معلمان باید با آخرین مباحث و فرضیههای فضای مجازی آشنا شوند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، حمید یزدانی در گردهمایی کارشناسان و معاونان آموزش دوره اول متوسطه که سالن جلسات ساختمان شهید قدرتالله چگینی برگزار شد، اظهار داشت: ضروری است معلمان دوره متوسطه به شناخت هیجانی و جسمانی دانشآموزان این دوره توجه ویژه کنند.
وی ضمن اشاره به مباحثی از جمله متاورس و استیم اضافه کرد: متاورس و استیم فرضیههایی از محیطهای مجازی سهبعدی آنلاین، غیرمتمرکز و پایدار هستند و مفاهیمی هستند که امروزه در بین مردم به ویژه دانش آموزان بسیار رواج پیدا کردهاند و به همین خاطر ضرورت دارد معلمان هم با آخرین مباحث و فرضیههای فضای مجازی آشنا شده و به این دانشها مسلح شوند.
یزدانی واژه استیم را معادل «مزرعه» دانست و تصریح کرد: در واقع واژه استیم سرواژه کلمات مهندسی، زبان، ریاضی، علوم و هنر محسوب میشود که این مفاهیم به صورت تلفیقی در جدول دروس به دانش آموزان عرضه میشود.
وی ضمن اشاره به موضوعات روانشناسی مرتبط با دانشآموزان دوره متوسطه اول گفت: دانشآموزان این دوره تحصیلی دارای شخصیتی هستند که نه ویژگی های کودکان را دارند و نه همانند دانش آموزان متوسطه دوم هستند و این دوره در واقع دوره گذر، بلوغ و هویتیابی به شمار میآید.
یزدانی ادامه داد: بنابراین باید معلمان در حوزه هویتیابی، شخصیتشناسی و چگونگی برخورد با دانشآموزان مقطع متوسطه دقت نظر داشته باشند و هر معلمی موظف است که به ویژگیهای جسمانی و هیجانی دانشآموزان توجه کند.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در ادامه صحبتهایش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که از «هوش مصنوعی» بهعنوان یک مسئله مهم و آیندهساز نام بردند، گفت: این مسئله در اداره آینده دنیا نقش دارد و باید بهگونهای عمل کنیم که ایران جزو 10 کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد.
یزدانی ضمن تشریح تلاشهای آموزش و پرورش در سال اخیر در زمینه آموزش مهارت برنامهنویسی به معلمان و دانشآموزان سراسر کشور از مسئولان و خانوادهها خواست که انگیزه آنها آیندهسازی کشورمان باشد تا شاهد بهکارگیری نتایج حاصل از آموزشهای داخلی در سایر کشورها نباشیم.
وی با بیان اینکه مباحث کتب درسی جدید بر پایه تفکر محاسباتی تدوین شده است، افزود: باید دانشآموزان را تشویق کنیم تا به جای بازی کردن به سمت بازسازی محصولات و مفاهیم دور و بر خود بپردازند و معلمان باید اهمیت اندیشه خلاق را بین دانشآموزان تبیین کنند.