مغولستان زیر سایه چین و روسیه
به گزارش واحد بینالملل سایبریان؛ مغولستان در همایش تفکر امنیت ملی این کشور اظهار کرد که روابط دوستانه خود را با همسایگان خود مانند روسیه و چین در سطح گستردهای توسعه خواهد داد. به گزارش واحد امنیت سایبری وزارت اطلاعات مغولستان، تاکنون اشخاص و گروههای مختلفی از روسیه و چین اقدام به حمله سایبری به مغولستان کردهاند. واضح است که این دو همسایه مغولستان بسیار علاقه دارند به پایگاه دادهها و اطلاعات این کشور دسترسی داشته باشند و این موضوع چشمانداز روابط امنیت سایبری این کشور را با همسایگان خود مبهم کرده است.
در رتبهبندی جهانی امنیت سایبری 2014 که توسط اتحادیه ارتباطات مخابرات بینالمللی انجام شد، مغولستان در رتبه 15 ام، روسیه در رتبه 12 ام و چین هم در رتبه 14 ام قرار گرفتند. این رتبهبندی تنها بر اساس آمادگی سایبری کشورها عنوان شده و آسیبپذیری و شاخصهای دیگر در نظر گرفته نشده است.
مغولستان بهطور طبیعی به دنبال کشورهایی با آمادگی امنیت سایبری بهتر خواهد رفت مانند چین و روسیه و حتی کره جنوبی که رتبه پنجم را دارد. پیشتر نیز روسیه و چین علاقه خود را برای همکاریهای بینالمللی در مسئله امنیت بیان کردهاند. روسیه در پیشنویس امنیت سایبری خود از افزایش همکاریهای بینالمللی برای توسعه توافقات و سازوکارهای ارتقای امنیت سایبری حمایت کرده است.
شاخص کلیدی در سیاست همکاری مغولستان با روسیه و چین توسعه اقدامات قانونی، اقدامات فنی، اقدامات سازمانی و همکاریهای ملی و بینالمللی خواهد بود. مغولستان همچنین در حال مطالعه تجربیات سایر کشورها در همکاریهای دوجانبه و سهجانبه در امنیت سایبری است تا با استفاده از تجربیات این کشورها به طراحی سیاست های ارتباطی خود با کشورهای همسایه بهرهمند شود. روابط کشورهایی مانند روسیه-آمریکا، روسیه-کره جنوبی-ژاپن، آمریکا-ژاپن، روسیه-چین، استرالیا-کره جنوبی برای سیاستمداران این کشور دارای اهمیت هستند. این روابط نشاندهنده این امر است که بازی گران اصلی در صحنه بینالملل چه کسانی هستند و مغولستان باید از توانایی کدام کشورها استفاده کند.