مقابله با افزایش جرایم سایبری در آفریقای جنوبی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، شرکت امنیت سایبری ترند میکرو (Trend Micro) راه را برای یک رویکرد مشترک و مقابله با جرایم سایبری در میان افزایش 95 درصدی حملات در آفریقای جنوبی هموار میکند.
فقدان مزمن سرمایهگذاری در اقدامات امنیت سایبری در سراسر قاره همراه با وابستگی فزاینده به فناوری منجر به افزایش قابل توجه تعداد حملات سایبری در آفریقا در دهه گذشته شده است. در واقع، این مشکل به حدی رسیده که آفریقای جنوبی سومین قربانی جرایم سایبری در سال 2021 در جهان گزارش شده است.
ظهیر ابراهیم (Zaheer Ebrahim)، مهندس ارشد فروش ترند میکرو، گفت :
«اگرچه بلوغ امنیت سایبری آفریقا در سالهای اخیر افزایش یافته، اما در مقایسه با همتایان ما از سایر نقاط جهان در حد استاندارد نیست. وقتی به افشای عمومی این حملات نگاه میکنیم و درک عمیقتری داریم، میتوانیم نتیجه بگیریم که کنترلهای امنیتی اساسی در اکثر شرکتهای خارج از کشور وجود ندارد.»
گزارش اخیر شرکت ترند میکرو، افزایش شدید حملات سایبری مبتنی بر ایمیل را در سال 2021 نشان میدهد. با مسدود کردن بیش از 33.6 میلیون تهدید ایمیل ابری در سراسر جهان در همان دوره، رهبران امنیت جهانی به اشتراک گذاشتند که این آمار نشان دهنده افزایش 101 درصدی نسبت به سال قبل است.
این فقدان سرمایهگذاری در امنیت سالانه میلیاردها دلار برای اقتصادهای آفریقا هزینه میکند. با این حال، در کنیا تنها 4 درصد از شرکتها بیش از 5000 دلار را برای امنیت سایبری در سال 2019 هزینه کردند. یک مطالعه اخیر همچنین تهدید رو به رشد در آفریقای جنوبی را برجسته کرد :
- 25 درصد از کل جرایم سایبری در سالهای بین 2010 و 2020 در سال 2020 رخ داده است.
- نزدیک به 40 درصد از تمام حملات مربوط به نقض دادهها بود.
- 39 درصد انگیزه جنایی داشتند.
طبق گزارش شرکت، انتظار میرود این روند در رشد سال به سال ادامه یابد مگر اینکه سرمایهگذاری قابل توجهی در امنیت سایبری از سوی مشاغل صورت گیرد. با این حال، آفریقا در حال حاضر توجه مجرمان سایبری را به خود جلب کرده و در ماههای اخیر چندین نقض برجسته را تجربه کرده است. این آسیبپذیری بیشتر بر نیاز به همکاری بین بخشی تأکید میکند.
ابراهیم توضیح داد :
«آفریقا همیشه به عنوان قاره فراموش شده دیده میشود. حملات اخیر سایبری فقط نشان میدهد که تا چه حد کشورهای آفریقایی هنوز به عنوان زمین بازی عوامل بد و مخرب تلقی میشوند.»
ترند میکرو اخیراً به همین نیاز برای همکاری پی برده و در مشارکت با مؤسسات جهانی و محلی برای از بین بردن مجرمان سایبری در نیجریه سرمایهگذاری کرده است.
مهندس ارشد فروش ترند میکرو اظهار داشت :
«وقتی به جایگاه خود به عنوان ترند میکرو نگاه میکنیم، رقیب اصلی ما بازیگران بد و مجرمان سایبری هستند. ما باید بدانیم که جنگ سایبری گسترده و نیازمند همکاری بسیاری از مجریان قانون، دولتها، بخش خصوصی و تعداد زیادی از فروشندگان و محققان امنیت سایبری است. توسعه این اکوسیستم مشترک به کاهش میانگین زمان شناسایی و پاسخ به تهدیدات سایبری کمک میکند.»
در این طرح که عملیات زنبور قاتل نام داشت، شرکت Trend Micro با اینترپل، مجری قانون جهانی و کمیسیون جرایم اقتصادی و مالی نیجریه (EFCC) شریک شد تا 3 مظنون مرتبط با کلاهبرداری جهانی را که شرکتهای درگیر در صنعت نفت و گاز را هدف قرار میداد، پیش از رویداد جهانی و نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بکشاند.
کارشناسان معتقدند که ترند میکرو توانست از تخصص خود در امنیت سایبری برای شناسایی بدافزار «Agent Tesla»، که دارای قابلیتهای سرقت اطلاعات و اعتبار است، استفاده کند و این اطلاعات را با شرکای خود به اشتراک بگذارد. اطلاعات گنجانده شده در این گزارش بینشهای مهمی را در مورد شیوههای عملیاتی گروهها ارائه و به اینترپل و کمیسیون جرایم اقتصادی و مالی نیجریه در دستگیری مظنون کمک کرد.
موفقیت واقعی این عملیات در اثبات قدرت همکاری و سرمایهگذاری در مشارکتهای محلی در مبارزه با جرایم سایبری در آفریقا بود.
رونالد نوبل (Ronald Noble)، دبیر کل اینترپل گفت :
«محافظت از مردم و کسب و کارها در برابر تهدیدات سایبری مستلزم همکاری نزدیک با مجریان قانون و تکیه بر تخصص بخش خصوصی است.»