مقابله با جرایم سایبری با تنظیم رمزارزها در اتیوپی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در ماه ژوئن امسال، بانک مرکزی اتیوپی بیانیهای صادر کرد و گفت که تجارت کریپتو در این کشور غیرقانونی است. کمتر از 3 ماه بعد، به نظر میرسد این کشور تصمیم خود را لغو کرده و در عوض اپراتورهای ارزهای دیجیتال را ملزم میکند تا ظرف 10 روز در آژانس امنیت سایبری ملی، اداره امنیت شبکه اطلاعات (INSA)، ثبتنام کنند.
به گفته کارشناسان، این اقدام دولت ناشی از تمایل به فعال بودن در حفاظت از شهروندان در برابر جرایم سایبری مرتبط با رمزنگاری است.
اداره امنیت شبکه اطلاعات اظهار داشت : «علاقهای در بین افراد و نهادها برای ارائه خدمات رمزنگاری از جمله استخراج و انتقال وجود دارد. بازیکنان کریپتو که موفق به ثبتنام نمیشوند، حتی با ادامه زمستان جهانی ارزهای دیجیتال تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. در 28 اوت سال جاری، بیتکوین برای اولین بار از 14 ژوئیه امسال به زیر 20 هزار دلار سقوط کرد.
در ماه ژوئن 2022، اداره امنیت شبکه اطلاعات اتیوپی اعلام کرد که از ژوئیه سال گذشته، 97 درصد از حملات سایبری علیه مؤسسات مختلف در کشور را خنثی و به اتیوپی کمک کرده تا 26.3 میلیون دلار صرفهجویی کند.
در حالیکه کشورهای آفریقایی تهدید فزاینده ناامنی سایبری در این قاره را تصدیق میکنند، هیچ کدام اقداماتی را برای کاهش حملات سایبری پنهان در بازارهای آنلاین کریپتو ارائه نکردهاند. اتیوپی میخواهد در این جبهه رهبری کند.
کارشناسان معتقدند که اگرچه اتیوپی در پذیرش کریپتو در آفریقا عقب مانده، اما به سرعت به بازیکنان برتری مانند نیجریه، کنیا، آفریقای جنوبی و مصر میرسد. اتیوپی با 1.8 میلیون معاملهگر بیتکوین، رتبه هفتم آفریقا را از نظر ظرفیت نگهداری ارز دیجیتال در اختیار دارد.
چالشهای رمزنگاری در آفریقا
با وجود افزایش علاقه، تجارت کریپتو همچنان از سوی اکثر کشورهای آفریقا، به جز جمهوری آفریقای مرکزی، ممنوع است. در ماه می امسال، پس از اینکه 5000 قربانی تقریباً 2.7 میلیون دلار از طریق طرحهای پونزی (Ponzi) از دست دادند، اوگاندا سرکوب ارائهدهندگان پرداخت را که تراکنشهای رمزنگاری را تسهیل میکردند، در سراسر کشور انجام داد.
به گفته کارشناسان، در کنیا به عنوان همسایه جنوبی اتیوپی، داستانهای دردناکی وجود دارد، زیرا تاجران در ماه می امسال با مشکل مواجه شدند؛ با این حال، معاملهگران رمزارز اتیوپیایی به کاوش در این تجارت ادامه میدهند و ۹ صرافی ارز دیجیتال به آنها سکههای دیجیتال میفروشند.
ایوا سالامی (Iwa Salami)، کارشناس مقررات فینتک در گفتگو با وبگاه تخصصی «The Conversation» توضیح داد : «اگرچه استدلال میشود که بلاکچین روش امنتری برای تراکنش است، اما نکته منفی این است که اگر کلید خصوصی خود را گم کنید، راهی برای بازیابی سرمایهتان وجود ندارد.»
از دست رفتن میلیاردها دلار از طریق حملات سایبری کریپتو
آخرین گزارش «Chainalysis» نشان میدهد که زیانهای ناشی از کلاهبرداریهای ارزهای دیجیتال در 7 ماهه اول سال جاری با افزایش ۶۰ درصدی به ۱.۹ میلیارد دلار رسیده که به دلیل افزایش سرمایههای سرقت شده از پروتکلهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) بوده است.
پلتفرمهای ارزهای دیجیتال به هدف حملات سایبری برای هکرها و گروههای باجافزاری تبدیل شدهاند، زیرا روش پرداخت ترجیحی برای انواع کلاهبرداریها، درآمدهای حاصل از سرقت و تراکنشهای جعلی هستند. گزارش جرایم اینترنتی افبیآی نشان میدهد که استفاده مجرمانه از ارزهای رمزنگاری شده در میان 3 رویداد اصلی جرایم سایبری گزارششده در جهان قرار دارد.