معرفی وایفایهای رایگان به کاربران فیسبوک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ فیسبوک از مدتها قبل درحال پیادهسازی چندین طرح مختلف مانند پهپاد آکویلا (Aquila)، برای ارائه اینترنت رایگان به سراسر جهان است. ویژگی «فایند وایفای» (Find WiFi) یکی دیگر از طرحهای یاد شده است که تاکنون تنها در چند کشور قابل استفاده بود.
کسبوکارهایی هستند که مکان هاتاسپاتهای وایفای را در صفحه خود به اشتراک میگذارند. فایند وایفای، به کاربران فیسبوک امکان میدهد تا محل این دسته هاتاسپاتها را مشاهده کنند
مشترکین این شبکهی اجتماعی ورود به برنامهی موبایلی آن به زبانهی «More» مراجعه کرده و سپس به بخش «Find Wi-Fi» رفته آن را فعال کنند. در نتیجهی این کار نزدیکترین هاتاسپاتها به همراه اطلاعاتی از کسبوکار میزبان آن روی نقشه به نمایش در میآید.
الکس هیمل (Alex Himel)، مدیر مهندسی فیسبوک گفت: «ما سال گذشته قابلیت یاد شده را در چند کشور راهاندازی کردیم و متوجه شدیم نه تنها به مردمی که در حال سفر هستند کمک میکند تا به شبکه متصل گردند؛ بلکه حتی در محلهایی که ارتباطات ضعیف بوده و با محدودیت مواجه است موارد استفادهی گستردهای پیدا کرد.»
خدمات وایفای یاب، مدت زمانی که 2 میلیارد کاربر فیسبوک، به فعالیت با برنامهی آن اختصاص میدهند را افزایش میدهد. از طرفی کسبوکارها باید با ویرایش صفحهی خود اطلاعات شبکهای که دارند را در آن وارد کنند؛ به همین دلیل شرکت یاد شده به تازگی از آنها درخواست کرده است تا جزئیات هاتاسپاتهای وایفای موجود در آدرس فیزیکیشان را وارد کنند.
فیسبوک در راستای طرح ارائهی اینترنت همگانی خود به تازگی اعلام کرد فایند وایفای از هماکنون در سراسر دنیا قابل استفاده بوده و کاربران اندروید و iOS میتوانند از آن بهرهمند شوند. از طرفی این شرکت مدتی قبل دومین پرواز آزمایشی آکویلا را با موفقت به پایان رساند و چندین طرح دیگر مانند کابلکشی در کف اقیانوس آرام، تراگراف (Terragragh)، آریس (Aries) و تثر تنا «Tether-tenna» را پیگیری میکند. تراگراف تیرهای چراغ برق و نیمکتهای شهری1 را به آنتنهای وایفای مجهز میکند و آریس به تقویت سیگنالها خواهد پرداخت. تثر تنا نیز نوعی پهپاد است که در زمان قطعی اینترنت بر اثر حوادث مختلف به ارائه اینترنت و بازسازی شبکه میپردازد.
البته فیسبوک در سال 2016 با استفاده از پهپاد شروع به ارائهی اینترنت رایگان، به هند کرد؛ اما مدت بسیار کوتاهی بعد از راهاندازی این طرح، بسیاری از مقامات و تحلیلگران نسبت به آن اعتراض کرده و جلوی خدماتدهی آن را گرفتند. این افراد معتقدند فیسبوک سعی دارد با ارائهی خدمات گوناگون مردم را به خود سرگرم کند و اجازهی خروج را به آنها نمیدهد. از طرفی خدمات اینترنت رایگان آنها واقعی نبوده و در واقع مانند زندانی به شکل یک باغ محصور است که تنها امکان دسترسی به بخشهایی را که از پیش تعیین شده است به کاربران میدهد. همچنین این شرکت میتواند محتوا و تبلیغات مورد علاقه و هدفدار خود را در محل مورد نظر به نمایش بگذارد که موضوعی خطرناک به شمار میرود.
__________________________________________
1- نیمکت شهری، اصطلاحی است که به تجهیزات داخل شهر، با کاربردهای مختلف، اطلاق میشود. این تجهیزات، صندلیها، سطلهای زباله، صندوق پست و ابزاری از این دست هستند.