازمند همکاری جهانی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست وزیر هند، در حالیکه به دنبال همکاری جهانی برای مقابله با جرایم سایبری است، گفت که سازمانهای تروریستی از فناوری برای رادیکالیزه کردن و سرمایهگذاری در راههای دیجیتالی نوظهور مانند دارک وب، متاورس و پلتفرمهای ارزهای دیجیتال استفاده میکنند.
او در مصاحبه اختصاصی با «PTI» اظهار داشت :
«بانک جهانی تخمین زد که حملات سایبری میتواند در طول سالهای 2019 تا 2023 حدود 5.2 تریلیون دلار خسارت به جهان وارد کند، اما تأثیر آنها فراتر از جنبههای مالی فقط به فعالیتهایی میرود که عمیقاً نگرانکننده هستند. این موارد میتواند پیامدهای اجتماعی و ژئوپلیتیکی داشته باشد. تروریسم سایبری، رادیکالسازی آنلاین و استفاده از پلتفرمهای شبکهای برای انتقال وجوه از پولشویی به مواد مخدر و تروریسم تنها نمونه کوچکی است.»
مودی توضیح داد که فضای سایبری بعد کاملاً جدیدی را در نبرد با فعالیتهای مالی غیرقانونی و تروریسم معرفی کرده است.
وی افزود که سازمانهای تروریستی از جرایم سایبری برای رادیکالسازی استفاده، پولهای پولشویی و مواد مخدر را به تأمین مالی تروریسم منتقل و در راههای دیجیتالی نوظهور مانند شبکه تاریک، متاورس و پلتفرمهای ارزهای دیجیتال برای تحقق اهداف پلید خود سرمایهگذاری میکنند.
نخست وزیر هند با تأکید بر لزوم جدی گرفتن تهدیدات سایبری، ادعا کرد که یکی از جنبههای تأثیر نامطلوب جرایم سایبری، خسارات مالی است که ایجاد میکنند؛ علاوه بر این، حملات سایبری میتواند پیامدهایی برای بافت اجتماعی کشورها داشته باشد.
مودی گفت :
«انتشار دیپ فیک میتواند باعث هرج و مرج و از دست دادن اعتبار برای منابع خبری شود. میتوان از اخبار جعلی و دیپ فیک برای دامن زدن به ناآرامیهای اجتماعی استفاده کرد. بنابراین، این موضوع مورد توجه هر گروه، ملت و هر خانواده است. به همین دلیل است که ما این موضوع را در اولویت قرار دادهایم.»
وی خاطرنشان کرد که هند میزبان کنفرانس «G20» درباره جنایت و امنیت در عصر توکنهای غیرقابل تعویض (NFT)، هوش مصنوعی و متاورس در ماه ژوئیه امسال در گوروگرام بود.
در این همایش نسبت به فعالیتهای مخرب سایبری بر خلاف موازین، اصول و قواعد فضای سایبری و حقوق بینالملل ابراز نگرانی شد؛ همچنین کارشناسان تأکید کردند که باید در زمینه راهبردهای پیشگیری و کاهش هماهنگی صورت گیرد و بر لزوم دستیابی به یک کنوانسیون بینالمللی جامع برای مقابله با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای اهداف مجرمانه تأکید شد.
او تصریح کرد :
«ممکن است حوزههای زیادی وجود داشته باشد که همکاری جهانی در آنها مطلوب باشد؛ اما در حوزه امنیت سایبری، همکاری جهانی نه تنها مطلوب، بلکه اجتنابناپذیر است. از آنجا که پویایی تهدید توزیع شده، کنترل کنندگان در جایی هستند و داراییها در جای دیگری هستند، آنها از طریق سرورهایی که در مکان سوم میزبانی شدهاند، صحبت میکنند و بودجه آنها میتواند از یک منطقه کاملاً متفاوت باشد. تا زمانی که همه کشورهای این زنجیره همکاری نکنند، امکان بسیار کمی وجود دارد.»
آمیت شاه (Amit Shah)، وزیر داخلی اتحادیه در کنفرانس G20 در ماه ژوئیه امسال به جامعه جهانی در مورد چالشهای امنیتی که از دینامیت به متاورس و هاوالا به ارز دیجیتال تکامل یافته هشدار داد و از کشورهای عضو G20 خواست تا از مرزهای مرسوم فراتر بروند و اطلاعاتی را در مورد مبنای بررسی تمام جرایم در فضای سایبری به اشتراک بگذارند.
شاه بر تهدیدهای سایبری با استفاده از دارک وب، متاورس، دیپ فیک، باجافزار، کمپینهای اطلاعات نادرست مبتنی بر جعبه ابزار و هدف قرار دادن راهبردی اطلاعات حیاتی و سیستمهای مالی تأکید کرد.
براساس دادههای ارائه شده در پارلمان در 13 دسامبر 2022، بیش از 16 هزار واقعه جرایم سایبری در هند در دوره 3 ساله آغاز شده در سال 2019 گزارش شده که پس از آن بیش از 32 هزار گزارش اطلاعات اولیه (FIR) ثبت شده است.